Zakázky ve vnější akci EU a.k.a. PRAG in Prague Kde získat informace a jak rozumět systému? Jiří Hladík, Evropská komise, GŘ pro sousedství a vyjednávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Komunitární program PROGRESS
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Účast ČR na partnerství mezi AKT a Evropským společenstvím – výzvy a příležitosti Dagmar Kubínová zástupkyně ČR v PS Rady pro AKT Stálé zastoupení ČR při.
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Facility management ČSN EN
VY_32_INOVACE_ Politiky unie oblasti činnosti unie dělení podle resortu, kterých se týkají (doprava…), nebo podle toho, jak v nich rozhoduje Rada.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
Nelíbí se mi porušování lidských práv v různých zemích světa… Seminář v Evropském domě Tomáš Weiss, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM a FSV UK Společná.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
RPS/CSF Budoucnost politiky HSS / Cohesion Policy Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj.
ESVA. Lisabonská smlouva ER – oficiální EU instituce Úroveň hlav států a vlád Stanovuje cíle a dává obecné směry SZBP – závěry ER Stálý předseda ER zajišťuje.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Struktura a principy Evropského práva
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Ing. Hana Veselá Magistrát hl. m. Prahy Odbor fondů Evropské unie.
Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele.
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
Finanční perspektiva – dopady pro ČR. Co je finanční perspektiva? Finanční rámec EU na období let Během jednání o FP: reforma výdajových.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
SIGMA společná iniciativa OECD a EU. Co je SIGMA program podpory v rámci IPA a ENPI podpora a posílení systému řízení v rámci veřejné správy podpora socio-ekonomického.
Evropské právo životního prostředí Přednáška č. 2 Úvod: hlavní změny v EU po ratifikaci LS Ochrana ŽP jako cíl EU Pravomoci EU Prameny EP.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 29. dubna 2015.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 11. května 2015.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Strukturální fondy a Fond Soudržnosti EU. Struktura kursu Legislativní a institucionální rámec Legislativní a institucionální rámec SF a CF – Agenda 1999.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Zase přijdou povodně, kdo nám pomůže? Seminář v Evropském domě Tomáš Weiss, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM a FSV UK Klauzule solidarity, koordinace.
Město Třebíč - Elektronizace veřejných zakázek. Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek je upraveno: –Zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných.
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
GRANTY Praha, duben 2017 Jaromír Levíček Delegace EU ve Skopje.
ROP JV – informace o novém programovém období
Rozpočet Evropské unie
Rozpočtové právo I 20. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Vnější investiční plán EU
Rozpočtové právo 2. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Společná obchodní politika
Finanční příležitosti ve vnější akci EU
Etické kodexy v Evropské unii
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Publicita v projektech
EU Moravskoslezský kraj a příležitosti budoucí kohezní politiky
Zrealizované projekty z Fondu pro vnější hranice v rámci ročních programů FVH 2007, ročního programu FVH 2008 realizovaných v roce 2009.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
PESCO vs. EDF: projekty rozvoje schopností
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Zakázky ve vnější akci EU a.k.a. PRAG in Prague Kde získat informace a jak rozumět systému? Jiří Hladík, Evropská komise, GŘ pro sousedství a vyjednávání o rozšíření, odbor komunikace a meziinstitucionálních vztahů 1

1 Výdajové programy vnější akce EU 2

Obecný cíl politiky vnější akce EU Na základě hodnot unie Pomáhat třetím zemím a lidem v nich, A tím pomáhat i sobě. 3

Výdajové programy vnější akce EU Kvůli konstrukci evropských smluv je programů bohužel celá řada: tématické, geografické, smíšené; ale i rozpočtové a mimorozpočtové Jsou to především nařízení přijatá EP a Radou na období , ale i mezistátní smlouva (EDF) Naštěstí se tato rozdílnost ve vztahu k příjemcům (dodavatelům či příjemcům grantů) do velké míry stírá: v zásadě platí stejná pravidla – PRAG Vnější akce je širší pojem: zahrnuje mj. též společnou obchodní, zahraniční a bezpečnostní politiku, jakož i humanitární akci a vnější část civilní ochrany. 4

5

2 Plánování programů aneb hledání příležitosti 6

Úroveň 1: Víceleté/strategické/ indikativní plánování Rozhodnutí komise, které určuje stěžejní cíle a oblasti financování EU dané země, regionu či tématu na celé období programu či jeho část Bohužel různé názvy: DCI/EDF: Multiannual Indicative Programme ENI: Single Strategic Framework IPA II: Country Strategy Paper Zpravidla mlčí o tom, JAK se bude financovat První hrubá představa potenciálního dodavatele o budoucích příležitostech 7

Úroveň 2: Roční plánování akcí Rozhodnutí komise, které poměrně konkrétně popisuje, co a jak a kdy asi se bude financovat z rozpočtu toho roku Díky finančním pravidlům je většinou možné smlouvy na tyto peníze uzavírat ještě 3 roky poté Zpravidla se jmenuje Annual Action Programme, občas též Special Measure Dobrá představa o budoucích zakázkách před vyhlášením výzev 8

A teď: Šmudlo, hledej! Musíme se dostat na stránky komise k politikám rozvojové spolupráce, sousedství a rozšíření: Europa.eu >>> English >>> EU by topic/All topics >>> Development and Cooperation >>> Commission >>> Library – search in Commission decision and/or Action fiche Enlargement >>> Neighbourhood – Enlargement >>> Documents – search by country v obojím se nehledá úplně snadno – pošlete nám zlepšovací návrhy! 9

10

11

12 enlargement/

13 enlargement/

3 Pravidla zadávání veřejných zakázek 14

Pravidla veřejných zakázek ve světě Dodavatel může být vystaven řadě pravidel veřejných zakázek v jednom a témže státě: Pravidla státu samotného Pravidla mezinárodních organizací tam činných Pravidla dárců (států nebo EU), kteří se jimi řídí jednak sami, jednak k jejich použití zavazují i stát-příjemce, pokud ten nakládá s jejich prostředky 15

Přiznejte se k účasti zvednutím ruky Kdo se účastnil nějakého českého zadávacího řízení? Kdo se účastnil zadávacího řízení EU podle PRAG? Kdo se účastnil jiného zadávacího řízení? 16

Co je PRAG? "Praha" v němčině a švédštině Rozsáhlý veřejný dokument v několika jazycích: Vytvořený na základě zákonodárství EU (Financial Regulation 966/2012) komisí, hl. generálním ředitelstvím pro mezinárodní spolupráci a rozvoj Obsahující postupy zadávání veřejných zakázek (PRocurement) a grantů (And Grants) z prostředků vnější akce EU, jakož i modely smluv a jiných potřebných dokumentů Závazný pro útvary EU (komisi a delegace EU) a pro státy-příjemce jako zadavatele 17

18

DIRECT EU Delegations Commission in Brussels Management Modes – způsoby implementace fondů EU SHARED EU Member States INDIRECT International Organisations Partner Countries EU MS Agencies 19

Kde najít PRAG? Tak si to spolu projdeme: 20

21

22

Advanced search 23

Díky za zájem a pozornost! Předávám slovo. 24