Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM
Zákon o sociálních službách
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Farní charita Litomyšl
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Terénní sociální práce
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Farní charita Prachatice
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
ohroženým domácím násilím
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Osobní asistence pro osoby se zdravotním postižením a seniory Bezplatná právní poradna pro osoby v krizi Rodinné centrum Krumlík a další služby pro rodiny.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Lenka Herčíková,
Pečovatelská služba.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Terapeutické komunity
Krizová pomoc.
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Ing. Stanislava Správková
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Dobrovolnické programy
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Sociálně aktivizační služby
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská

 Nestátní nezisková organizace poskytující registrované sociální služby dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů.  Sociální služby jsou poskytovány rodinám s dětmi od 26 let věku, které se dlouhodobě nachází v nepříznivé sociální situaci, dále osobám se zdravotním postižením od 3 let věku a seniorům.

Projekt IP 1 “Služby sociální prevence v Libereckém kraji”, reg. č. CZ.1.04/3.1.00/ , realizovaný podle rozhodnutí č. OPLZZ-ZS22- 12/2009, je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu České republiky.

 Registrovaná sociální služba poskytovaná v souladu s § 65 zákona č. 108/ 2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů.

 CZP LK o.s. v roce 2010 uspělo ve veřejné zakázce vypsané Libereckým krajem a získalo díky Individuálnímu projektu IP 1 – Služby sociální prevence Libereckého kraje finanční podporu na poskytování této registrované služby.  Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictví Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu České republiky.  Díky tomuto projektu je zajištěno financování naší služby s účinnosti od po dobu 26 měsíců.

 Posláním sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi v Centru pro zdravotně postižené Libereckého kraje o.s. je umožnit rodinám s dětmi, žijícím na Českolipsku a Novoborsku přesto, že se dlouhodobě nacházejí v obtížné životní situaci z finančních a materiálních důvodů, odlišného životního stylu nebo chybějícímu rodinnému zázemí, vést normální rodinný život dle jejich představ.

 Služba je určena rodinám s dětmi do max. 26 let věku žijícím na Českolipsku a Novoborsku, nacházejícím se dlouhodobě v obtížné životní situaci, kterou rodiče nedokážou sami bez pomoci překonat z důvodu:  materiálních a ekonomických podmínek života (dluhy, ohrožení ztrátou majetku, bydlení, domova apod.),  odlišného životního stylu, výchovy dětí nebo chybějícího zázemí rodiny (výchovných a vztahových problémů v rodinách, neúplné rodiny, rodiny se zdravotně postiženým dítětem apod.).

 Sociální služba je poskytována: a) terénní formou v přirozeném prostředí rodiny (v místě bydliště, doma, v prostředí mimo domov rodiny), b) ambulantní formou na kontaktních místech. Terénní poskytování služby je možné sjednat na základě předchozí telefonické, písemné či ústní žádosti každý pracovní den v rozmezí od 7:30 do 19:00 hodin. Uživatel může (i bez udání důvodů) službu kdykoliv ukončit. o Služba je poskytována bezplatně.

1) Základní sociální poradenství 2) Výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: pracovně-výchovnou činnost s dětmi (např. předškolní výchova dětí, podpora při přípravě dětí do školy, činnosti s dětmi zaměřené na rozvoj vnímaní, učení se a jemné motoriky),

pracovně-výchovnou činnost s rodiči (např. podpora a nácvik rodičovského chování, vedení domácnosti, hospodaření, podpora při řešení výchovných problémů dětí, podpora při řešení problematických vztahů v rodině, práce s počítačem), nácvik a upevňování motorických, psychických a sociálních schopností a dovedností dítěte/ rodičů, zajištění podmínek a poskytnutí podpory pro přiměřené vzdělávání dětí, zajištění podmínek pro společensky přijatelné volnočasové aktivity.

3) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím: doprovázení dětí do školy, školského zařízení, k lékaři, na zájmové aktivity a doprovázení zpět, zprostředkování informací o dostupných volnočasových aktivitách, zajištění kontaktů a zprostředkování jednání rodiny s různými organizacemi a úřady.

4) sociálně terapeutické činnosti posílení sociálních dovedností potřebných v každodenním životě ve společnosti, nácvik rodičovského chování v rodinách, nácvik jednání s úřady a institucemi a podpora během jednání, nácvik chování rodičů v zátěžových situacích, vytváření krizových plánů.

5) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí: pomoc a podpora kontaktů s rodinou pomoc při hledání zaměstnání, doprovázení k jednání na úřadech, pomoc při vyřizování běžných záležitostí na úřadech včetně doprovodů na jednání, pomoc rodinám při řešení finančních problémů a zadlužení, pomoc při změně nevyhovujícího bydlení, pomoc se sepsáním žádosti a odvolání.

 Psychologickou pomoc  Právní pomoc  Letní a víkendové pobytové setkání dětí se sociálně aktivizačním programem  Setkání rodičů s odborníky  Přednášky pro odbornou i laickou veřejnost

o Psychologická pomoc a podpora je zaměřena na řešení osobních, vztahových a rodinných problémů, při potížích dětí s chováním ve škole a ostatními problémy, které mohou ohrožovat vývoj dítěte. o Právní pomoc a podpora je zaměřena na problematiku občansko-právních, pracovně právních a majetkoprávních vztahů.

Děkujeme Vám za pozornost. Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje, o.s. Konopeova 812, Česká Lípa Tel./Fax: