Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Advertisements

Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Spisová služba pro obce a zřizované organizace města Milevska
Zapojení do projektu Czech POINT. Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,-
AUTORIZOVANÁ KONVERZE
IS Datových Schránek Zákon a jeho důsledky 26. listopadu 2009
Informační Systém Datových Schránek IS Datových Schránek 9. října 2009 Webseminář na téma ISDS Jiří Pejčoch Zákon a jeho důsledky.
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Strategie implementace
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Seminář Plzeň Luděk Šafář Projektový manažer.
Czech POINT (CzP) Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Czech POINT je garantovaná služba pro komunikaci uživatele se státem prostřednictvím.
Statutární město Karlovy Vary
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Konference „10 let eGovernmentu v ČR“ Ivan Langer Praha, Senát Parlamentu ČR, 8. dubna 2010.
Výzva OPPK Operační program Praha Konkurenceschopnost
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Datové schránky a autorizovaná konverze dokumentů Zákon č.300/2008 Sb
Základní vztahy mezi subjekty v e-Businessu
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
DRMS Forum září GINIS ® Registr Autorizovaných Konverzí.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
e-GOVERNMENT DRMS Forum
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Datové schránky Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Jiří Polák, CSc.- prezident SPIS.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Příprava na dopad zákona č. 300/2008 Sb. na KÚ MSK Jana Třísková
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
DATOVÉ SCHRÁNKY Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Seminární práce z předmětu SIPOL
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
Zákon o eGovernmentu ► Návrh zákona o elektronizaci některých procesních úkonů v oblasti orgánů veřejné moci a o změně některých zákonů ► Některé problémy.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
E - government Hana Válková Lucie Švestková Karel Volný Tereza Dvořáková.
Úvod do eGovernmentu 1 Počet proškolených Seminář k informačnímu systému datových schránek počet termínů prezenčního školení pro zaměstnance KÚ11 počet.
Pardubice Zákony  Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů publikován ve Sbírce zákonů ,
Datové schránky zkušenosti KrÚ JMK. Co je datová schránka Datová schránka (DS) je elektronické úložiště, které slouží k: doručování dokumentů orgány veřejné.
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Seminář pro organizace zřizované krajem Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji 19. a KrÚ Pk, sál Zastupitelstva Pk 9:00 hod.
1 ISDS DATOVÉ SCHRÁNKY Michaela Housová Projektový manažer MSPR.
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
KONVERZE DOKUMENTŮ. 2 KONVERZE – LEGISLATIVA Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů č. 300/2008 Sb. (účinný od 1. července 2009)
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Stiegler ředitel sekce eGovernmentu Česká pošta, s.p.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji Ing. Kristýna Benešová.
Základy práce s portálem CzechPOINT HW, SW, tokeny, certifikáty, administrace.
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Setkání starostů obcí Datové úložiště Kamil Augustýn Bc. Jiří Dospíšil.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Seznam orgánů veřejné moci OVM Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Czechpoint, bezdlužnost a záznam v trestním rejstříku
EGonovi tluče srdce!!!.
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Systém správy dokumentů
Informace pro externí administrátory
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Mikroregion Bystřicko - CSS
Transkript prezentace:

Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba Finanční podpora

Program: Elektronizace – důvody pro a proti Datové schránky, spisová služba a konverze dokumentů Finanční podpora na vybudování nebo rozšíření pracoviště Czech POINT - termín podávání žádostí prodloužen do do do 31. května 2009 do 16:00 hodin Finanční podpora na technologická centra a elektronické spisové služby v území Pomoc ORP Černošice Technické požadavky Zpracováno podle informací zveřejněných

Datové schránky – od Zákon 300/2008, o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, prováděcí vyhláška (zveřejnění - květen 2009?, nyní pracovní verze) Datové schránky se zřídí povinně především všem orgánům veřejné moci (například obecním a městským úřadům) a právnickým osobám zapsaným v obchodním rejstříku. Fyzické osoby a podnikající fyzické osoby mohou o zřízení datové schránky dobrovolně požádat. Datové schránky bude zřizovat bezplatně Ministerstvo vnitra ČR. Datová schránka je elektronické úložiště, určené k bezpečnému a prokazatelnému doručování dokumentů. Dokument, doručený prostřednictvím datové schránky, má stejné právní účinky, jako doručení do vlastních rukou. Použití datových schránek bude povinné pro vzájemnou komunikaci orgánů veřejné moci mezi sebou a dále pro komunikaci orgánů veřejné moci vůči všem právnickým či fyzickým osobám, kterým byla datová schránka zřízena povinně nebo na základě žádosti. Použití datových schránek bude nepovinné pro komunikaci právnických a fyzických osob vůči orgánům veřejné moci. Datových schránek nebude možno využít pro vzájemnou komunikaci mezi fyzickými a právnickými osobami. Fyzická či právnická osoba tedy může podle uvedeného zákona doručovat dokumenty pouze orgánu veřejné moci, nikoliv jiné fyzické či právnické osobě.

Konverze dokumentů Plné převedení dokumentu v listinné podobě do dokumentu obsaženého v datové zprávě a naopak, ověření shody obsahu těchto dokumentů a připojení ověřovací doložky. Dokumenty v elektronické formě jsou „zrovnoprávněny“ s listinnou podobou. Elektronická forma bude mít hodnotu „notářsky“ ověřené kopie. Potřebná technika je součástí pracoviště Czech POINT CzechPOINT bude od sloužit jako konverzní pracoviště

Semináře k datovým schránkám Institut pro místní správu Praha ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR pořádá Open semináře k datovým schránkám, určené pro územní samosprávné celky, zejména pro starosty a ostatní členy zastupitelstev, organizační složky. Termíny: , , , , 4. 5., 5. 5., 6. 5., místo konání - Vzdělávací středisko Institutu pro místní správu Praha, Benešov u Prahy, U Stadionu Účast je bezplatná, přihlášky na

Finanční podpora MVČR - představy o spolupráci, projekty, čerpání 26,7 miliard €, z toho IOP celkem 1 582,4 mil. €, pro územní samosprávné celky 171 mil. €. Informace a odkazy na na - eGON, mail Projekt E-Government v obcích – Czech POINT – žadatelem je obec prostřednictvím ORP, limit celkem ,- Kč, maximální limit pro obec na způsobilé náklady projektu ,- Kč, ,- Kč u upgrade, spoluúčast obce 15%. Žádosti lze podávat v prodlouženém termínu do Projekt Technologická centra a spisové služby v území, žadatelem je ORP a kraj, celková částka dotace ,- Kč, maximální velikost příspěvku na ORP je ,- Kč ,- Kč za každou obec, která s ORP podepíše partnerskou smlouvu. Spoluúčast je 15%. Žádosti lze podávat v termínu –

Zřízení pracoviště Czechpoint Obec obdrží dotaci a získá techniku Automatické zařazení do seznamu obcí (vyhl. MVČR č. 324/2008 Sb.) ná základě žádosti Smlouva s Českou poštou, certifikáty, tokeny Obchodní místo - Jindřišská 14, Praha 1, telefon , Smlouva s ČÚZK (výstup je zpoplatněn) Instalace 602XML Filleru (zdarma) Administrace účtů uživatelů a zavedení certifikátů do systému Evidence výpisů – samostatně nebo spisovou službou Školení - ORP

Pomoc ORP Černošice Zpracování žádostí o podporu na CzechPOINT Vedení elektronické spisové služby včetně propojení s datovou schránkou, uložení dat Školení Podmínkou získání dotace pro ORP je partnerská smlouva nejméně s 9 obcemi

Práce s datovou schránkou Pokud není elektronické spisová služba – prohlížeč, např. Microsoft® Internet Explorer – přihlášení k datové schránce jménem a heslem (certifikátem) Elektronická spisová služba – automatizace práce s datovou schránkou a s dokumenty Spolupráce s ORP – spisová služba + uložení dat + uživatelská podpora Obce použijí tzv. „tenkého klienta“ spisové služby v prostředí prohlížeče

Základní odkazy