Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu Výroční konference cestovního ruchu turistického regionu Východní Morava Holešov, 25. leden.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Advertisements

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Poslanecká sněmovna PČR Praha Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu.
Aktuální aktivity MMR na podporu rozvoje cestovního ruchu Kvalita služeb v cestovním ruchu
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Značka Česká republika 21. květen 2012, PS PČR. Koncepce představuje:  Základní střednědobý strategický dokument v oblasti cestovního ruchu, jehož součástí.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Ing. Ladislav Sýs vedoucí oddělení správy povodí Ministerstvo zemědělství w w w. v o d a. g o v. c z w w w. w a t e r. g o v. c z w w w. v o d a. g o v.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_07.
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
1 Právní stav územního plánu po vydání změny Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP,
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Rozpočtové určení daní Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20. – 21. října 2016.
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Finanční účetnictví RADNICE
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Jednoduché účetnictví
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Podpora rozvoje destinačního managementu pro oblast Slovácko
Ing. Veronika Doňarová – SOŠ a SOU Čakovice
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Projekt „Vazby národní politiky ČR a EU se zaměřením na politiku HSÚS“
SPORT V ČESKÉ REPUBLICE OD ROKU 2012
Příprava programového období 2014–2020
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
FÓRUM CESTOVNÍHO RUCHU
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Reforma terciárního vzdělávání
VÝVOJ, ORGANIZACE A TRH CESTOVNÍHO RUCHU
Agroturistika a podnikání na venkově
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” – Praha,
Chytrá řešení od společnosti E.ON
Dana Šramková Petr Mrkývka
Základní informace o programu
Základy účetnictví změny rozvahových položek
Výchova k občanství Státní správa a samospráva
Výkon přenesené působnosti úředníky územních samosprávných celků v kontextu jejich financování Mgr. Martin Stark tajemník městského úřadu v Horním Slavkově.
Obsah veřejných rozpočtů III
Platy a mzdy v sociálních službách Bc. Dagmar Žitníková, OSZSP ČR
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
Ing. Stanislava Správková
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
Úvodní informace o Fondu malých projektů
Transkript prezentace:

Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu Výroční konference cestovního ruchu turistického regionu Východní Morava Holešov, 25. leden 2011

Analýza přínosů cestovního ruchu:  odůvodnění potřeby připravovaného zákona o struktuře řízení a financování CR v České republice  posílení povědomí především politické reprezentace o významu cestovního ruchu  zvýšení prestiže oboru a sebevědomí pracovníků Zákon o podpoře a řízení cestovního ruchu

Zákon o podpoře a řízení cestovního ruchu Analýza – vybraná data  celkový počet plných pracovních úvazků za rok  celkový průměrný roční přínos pro veřejný sektor (horní mez) 97,5 mld. Kč  podíl cestovního ruchu vč. multiplikačních efektů na celkové produkci ČR 5,6 %  100 Kč tržby turisty = Kč veřejných přínosů  podíl cestovního ruchu na příjmech státního rozpočtu ČR 6,9 %

Zákon o podpoře a řízení cestovního ruchu Předmětem zákona je definovat/nastavit:  strukturu řízení cestovního ruchu na 3 úrovních stát – kraje – turistické oblasti  kompetence organizací cestovního ruchu na všech úrovních  financování cestovního ruchu na všech úrovních – zapojení státu, krajů, obcí, podnikatelů

Důvody pro zavedení zákona:  dlouhodobá absence právních předpisů upravujících systém řízení cestovního ruchu  pokles výkonnosti cestovního ruchu a pokles příjmů generovaných tímto odvětvím  neefektivní vynakládání prostředků na podporu cestovního ruchu  pokles konkurenceschopnosti ČR jako evropské destinace cestovního ruchu Zákon o podpoře a řízení cestovního ruchu

Zákon o podpoře a řízení cestovního ruchu Přínosy zavedení zákona:  zamezení duplicitám v managementu a marketingu destinace  zvýšení motivace podnikatelských subjektů i veřejné správy na rozvoji cestovního ruchu  hospodárné směřování finančních prostředků do rozvoje a řízení cestovního ruchu (koordinace státu, krajů a oblastí)

Zákon o podpoře a řízení cestovního ruchu Současný stav:  návrh věcného záměru zákona vznikal od počátku roku 2010 za účasti zástupců krajů, regionů a vysokých škol  návrh byl prezentován profesním sdružením působícím v oblasti cestovního ruchu na celostátní úrovni, včetně SOCR  po vnějším připomínkovacím řízení a odsouhlasení vedením MMR byl postoupen do vnějšího připomínkového řízení  po vypořádání vnějšího připomínkového řízení bude předán vládě k projednání

Zákon o podpoře a řízení cestovního ruchu Vnější připomínkové řízení:  58 připomínkových míst  z celkem 20 míst vzneseny připomínky, z toho z 8 míst připomínky zásadní (Ministerstvo zemědělství, Krajský úřad Středočeského kraje, Krajský úřad Moravskoslezského kraje, Hospodářská komora České republiky, Ministerstvo životního prostředí, Hlavní město Praha, Ministerstvo financí, Ministerstvo vnitra)

Děkuji za pozornost Jitka Fatková Ministerstvo pro místní rozvoj