Krajinný plán Kostelec Zahájení projektu : 5.8.2009 Ukončení projektu: 30.10.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Rozvojový program obce Tisá Úvodní prezentace zpracovatele pro veřejnost
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
Plánovací část projektu Cíl projektu - vychází z řešení z prognostické části, - odpovídá na otázku, čeho má být dosaženo? - představuje slovní popis účelu.
Zlín, Jana Vodáková Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Seznámení s výsledky analýzy potřeb ve ZK.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Komunikační strategie ČIŽP
Úřad práce České republiky
Procesní management v oddělení logistiky
Odbor rovnosti žen a mužů Sekce pro lidská práva ÚV ČR
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
Regionální environmentální centrum ČR
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
Hlavní město praha a integrace cizinců
Zpráva o uplatňování ÚP
Zpráva o činnosti za rok 2007
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Stavební uzávěra základní informace
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Krajský úřad Libereckého kraje
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Seminář s krajskými úřady
Zpráva o uplatňování územního plánu
Pozemkové úpravy.
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
Měření škodlivin v ovzduší a osvětová kampaň na ochranu ovzduší ve vybraných lokalitách Zlínského kraje.
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Z oboru zdravotnictví David Zahumenský.
Ing. Stanislava Správková
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
Vzdělávací program pro širší vedení škol
Klíčové aktivity projektu
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Územní plán s prvky regulačního plánu
Život bez střeva , Praha.
Profesionalizace sociální práce v ČR
Informace k územním studiím krajiny z hlediska metodického
Transkript prezentace:

Krajinný plán Kostelec Zahájení projektu : Ukončení projektu:

Krajinný plán Kostelec Kdo se na projektu podílel obec Kostelec – vyvolal poptávku po Krajinném plánu před zahájením pozemkových úprav Pozemkový úřad Hodonín (dále jen PÚ) – zadavatel Komplexních pozemkových úprav v obci Kostelec Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. (dále jen VÚMOP) zpracovatel „Studie protipovodňové a protierozní ochrany obce Kostelec“ PROJEKCE ZAHRADNÍ, KRAJINNÁ a GIS s.r.o. (dále jen PZKG) – zpracovatel návrhu Krajinného plánu Kostelec GEODIS, s.r.o – zpracovatel mapových podkladů a grafických výstupů projektu Krajinný plán Kostelec

Popis jednotlivých kroků Krok I. Zahájení projektu – úvodní schůzky – stanovení cíle a definování cílových skupin Krok II. Schůzka facilitační skupiny seznámení facilitátorů s projektem návrh metody, rozdělení úkolů. Krok III. Úvodní jednání všech zainteresovaných straní Krok VI. Oslovení veřejnosti - osloveno 1112 vlastníků Krok V. Pracovní setkání č.1 s největšími uživateli pozemků Krok VI. Pracovní setkání č.2 - plánování s veřejností Na jednání přišlo 65 osob. Součástí akce byla výstava problémových fotografií současné krajiny a fotografií Krok VII. Vyhodnocení analýzy a výsledků plánování s veřejností se zemědělci na schůzce dne Krok VIII. Pracovní setkání č.3 závěrečné projednání návrhu s veřejností dne za účasti 35 osob.

Použité techniky oslovení a zapojení veřejnosti Anketa Osobní dopisy Bylo rozesláno 1070 dopisů. Schůzky V rámci projektu byly zorganizovány celkem 4 schůzky z veřejností, celkový počet účastníků setkání byl 120 osob. Letáky cca 220 letáků bylo doručeno do všech domácností v obci Kostelec a vyvěšeny na úřední desce OÚ Kostelec. Webové stránky na webových stránkách Kyjovského Slovácka a obce Kostelec. Místní rozhlas Doprovodná akce – výstava problémových fotografií Individuální rozhovory Telefonické dotazování ové zprávy asi 30 vlastníků

Grafické znázornění účasti veřejnosti

Požité metody facilitace Tvorba vize komunity Koncepční mapování Brainstorming Kulatý stůl

Případová studie Obsah 1) Úvod do problematiky 2) Informace o zpracovateli 3) Program LEADER a role MAS 4) Informace o území 5) Výchozí stav obce Kostelec 6) Použitá metoda - facilitace 7) Realizační tým 8) Průběh projektu - jednotlivé kroky Krok I. Zahájení projektu Krok II. Schůzka facilitační skupiny Krok III. Úvodní jednání Krok VI. Oslovení veřejnosti Krok V. Pracovní setkání č.1 Krok VI. Pracovní setkání č.2 - plánování s veřejnostíKrok VI. Pracovní setkání č.2 - plánování s veřejností Krok VII. Vyhodnocení analýzy a výsledků plánování s veřejnostíKrok VII. Vyhodnocení analýzy a výsledků plánování s veřejností Krok VIII. Pracovní setkání č.3 závěrečné projednání návrhu s veřejnostíKrok VIII. Pracovní setkání č.3 závěrečné projednání návrhu s veřejností 9) Partneři projektu 10) Oslovování veřejnosti 11) Techniky oslovení a zapojení veřejnosti11) Techniky oslovení a zapojení veřejnosti 12) Použité metody 13) Projektant 14) Konzultant 15) Jak to viděl projektant 16) Slovo starostky 17) Ukončení a předání projektu 18) Celkové shrnutí 19) Přílohy 20) Literatura, zdroje

Metodika 1. Úvod do problematiky krajinného plánu 2. Právní rámec krajinného plánování 2.1. Evropská úmluva o krajině 2.2. Přístup ČR a národní politiky ochrany přírody 3. Zapojování veřejnosti 3.1. Aarhuská úmluva 3.2. Právní rámec zapojování veřejnosti ČR 4. Zapojování krok za krokem 4.1. KROK 1. Aktivace 4.2. KROK 2 Šíření informací 4.3. Jak připravit veřejné jednání 4.4. KROK 4 Jak má probíhat veřejné setkání 5. Popis techniky 6. Postup po ukončení plánování 7. Literatuta, použité texty a zdroje:

Celkové shrnutí podařilo se osvětlit význam zapojení veřejnosti do strategického plánování. prověřila se možnost zapojení místní akční skupiny do facilitace krajinného plánu, případně jiných plánovacích procesů. vlastníkům pozemků a místním obyvatelům, kteří se zúčastnili schůzek, projekt bezpochyby dodal odvahu přinášet své náměty a připomínky k dalším projektům v obci a s tím související důvěru v nastartovaný proces a v to, že budou moci ovlivňovat rozvoj své obce a její okolní krajiny. zvýšilo se povědomí o pozemkových úpravách mezi vlastníky pozemků. podařilo se informovat a zapojit zemědělce v rozsahu cca 80% rozlohy řešeného území.

Nedostatky malý časový prostor, do kterého se musely vměstnat všechny schůzky, málo času na oslovování a na reakce a podněty vlastníků ze vzdálenějších míst, kteří většinou komunikovali po u partneři si dostatečně nevyjasnili své role chyběl celkový katastrofický scénář krajiny v případě, že by nedošlo v dohledné době k nápravným opatřením. Pouhá fakta vyjádřená čísly (smyv ornice v t /ha) jsou srozumitelná pouze pro odborníky, přenesení do vizuální podoby by mělo větší efekt.

Děkuji za pozornost! Anna Čarková Manažerka MAS Kyjovské Slovácko v pohybu Milotice 120 Kancelář: Masarykovo nám. 39, Kyjov Tel., fax: Mobil: ¨