AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 12 snímků. Po jejím spuštění (F5) najdete na 2. snímku postup při práci s ní, na 3. pak shrnuté požadavky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Advertisements

Komunikace Že si nerozumíme, je normální. Že si porozumíme, je zázrak. neznámý autor Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Učení ducha v praktickém životě. Učení ducha je praxe vlastních myšlenek, citů a činů Učení ducha znamená učit se správně utvářet své myšlenky a city.
PREZENTACE. INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE 2 Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Označení materiálu VY_32_INOVACE_14_02 Šablona III/2 Inovace a.
RŮZNOST KANCELÁŘSKÝCH BALÍKŮ je řada za sebou následujících snímků (slidů) předváděných na PREZENTACE monitoru počítače plátně prostřednictvím dataprojektoru.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice AUTOR: RNDr. Adéla Lipšová NÁZEV: VY_52_INOVACE_23_BEZPEČNOST PRÁCE TÉMA: BEZPEČNOST PRÁCE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
©Ing. Václav Opatrný. V úvodních hodinách elektrotechniky jsou žáci seznamováni s veličinami, které popisují známý fyzikální svět, získávají představu.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
STYL Ke stylu se užívá:Typické slovní prostředky: Věty: 1. HOVOROVÝ v běžných rozhovorech každodenního života slova a obraty hovorové, výrazy z obecné.
Sub-projekt PF 098: Práva dítěte ve školské praxi Brno, 26. listopadu 2013 Autentická participace Petra Ali Doláková Realizátor projektu: Česko-britská.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - pozemků
Technické vzdělávání, vyučovací prostředky, technická muzea.
Název školy: MŠ a ZŠ , Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_04_20_první pomoc.
Plánování ve školní tělesné výchově
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Pracovní porada Pracovní list.
VY_32_INOVACE_08_Přírodověda_ 5.ročník_ 03_Soustava dýchací
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Sloupkový diagram Tematická oblast
Síla a skládání sil Ing. Jan Havel.
Informatorium školy mateřské J. A. Komenský 3.část
Pracovní porada Pracovní list.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Logistika a Supply Chain Management
MEZILIDSKÁ KOMUNIKACE II.
Rovnací cviky - trpaslíci
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ. 1
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Význam utkání v sportovních hrách
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
MINIMATURITY
Digitální učební materiál
Český ráj poznávání přírodního bohatství země
Rešerše.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr. Taťána Radimská Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_III.Vu_LIDSKÉ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
4.1 – 4.3 Lineární nerovnice i jednoduchý podílový tvar
Strom a keř VY_52_INOVACE_35
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Vykazování postupu nebo stavu
MATEMATIKA Poměr, úměra.
EU_32_sada 2_08_PV_Podnebí, podnebné pásy_Duch
VY_32_INOVACE_645_PILOVÁNÍ MATERIÁLU Název školy
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_98_M7
všechny animace a obrázky - archiv autora
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření objemu pevných látek
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_ZJIŠŤOVÁNÍ TRHLIN_S4
Brána fantazii otevřená aneb o vnímání literatury
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_648_ŘEZÁNÍ ZÁVITŮ - VNĚJŠÍ
VYPRÁVĚNÍ PODLE OBRÁZKŮ
Nádherné prezentace navrhnete a předvedete snadno a s jistotou.
Vítáme vás! Název společnosti.
Schůzka fakultních provázejících učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV)
UA104 – Didaktika informatiky I
Úvodní přednáška pro 1. ročník
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 12 snímků. Po jejím spuštění (F5) najdete na 2. snímku postup při práci s ní, na 3. pak shrnuté požadavky na přednášejícího týkající se řeči jeho těla. 4. – 9. snímek popisuje velmi časté situace, do kterých se přednášející při prezenta- ci dostává. Popisy jsou pro ilustraci doplněny jejich fotografiemi. Studenti se k nim mohou vyjadřovat, zapisovat si je. 10. snímek znázorňuje v literatuře často doporučovanou metodu ma- jáku, 11. snímek ji pak popisuje. Studenti jsou s ní seznámeni a disku- tují o ní. Studentům práce zabere 30 minut. Materiál je určen studentům nástavbového studia Podnikání, kteří absol- vovali různé učební obory. Často nebyli vystaveni potřebě něco přednášet nebo prezentovat před posluchači. V probíraném tématu ústní komunika- ce „Příprava souvislého veřejného projevu“ na sebe navazují materiály č. 349 Příprava veřejného projevu, 350 Rozmístění sedadel na přednášce, jednání a tento 351 Přednášející. Vlastní samostatné projevy pak studenti prezentují v následujících vyučovacích hodinách. Interaktivita je především v propojení teoretických a praktických znalostí s informacemi o důležitosti řeči těla. Vysvětlení chyb a dotazů ve vlastním projevu studentů pak vede ke zlepšení jejich vlastního veřejného projevu, ke zvládnutí prezentace z pozice přednášejícího.

Postup při práci s prezentací -Na 3. snímku jsou shrnuty požadavky na řeč těla přednášejícího. -Na dalších pak fotografie nejčastějších postojů přednášejícího při přednášce a jejich hodnocení dle řeči těla snímek znázorňuje a 11 popisuje v literatuře často doporučovanou metodu majáku. Studenti jsou s ní seznámeni a diskutují o ní.

Požadavky na přednášejícího:  Řeč těla se musí trvale držet na standardní úrovni.  Rozdíl mezi proslovem k 1 osobě a projevem k vět- šímu publiku je třeba respektovat, proto:  Následujících 6 fotografií s popisem obsahuje zá- kladní rady, jak si počínat v případě, že stojíte před publikem a chcete ho oslovit.

DOBŘE  Vhodný začátek přednášky (prezentace).  Hlavu držet vzhůru, paže ven, tím žádáme publikum, aby za- čalo naslouchat. Přebíráme kontrolu nad situací, vše začíná.  Tělo je středem pozornosti od samého začátku se obracejte na posluchače celým tělem. JINAK !!! JINAK !!!

KATASTROFA  Malá odezva u publika.  Přednášející hledá inspiraci, proto upře pohled do země, případně na tabuli.  Hlas zní mdle, jako by svou řeč četla.

UŽ JE TO ZTRACENO  Řečník je v nesnázích.  Proto se dotýká obličeje, ucha, brýlí… (Gesta se mohou střídat.)  Úporně přemýšlí, co chce vy- jádřit.  Pochybuje o tom, co říká.  Tato gesta často zastírají Pozor na ně! skutečnost! Pozor na ně!

FÍKOVÝ LIST  Skutečná bitva o udržení kontroly nad situací.  Často jde o obranné gesto. (Stejnou chybou jsou ruce za zá- dy = nedostatek sebedůvěry.)  Lepší je nechat ruce volně viset podél boků a příležitostně s ni- mi pohybovat, abyste zdůraznili jednotlivé body přednášky.  JAK VŠE NAPRAVIT???

DOBŘE  Pohyb paže zdůrazňuje slova na zahájení, v průběhu před- nášky i na jejím konci.  Věříte tomu, co říkáte, živě se o přednášené zajímáte. Uděláte silný dojem ještě než  Uděláte silný dojem ještě než řeknete jediné slovo. řeknete jediné slovo.

ZMRTVÝCHVSTÁNÍ  Najděte v publiku toho, kdo Vám přikývne, setkají-li se Va- še pohledy, bude souhlasit s obsahem Vaší řeči, přát Vám úspěch.  Nutno zapomenout na zbytek posluchačů, ty nic nezajímá. kouzelný  Gesto působí jako „kouzelný proutekk opětovnému zájmu proutek“ k opětovnému zájmu všech posluchačů.

Metoda majáku přednášející

Popis doporučované metody  Základem je natáčet tělo hned doprava, hned do- leva a zase zpátky.  Přitom se kontaktovat očima s co největším počtem posluchačů.  Nejlepší je kontakt s každým z nich.  Zároveň přecházejte z místa na místo.  Je dle Vašeho názoru tato metoda vždy vhodná? Diskutujte!

Zdroje CLAYTON, Peter. Řeč těla čtěte gesta, mluvte svými pohyby. Praha: Ottovo nakladatelství, 2003, ISBN archiv autorky Foto: ALBRECHT Jiří: Student 2 PO VOŠ SPŠ SOŠŘS Strakonice.