Resort životního prostředí a zemědělství -Dotační politika -Činnosti resortu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Advertisements

Splašková kanalizace a ČOV Voleč Seznámení se základními daty kanalizace a ČOV a s novými podmínkami udělování dotací.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II – POVEZ II „Praktické příklady pro jednotlivé typy žadatelů“
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
PORADENSKÉ CENTRUM PRO VENKOV PRACOVIŠTĚ DUBÁ. NOSITEL PROJEKTU: Společnost pro Jizerské hory o.p.s. PARTNEŘI PROJEKTU: - Liberecký kraj - Správa ochrany.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 12. září 2016 Ostrava 117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova.
Publikace klasifikace zdravotního stavu lesa na bázi TM Landsat pomocí webových služeb jako součást OPRL Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
Ostatní dotační programy Olomouckého kraje pro rok 2017 a další možnosti čerpání dotací z národních a evropských zdrojů.
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Odkud se berou peníze v rozpočtu
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
8. setkání koordinátorů environmentální výchovy Olomouckého kraje
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Státní organizace.
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Celostátní síť pro venkov Severozápad
Regionální rozvojová agentura Východní Moravy 1998 – let partnerem v regionálním rozvoji Východní Moravy RNDr. Otakar Prudil.
Rozpočet města Police nad Metují na rok 2017
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE
Setkání členů rady LK se starosty měst a obcí Libereckého kraje 15
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Agroturistika a podnikání na venkově
Pozemkové úpravy.
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Podpora rozvoje venkova v ČR
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Ekologie a životní prostředí
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Program na podporu lesních ekosystémů
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
III. etapa programu Podpora prevence před povodněmi Ministerstva zemědělství RNDr. Pavel Punčochář, CSc., vrchní ředitel sekce vodního hospodářství.
Ekologie a životní prostředí
Dotační programy odboru životního prostředí v roce 2019
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Odbor životního prostředí a zemědělství
Aktuální informace z Evropských strukturálních a investičních fondů
Fond Vysočiny Odpady 2018 Ing. Eva Navrátilová Jihlava 10. dubna 2018
Transkript prezentace:

Resort životního prostředí a zemědělství -Dotační politika -Činnosti resortu

Lesnický fond každoroční podpora na hospodaření v lesích z rozpočtu LK v souhrnné výši 4 mil. Kč, max. příspěvek 1 žadateli 300 tis. Kč zpracování žádosti ve spolupráci s odborným lesními hospodáři, kteří jsou každoročně školeni krajským úřadem příjem žádostí již od 2.1. do , žádost o příspěvek na činnosti za 4. čtvrtletí 2014 nutno podat do podpora bude v roce 2015 poskytována v režimu de minimis s výjimkou těch, kteří se před provedením dotovaných prací zaregistrují (vyplnění jednoduchého formuláře) Předmět podpory: přirozená a umělá obnova porostů zajištění lesních porostů v zákonné lhůtě výchova lesních porostů do 40 let skutečného věku info a formuláře na

Dotační fond – programy resortu ŽP a Z Podprogramy 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty – osvětové a vzdělávací akce, publikace 8.2 Podpora ochrany přírody a krajiny – ochrana zeleně, drobných památek, ochrana živočichů, rostlin, péče o biotopy, útulky, záchranné programy 8.3 Podpora včelařství Nově připravujeme: 8.4 Podpora dlouhodobé práce s mládeží v oblasti životního prostředí vyhlášení výzev na podávání žádostí - I. pol. roku 2015

PVA - Program vodohospodářských akcí podpora vodohospodářských akcí – výstavba a rekonstrukce vodovodů, kanalizací a ČOV, náhradní zdroje pitné vody příprava pravidel a vyhlášení výzvy v březnu 2015 pro obce do 3500 obyvatel nebo svazky obcí napojení minimálně 20 EO dotace do 70% uznatelných nákladů, max. 2 mil. Kč; k rozdělení 18 mil. Kč spoluúčast žadatelům v dotačním programu MZe max. 2 mil. Kč do vyčerpání možných prostředků informace na

Ovzduší, odpady kotlíkové dotace – podpora ekologického vytápění - program MŽP (50%) + kraje (50%) – LK se nezapojil zapojení v případě, pokud kraje budou mít prostředky na administraci žádostí bez vlastní spoluúčasti – rok 2015 projekt "Intenzifikace odděleného sběru a zajištění využití využitelných složek komunálních odpadů včetně jejich obalové složky“, se společností EKO-KOM, a. s. - soutěž Zlatá popelnice -školení samospráv – systémy nakládání s odpady v obcích seminář odpadové hospodářství měst a obcí v praxi - listopad 2014 spolupráce na tvorbě národního programu pro likvidaci tzv. nových zátěží (řešení odpadů v obci Bulovka)

Ekologická výchova, zemědělství Příspěvková organizace Střevlík areál v Oldřichově v Hájích - pobytové programy pro školy Agrární poradenské a informační centrum LK aktuální informace pro agrární sektor Výrobek roku z odvětví zemědělství a potravinářství soutěž regionálních potravinářských výrobků – 11. ročník 2014 Vzdělávací a osvětové akce krajské dožínky, dny regionálních potravin, krajské olympiády, ekodny pro rodiny s dětmi, odborné semináře Kalendář akcí resortu ŽP a Z každoroční přehled ekovýchovných a zemědělských akcí

Výkon státní správy Rozhodovací činnost podle složkových zákonů v oblasti životního prostředí na úsecích: Ochrany ovzduší Odpadového hospodářství Vodního hospodářství Ochrany lesů Myslivosti a rybářství Ochrany přírody Ochrany zemědělského půdního fondu Ochrany horninového prostředí Posuzování vlivů na životní prostředí Integrované prevence Prevence závažných havárií

Připravujeme pro obce v roce 2015 školení povodňových orgánů obcí 29. ledna 2015 v případě zájmu – školení k problematice kácení mimolesní zeleně - aktualizované vzory písemností k povolování kácení dřevin dostupné na na www. kraj-lbc.cz odbor životního prostředí a zemědělství > Ochrana přírody a krajinyodbor životního prostředí a zemědělstvíOchrana přírody a krajiny mapování významných alejí v kraji, projekty ošetření, publikace

Za pozornost děkuje Josef Jadrný náměstek hejtmana © 2014 Liberecký kraj