Obec Tisá Program rozvoje. PROČ ? Zákonná povinnost Požadavek občanů Dané předpoklady obce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Advertisements

Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Strategický plán rozvoje města Tišnov Úvodní prezentace
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Management a rozvoj obcí
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Místní akční skupina Rakovnicko
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
2. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 13:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
1. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
2. setkání pracovní skupiny „Život v obcích“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Výhodná geografická poloha.
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Návrh 2. úplné aktualizace Pořizovatel a zhotovitel : Městský úřad Moravské Budějovice, oddělení výstavby a územního plánování Prezentace - Krajský úřad.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP Pelhřimov Jihlava.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Strategie regionu, obce
Název akce, místo, datum.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
2. jednání řídícího výboru
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Integrovaná strategie rozvoje regionu Krkonoše Veřejné projednání 2 14
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Návrh opatření pro zlepšení dopravy v krnap
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Obec Tisá Program rozvoje

PROČ ? Zákonná povinnost Požadavek občanů Dané předpoklady obce

Rozvoj obce -zákon o obcích Podle § 84 do samostatné působnosti obce patří program rozvoje obce, který schvaluje zastupitelstvo Program rozvoje obce: - krátkodobý – volební období rozpočet, rozpočtový výhled - dlouhodobý – program rozvoje Zákonná povinnost

Požadavek občanů Při schvalování územního plánu 2011 Otevřený dopis členům zastupitelstva v září 2013 – 8 spolků a sdružení Horský spolek Tisské stěny Kultura Tisá Lyžařský klub Tisá Reditus Spolek amatérských sportů Sdružení rodičů a přátel dětí TJ Spartak Tisá Jednotka sboru dobrovolných hasičů Jsou ovšem i občané, kteří zpracování pokládají za zbytečné !!!

Obsah otevřeného dopisu Vytvoření dlouhodobého rozvojového programu, který by odpověděl na otázky: S kterými hlavními rozvojovými otázkami se obec potýká a jak je řešit Jaké jsou dlouhodobé cíle aktérů, kteří v obci působí a jak lze tyto cíle a zájmy sladit Prostřednictvím jakých strategií a opatření je možné těchto cílů dosáhnout Jaké nástroje obce a finanční zdroje je možné využít k naplnění rozvojových strategií. Součástí dopisu je Návrh struktury a procesu zpracování rozvojového programu.

Dané předpoklady obce Tisá má dobré předpoklady pro udržitelný rozvoj - převahu silných stránek a unikátní příležitosti vázané na turistický ruch Tisá nemá významné slabé stránky a hrozby jsou vázané jen na demografickou strukturu a na předimenzování ploch pro zástavbu

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Tisá 2008 Výpis silných stránek (11) Celková kvalita ovzduší není zhoršená Kvalitní p ř írodní prost ř edí dané p ř ítomností CHKO Vysoká úrove ň koeficientu ekologické stability Dlouhodobý r ů st po č tu obyvatel Dobrá v ě ková struktura obyvatelstva Vysoká intenzita bytové výstavby Existence základní školy Existence zdravotního st ř ediska Schválený územní plán Dostatek zastavitelných ploch pro bydlení Dostatek zastavitelných ploch pro výrobu Výpis slabých stránek (2) Absence napojení na železnici Zhoršená dostupnost obce s rozší ř enou p ů sobností

Výpis p ř íležitostí (4) Rozvoj cestovního ruchu daný p ř ítomností CHKO Rozvoj služeb zam ěř ených na seniory Vysoký potenciál individuální rekreace Vysoký turistický a rekrea č ní potenciál Výpis hrozeb (5) Výskyt starých ekologických zát ě ží Omezení investi č ního rozvoje vzhledem k I. zón ě CHKO Rychlý úbytek d ě tí Stárnutí populace Narušení tradi č ní struktury obce vzhledem k p ř edimenzování zastavitelných ploch pro bydlení Rozbor udržitelného rozvoje území obce Tisá 2008

Co se udělalo ? Usnesení zastupitelstva č. 276/2013 ze dne Výběrové řízení na zhotovitele ze dne Schválení smlouvy s vybraným zhotovitelem SPF Group – Ústí nad Labem usnesení ZO č. 291/2013 ze dne

Co se bude dělat ?

Co se bude dělat a kdy ? Měsíc12/20131/20142/20143/20144/20145/2014 Dekáda Organizace a komunikace (cca 35 % celkového rozsahu prací) Průběžná jednání mezi zpracovatelem a zadavatelem Rozhovory s vybranými zástupci obce Dotazníkové šetření mezi obyvateli Neformalizované schůzky s místními aktéry Veřejná fóra Jednání řídicí skupiny Jednání odborných pracovních skupin Informace na internetu, vývěskách apod. Analytická část (cca 20 % celkového rozsahu prací) Sběr statistických dat a dalších podkladů Analýza obce SWOT analýza Návrhová část (cca 35 % celkového rozsahu prací) Rozvojová vize Rozvojové problémy Formulace cílů Návrh priorit a opatření Implementační část (cca 10 % celkového rozsahu prací) Akční plán Návrh systému projektového řízení Návrh systému implementace a hodnocení