Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / 1.1.18 / 02.0035 Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Chodov,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a Základní.
Advertisements

ELEKTROTECHNIK MATERIÁL VZNIKL VE SPOLUPRÁCI SPŠ OSTROV A ZŠ KARLOVY VARY, TRUHLÁŘSKÁ 19, PŘÍSP.ORG. POUŽITÉ FOTOGRAFIE JSOU VYTVOŘENY PRACOVNÍKY SPŠ OSTROV.
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Technik autoservisu Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a.
Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Jana A. Komenského 540 Použité fotografie.
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ KONEČNÁ Použité.
Společnost byla založena dne za účelem poskytování úklidových služeb. Provádíme komplexní řešení v otázkách pravidelných úklidů, především.
ELEKTROTECHNIKA Ing. Pavel Svoboda a Ing. Tomáš Mlčák Ph. D., Katedra elektrotechniky.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Komunikace řídících jednotek II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Dynamo – regulace Tematická oblast:Zdroje elektrické energie motorových vozidel.
Návrhové systémy. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Střední průmyslová škola elektrotechnická, Praha 10, V Úžlabině 320
Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Obchodní akademie Náchod
Základy automatického řízení 1
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Střední odborné učiliště Horní Slavkov, příspěvková organizace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název prezentace (DUMu): Elektromagnetická indukce
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Majetek domácnosti Autor: Pavla.
Úřad práce České republiky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název prezentace (DUMu): Elektrický obvod, napětí, proud
SŠ-COPT Uherský Brod Bc. Martin Bártek 9. Výroba petlice
Lineární rovnice a nerovnice III.
Prvky duálního systému přípravy žáků
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
12. Simulace před obráběním a spuštění programu na CNC frézce HURCO
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
SOFTWARE OSOBNÍHO POČÍTAČE
Název prezentace (DUMu): Princip klasického zapalování
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název: Normy spotřeby času Autor: Ing. Petr Mareš
PILOVÁNÍ VY_32_INOVACE_15_290
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Elektromagnetická slučitelnost
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
EXCEL 2010 Úvod k funkcím 1. část.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_ZJIŠŤOVÁNÍ TRHLIN_S4
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Ing. Veronika Dostálková MBA
Název prezentace (DUMu): Elektrický výkon
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Střední průmyslová škola Ostrov
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Možnosti studia techniky a technických projektů na fakultách ZČU
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_19 Fyzika,
Setkání kariérových poradců Teplice –
Setkání kariérových poradců oblasti Louny, Most a Chomutov
Transkript prezentace:

Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Chodov, Husova 788, okres Sokolov, příspěvková organizace. Použité fotografie jsou vytvořeny pracovníky SPŠ Ostrov za účelem prezentace oboru Elektrotechnika a autoři souhlasí s jejich použitím pro uvedené účely.

Kdo je elektrotechnik a co dělá Práce elektrotechnika je zaměřena především na elektrická a elektrotechnická zařízení silnoproudé a slaboproudé elektro- techniky, spotřební a domácí elektroniky, kancelářské a auto- matizační techniky, telekomunikací, řídicích a elektronických systémů. Zajišťuje jejich správnou funkci, zjišťuje a odstraňuje závady a poruchy.

-Provádí revize a údržbu elektrotechnických zařízení, opravy a mě- ření, následně uvádí zařízení do provozu. -Orientuje se v technické dokumentaci, kterou i vytváří. Sleduje novinky v oboru a analyzuje získané technické informace. -Řídí technologické procesy a celky v elektrotechnice a energeti- ce. Obsluhuje elektrická zařízení.

Kdo je a co dělá

Kdo je to a co dělá A nyní se podívejte do národní soustavy povolání, co všechno může elektrotechnik a energetik dělat za práci: Elektrotechnik Energetik

Nástroje, které používá Počítač se sofistikovanými programy pro vizualizaci a měření elektrotechnických zařízení a systémů, dále endoskopické systémy. Měřící přístroje, zkoušečky, analyzátory, detektory, pájky, vrta- čky, brusky a frézy. AKU nářadí, šroubováky, kleště, klíče a ráčny, kladivo, pilníky, metr, nože a nůžky, izolační pásky, lampy a svítilny, inbusy, pinzety a háčky, protahovací struny.

Nástroje, které používá

Prostředí, v němž pracuje Je závislé na konkrétní činnosti. Zpravidla jde o provozní pod- mínky v domech, bytech, firmách a na stavbách s větší praš- ností a hlučností, dále práce v továrnách a energetických budovách a na souvisejícím zařízení se zvýšenou nečistotou ve venkovním i vnitřním prostředí. Také práce na velínu a s PC s větší psychickou zátěží. Ve všech případech je nutné dbát na bezpečnost.

Prostředí, v němž pracuje

Vzdělání, které musí mít -Jako Elektrikář musí mít minimálně 3leté studium zakončené státní zkouškou se získáním výučního listu. -Jako Elektrotechnik musí mít minimálně 4leté studium zákon- čené státní maturitní zkouškou. -Jako Elektroinženýr musí mít minimálně 5leté studium (na VŠ) zakončené státní závěrečnou zkouškou se získáním titulu Ing.

Firmy, v nichž se uplatní v regionu Kalora, a.s., Cheb SEF s.r.o., Sokolov BONNEL TECHNOLOGIE s.r.o., Cheb ELROZ, a.s., Plesná Sokolovská uhelná, a.s., Sokolov Petr PAVLAS – EREGA, Karlovy Vary Elektro S, Ostrov DSS, s.r.o., Svatava

Elektrotechnika na SPŠ Ostrov Obor Elektrotechnika 26 – 41 – M/01, zaměření slaboproudá nebo silnoproudá. Technické lyceum 78 – 42 – M/01. Od třetího ročníku volbou bloku elektrotechnika. Informační technologie 18 – 20 – M/01, první 2 roky studia elektrotechnika. Autotronik 39 – 41 – L/01, zaměření elektrické a elektronické příslušenství automobilů.

Příbuznost oborů Elektrotechnika souvisí s dalšími obory: 1. Informační technologie – sem patří obory:

Co dělají Technik PC a periferií

Správce sítě

Programátor

2. Autotronik – pracuje v autorizovaných servisech nebo řetězcích autoopraven, např. BARUM, ATU, VIANOR, BEST DRIVE, ale i v menších servisech. Ke své práci potřebuje počítač, a dále různé měřící přístroje a metody měření. Autodílna

Zapojování diagnostického počítače