2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Cheb Místo: KC Svoboda Cheb Dne: 28.4.2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Pacov Místo: Pacov, zámecký sál Dne:
Odpadového hospodářství na území ORP Pacov Ivana Eva Razimová.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Říčany Místo: Říčany Dne:
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
2. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 13:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Projekt Podpora meziobecní spolupráce (reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B ) 2. oficiální setkání představitelů obcí ve správním obvodu ORP Třebíč Třebíč, 22.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů CZ.1.04/4.1.00/B
Valná hromada DSO Tišnovsko Tišnov 10. prosince 2014 PROJEKT „PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE“ (CZ.1.04/4.1.00/B )
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
3. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. S OCIÁLNÍ SLUŽBY – PROJEKT MOS.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
MAP – Místní akční plán ORP RK
Integrovaný regionální operační program
Strategické řízení a plánování
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Řízené rozhovory se starosty obcí s rozšířenou působností
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
2. jednání řídícího výboru
Analýza potřeb v území.
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Výsledky dotazníkového šetření všech CSS
Aktuální informace o projektu
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
I. Setkání se starosty obcí
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
V. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Cheb Místo: KC Svoboda Cheb Dne:

Podpora meziobecní spolupráce 1.Organizační pokyny 2.Zhodnocení průběhu prací na projektu 3.Výsledky zpracování návrhových částí v dílčích tématech 4.Zhodnocení aktivit v oblasti průřezového tématu „Administrativní podpora malých obcí“ 5.Dokumenty pro vznik nebo transformaci DSO 6.Návrh prohlášení o vzájemné spolupráci obcí 7.Závěr Obsah prezentace

Podpora meziobecní spolupráce Podmínkou 30 % účast na jednání Schválení jednacího řádu 1. Organizační pokyny

Podpora meziobecní spolupráce Analytická část – 1. oficiální setkání Fokusní skupiny – problémové okruhy, cíle, indikátory komunikace v území návrhová část souhrnného dokumentu 2. Zhodnocení průběhu prací na projektu

Podpora meziobecní spolupráce 3. Výsledky zpracování návrhové části v oblasti odpadového hospodářství PROBLÉMOVÉ OKRUHY A CÍLE 1. Nekoncepční řešení problematiky nakládání s bioodpadem 1.1 Zřídit malá zařízení pro nakládání s BRKO 1.2 Podpořit domácí kompostování 2. Optimalizace nakládání s odpady 2.1 Zvýšit materiálové a energetické využití odpadu v ORP Cheb 2.2 Společný postup při nakládání s NO 2.3 Zajistit standardizované nakládání s NO 3. Chybějící koordinace aktivit v oblasti environmentálního vzdělávání a osvěty 3.1 Vytvořit informační, vzdělávací a poradenské středisko indikátory správci cílů gestoři indikátorů

Podpora meziobecní spolupráce 3. Výsledky zpracování návrhové části v oblasti předškolní výchova a základní školství PROBLÉMOVÉ OKRUHY A CÍLE 1. Nevyužitý potenciál regionálních specifik 1.1 Zvýšit motivaci k výuce německého jazyka 1.2 Získat vztah k regionu 2. Nedostačující kvalita výuky 2.1 Rozvíjet a zkvalitňovat kompetenci pedagogického personálu všech typů škol a školských zařízení 2.2 Zlepšit vybavenost škol a školských zařízení 3. Prohlubování nerovností ve vzdělávání 3.1 Vytvořit podmínky pro narůstající počet dětí se SVP 3.2 Rozvinout potenciál talentovaných dětí 3.3 Potlačit rozdíly v budoucích možnostech uplatnění indikátory správci cílů gestoři indikátorů

Podpora meziobecní spolupráce PROBLÉMOVÉ OKRUHY A CÍLE 1.Nedostatečná spolupráce jednotlivých aktérů sociálních služeb v oblasti 1.1 Zavést společný komunitní plán sociálních služeb pro celý SO ORP Cheb 1.2 Zvýšit informovanost obyvatelstva o nabídce sociálních služeb 1.3 Iniciovat pravidelná setkávání poskytovatelů, zadavatelů a uživatelů sociálních služeb 2. Nepříznivé demografické trendy 2.1 Podpora aktivního stárnutí 2.2 Komplexní terénní pečovatelská služba 2.3 Rozvinout dobrovolnictví a neformální péči v oblasti sociálních služeb 3. Výsledky zpracování návrhové části v oblasti sociálních služeb indikátory správci cílů gestoři indikátorů

Podpora meziobecní spolupráce 3. Výsledky zpracování návrhové části v oblasti přeshraniční spolupráce měst a obcí PROBLÉMOVÉ OKRUHY A CÍLE 1.Nedostatečné využívání potenciálu přeshraniční spolupráce 1.1 Prostřednictvím společných projektů v rámci krajinných výstav podpořit rozvoj přeshraniční spolupráce 1.2 Vytvořit projektový tým, jehož hlavní činností by byl fundraising, zpracování žádostí o dotace, pomoc při realizaci projektů zaměřených na větší využívání potenciálu přeshraniční spolupráce apod. 1.3 Jazyková vstřícnost samospráv 2. Nedostatečně rozvinutá přeshraniční dopravní infrastruktura a spojení 2.1 Podpora elektrifikace železniční trati Cheb - Marktredwitz a dalších nadregionálních přeshraničních dopravních projektů 2.2 Doplnění, značení a údržba sítě přeshraničních cyklostezek a turistických cest 2.3 Intenzivnější využívání potenciálu přeshraničních tarifních systémů indikátory správci cílů gestoři indikátorů

Podpora meziobecní spolupráce 3. Výsledky zpracování návrhové části v oblasti CR, kultury a volnočasových aktivit PROBLÉMOVÉ OKRUHY A CÍLE 1.Chybějící destinační management a společné marketingové aktivity 1.1 Zřídit destinační agenturu 1.2 Budovat a rozvíjet atraktivity a infrastrukturu CR - cyklostezky, objekty v MPR, VPR, krajinná výstava 2. Nekoncepční prezentace nabídky veřejných kulturních služeb a volnočasových aktivit 2.1 Zajistit efektivní informační systém o nabídce volnočasových a veřejných kulturních aktivit v regionu 2.2 Rozšířit nabídku volnočasových aktivit a veřejných kulturních aktivit v regionu a koordinovat jednotlivé aktéry indikátory správci cílů gestoři indikátorů

Podpora meziobecní spolupráce Celkem 12 obcí Právní podpora, ekonomické agendy, dotační management, veřejné zakázky, IT podpora, technická a stavební podpora, rozvoj obce Preferovaný způsob zajištění dané agendy, rozsah poptávané podpory a spolupráce, způsob financování Vyhodnocení zpracovaného dotazníku – hlavní závěry 4. Zhodnocení aktivit v oblasti průřezového tématu „Administrativní podpora malých obcí“

Podpora meziobecní spolupráce Způsob přípravy dokumentů (sdělení preferencí v rámci metodických listů) Zpracování Představení dokumentů – důležité body stanov Informace o možném využití 5. Dokumenty pro vznik nebo transformaci DSO

Podpora meziobecní spolupráce Vzetí na vědomí strategického dokumentu Seznámení s textem prohlášení Souhlas s prohlášením 6. Návrh prohlášení o vzájemné spolupráci obcí

Podpora meziobecní spolupráce Shrnutí dnešního jednání Jak bude spolupráce obcí vypadat v nejbližším období? KA 12 Efektivní meziobecní spolupráce KA 13 Tvorba akčního plánu a rozvojových aktivit MOS 7. Závěr

Podpora meziobecní spolupráce

Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR !