STRATEGICKÝ ROZVOJOVÝ PLÁN OBEC KLY 2015 - 2020. Výsledky dotazování občanů k prioritám rozvoje obce na období let 2015- 2020  Dotazování proběhlo v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBEC KLY 20. LEDNA Přítomní zastupitelé: Iveta Fišerová Martin Kurc Ing. Pavel Michalíček Hana Slámová Petr Rynda Pavla Joachimsthálová.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB - ŘÍČANY. CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB  Navázání na meziobecní spolupráci  Školství  Sociální služby  Odpadové hospodářství.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
______________________________________ CHVALSKÝ ZÁMEK
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
Desatero problémů Chrudimi otevřena 1. etapa obchvatu doprava rozdělena Pce - Žďár i Pce - Vysové Mýto po obchvatu vybudování okružní křižovatky.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Členská schůze MAS Nepomuk,
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Ekonomika Finanční řízení neziskových organizací 3.
Matouš Bořkovec, ZŠ Mikoláše Alše
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
12. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Stavební uzávěra základní informace
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Název projektu: Moderní škola
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
Benefit7.
Pozemkové úpravy.
Podpora rozvoje venkova v ČR
Chytrá řešení od společnosti E.ON
MISYS - Pasporty.
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Územní plán Liberec.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Programy na podporu bydlení
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

STRATEGICKÝ ROZVOJOVÝ PLÁN OBEC KLY

Výsledky dotazování občanů k prioritám rozvoje obce na období let  Dotazování proběhlo v období od do formou dotazníku doručeného do všech domácností (čp) v obci Kly (Kly, Větrušice, Dolní Vinice, Hoření Vinice, Lom, Krauzovna, Záboří). Obec má 428 čp v kú Kly a 146 čp v kú Záboří u Kel. Celkem 574 čp.  Vráceno bylo 103 vyplněných dotazníků (18%) Dotazník byl anonymní.  Občané měli možnost v dotazníku označit 5 priorit, které považují za důležité, nebo se volným textem vyjádřit k tématu priorit rozvoje obce. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE KLY 20. LEDNA

Priority občanů podle četnosti jejich uvedení mezi prvními pěti prioritami. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE KLY 20. LEDNA

Pořadí priorit a počty jejich uvedení JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE KLY 20. LEDNA

Programové priority zastupitelstva obce Kly pro roky  Zastupitelstvo obce Kly si stanovilo programové priority pro rok 2015 – Při stanovení priorit zastupitelstvo respektovalo a zohlednilo výsledky dotazování občanů – s přihlédnutím k budoucímu vývoji počtu obyvatel (nárůst dětí a mládeže a stejně tak občanů v poproduktivním věku).  Cílem rozvojového plánu je vybudovat ekonomicky stabilní a komfortní obec pro všechny zájmové i věkové skupiny obyvatel a motivovat je k tomu, aby měli důvod v obci žít a setrvávat po další generace  Mezi klíčové priority proto patří zejména vybudování infrastruktury, občanská vybavenost, péče o seniory, děti a mládež a podpora komunitního života. Realizace těchto priorit současně vytváří nová pracovní místa pro občany obce.  V rámci schválených priorit se zastupitelstvo zavazuje realizovat jednotlivé projekty a aktivity. Termíny realizace jednotlivých projektů a aktivit jsou závislé zejména na náročnosti přípravné a realizační fáze a současně na zajištění financování těchto projektů. Zastupitelstvo bude preferovat financování projektů z dotací v rámci dotačních výzev programového období 2014 –  Vzhledem k finančním, materiálním a lidským zdrojům, kterými obec disponuje a potenciální provázaností některých projektů, nelze všechny projekty realizovat paralelně. Proto bude Obec informovat občany průběžně o realizaci jednotlivých projektů, jejich detailním harmonogramu, skutečném průběhu a financování. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE KLY 20. LEDNA

Programové priority zastupitelstva obce Kly na období let  DOPRAVA A BEZPEČNOST  KANALIZACE A ČIŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD  PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘENÍ  PODPORA DĚTÍ, MLÁDEŽE A VYUŽITÍ VOLNÉHO ČASU  PODPORA SENIORŮ  POŘÁDEK V OBCI A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE KLY 20. LEDNA

DOPRAVA - BEZPEČNOST Opatření:  Vybudování komunikace pro chodce a cyklisty  Zpomalení dopravy v obci  Dopravní značení Dílčí kroky:  Zpracování projektové dokumentace pro realizaci  Vyřešení majetkových poměrů / vlastníci pozemků  Žádost o dotaci FINANCOVÁNÍ: Dotace/spoluúčast obce NÁKLADY: nad 15 mio Kč Harmonogram: JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE KLY 20. LEDNA

KANALIZACE, ČIŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD Opatření:  Dobudování další etapy kanalizace  Čistírna odpadních vod  Správa a údržba kanalizace Komentář: V oblasti výstavby je obec limitována nedobudovanou kanalizací a omezenou kapacitou čističky odpadních vod v Tuhani – kapacita stávající ČOV bude naplněna. Je třeba analyzovat finanční a technologické možnosti rozšíření kapacity ČOV a rozhodnout o vhodném řešení (např. nová ČOV) Je třeba dořešit otázku správy, provozu a údržby kanalizace a ekonomických dopadů pro obec. Harmonogram: 2015 – 2020 Financování: dotace/obec Náklady: nad 50 mio Kč Z pohledu zastupitelstva se jedná o prioritu č. 1 z pohledu finančních dopadů na rozpočet obce JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE KLY 20. LEDNA

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘENÍ  Obec a její zastupitelé se zavazují iniciovat taková protipovodňová opatření, která budou založená na relevantní studii, budou koncepční a plánovaná a realizovaná ve spolupráci s okolními dotčenými obcemi, městem Mělník a ostatními zainteresovanými subjekty.  Tato jednání již byla zahájena.  Harmonogram: 2015 – 2020  Financování: dotace/obec  Náklady: zatím není možné odhadnout JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE KLY 20. LEDNA

PODPORA DĚTÍ, MLÁDEŽE A VYUŽITÍ VOLNÉHO ČASU Opatření:  Výstavba mateřské školy  Rekonstrukce vytápění v základní škole, oprava zdi  Víceúčelová venkovní hřiště  Vybudování sportovního zázemí  Oprava kulturního domu  Doprava dětí do ZŠ a MŠ JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE KLY 20. LEDNA

PÉČE O SENIORY Opatření:  Výstavba centra pro seniory s byty a odbornou a lékařskou péčí  Zajištění dopravy a zásobování seniorů Financování: dotace/obec Harmonogram: 2015 – 2020 Náklady: nad 20 mio Kč JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE KLY 20. LEDNA

POŘÁDEK V OBCI A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Opatření:  Opravy a udržování kulturních památek a obecního majetku pro veřejnost  Rekonstrukce tržnice  Rekonstrukce Kelské návsi  Opravy a údržba obecních komunikací s odpovídajícím technickým vybavením  Výstavba zeleně a klidových zón  Orientační značení v obci  Odpadové hospodářství (sběr a svoz tříděného odpadu – bioodpad, kovy)  Veřejné osvětlení – jeho rekonstrukce, regulace, výměna svítidel – EPC  Údržba hřbitova  Vydání aktualizovaných řádů a obecně závazných vyhlášek a důsledná kontrola jejich dodržování – komise veřejného pořádku Financování: dotace/obec JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE KLY 20. LEDNA

USNESENÍ ZASTUPITELSTVA OBCE KLY Z 20. LEDNA 2015 Zastupitelstvo obce Kly schvaluje strategický plán rozvoje obce na období let 2015 – Zavazuje se aktivně informovat občany všemi dostupnými prostředky o detailním harmonogramu, financování a plnění tohoto plánu a umožní občanům se k realizovaným projektům předem vyjadřovat formou diskusních fór. Při financování projektů v rámci schválených priorit se zastupitelstvo zavazuje podporovat takový způsob financování, který zajistí ekonomickou stabilitu obce, udržitelnost projektů a návratnost investic. Pro: 6 Proti: 0 Zdržel/a se: 0 JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE KLY 20. LEDNA