Afghánistán. Hlavní město: Kábul Obyvatelstvo: asi 30 milionů Rozdělení: Tádžikové, Paštunové, Uzbeci a Hazárové. Kultura: Mnoho historických památek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Zákon o sociálních službách
VY_32_INOVACE_18 Asie - Japonsko
Společenský a ekonomický význam zdraví a nemoci
MUDr. Eva Rychlíková Zdravotní ústav se sídlem v Kolíně Prostředí kolem nás.
ZÁKLADNÍ ETAPY ROZVOJE
Nikola Křístek, expert projektu Unie center pro rodinu a komunitu
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Sídla.
Obyvatelstvo a sídlo.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_90.
Obec, kde žiji Vesnice.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
Kamerun.
Autor: Mgr. Radek Bílý Datum: Naše voda. Náš život.
Středočeský kraj.
VLIV URBANIZACE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Bohatství versus chudoba
INDIE.
Malárie Jedna z nejobávanějších tropických nemocí.
K současným trendům v rozvoji venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
KEŇA – kam turisté nechodí
Obyvatelstvo – věková struktura obyvatelstva
Asie - obyvatelstvo. Asie - obyvatelstvo Světadíl s největším počtem obyvatel na světě (asi 4 mld. lidí) Světadíl s největším počtem obyvatel na světě.
05.1 Péče o tělo, hygiena v dospívání
Civilizační centra Vznik a vývoj.
Funkce měst Jméno: Petra Příjmení: Havlíčková Třída: IX.
PRROBLÉMY V AFRICE.
RUSKO Jan Vaněk.
1. Úvod Základní pojmy Obec, sídlo Definice venkova
Metody dozoru Hygiena. Dozor a dohled Kdo vykonává předpoklady dozor orgán státního zdravotního dozoru (Vedoucí KHS, případně jím pověřený pracovník)
Venkovská sídla Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Zadání: Rozsah min. 7min a max. 10 min Celá práce je v jednotném duchu Animace všech objektů Připravené komentáře v poznámkách Žádný obrázek nesmí být.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Francie Miroslav Chmelka.
Fyzioterapie – životní prostředí a životní styl – praktika Milena Černá Ústav obecné hygieny.
Počítačová prezentace
BRAZÍLIE.
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
AFRICKÉ SLUMY SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY AFRIKY
EVROPA Stát, který jsem si vybral(a) a doporučuji ho i vám navštívit Název mé fiktivní cestovní kanceláře JMÉNO: TŘÍDA DATUM.
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Hospodářství.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
MIGRACE Karel Podhorný.  Prostorové přemístění osoby mezi dvěma územními jednotkami, jehož důsledkem je změna bydliště.  Pohyb obyvatel z důvodu uspokojování.
ŠVÝCARSKO ŠVÝCARSKÁ KONFEDERACE. MAPA ŠVÝCARSKA VELIKOST OBYVATELSTVO Ve Švýcarsku žije kolem 8, 40 milionu obyvatel. 96. Stát na světě podle počtu obyvatel.
Jihovýchodní Evropa Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Mongolsko. Mongolsko-obecné údaje Hlavní město je Ulánbátar 2,7 miliónů obyvatel Rozloha: km² Hustota obyvatel: 1,8 obyv. ob. / km² V hlavním.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Země 30% chudoby. Základní údaje Rozloha se činí km 2 Počet obyvatel se rovná obyvatel Hlavní městem je Addis Abeba Obyvatelé se skládají.
Vsetín proti chudobě Vsetínské školy pro lepší svět Vsetín,
INDONÉSIE.
Nejlidnatější světadíl
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název Ohniska politických, národnostních a náboženských konfliktů
Udržitelný rozvoj a lokální ekonomika v teorii Vladan Hruška vladan
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Autor: Andrea Kolářová
I. Úvod do předmětu 1a. Historie a dějepisectví, historické prameny, metody historické práce.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 2
Moje práce na Broumovsku
NĚMECKO, RAKOUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_05
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Transkript prezentace:

Afghánistán

Hlavní město: Kábul Obyvatelstvo: asi 30 milionů Rozdělení: Tádžikové, Paštunové, Uzbeci a Hazárové. Kultura: Mnoho historických památek bylo ve válkách v poslední době zničeno, včetně slavných soch dvou Buddhů. Historie: Moderní afghánský stát vznikl v roce 1746 pod jménem Durránská říše. Náboženství: 99% islám, 1% ostatní

Životní prostředí a místní rozvoj Afghánistán je společnost, ve které většina obyvatel žije na venkově. Vesnice, které jsou často vzdálené několik hodin i dnů cesty od nejbližšího města, jsou odříznuté od přístupu ke zdravotní péči, vzdělání či jiných zdrojů obživy než zemědělství.

Ekonomika Afghánistán je z ekonomického hlediska zemí s převládající zemědělskou produkcí, ale díky rozsáhlému nerostnému bohatství má potenciál stát se průmyslovou zemí. Ekonomika je silně postižena trvajícím konfliktem a vnitropolitickou nestabilitou.

Voda a hygiena Jen málo obyvatel afghánského venkova v oblastech má přístup k nezávadné vodě. Život v horských oblastech, kde je na dlouhou část roku jediným zdrojem dešťová voda zachycená do sběrných nádrží, představuje pro místní obyvatele velikou výzvu. Lidé navíc nemají správné hygienické návyky. Proto jsou neustále ohrožováni vodou přenosnými nemocemi, infekcemi a průjmovými onemocněními, jež pro ně při špatné dostupnosti zdravotní péče mohou být smrtelné.

Lidská práva Ženy v Afghánistánu jsou udržovány v temnotě, často jsou jim odpírána základní lidská práva.

Náš projekt Chceme přispět na čištění vody, která je v Afghánistánu důvodem mnoha smrtelných nemocí. Její správnou úpravou zamezíme zbytečné infikaci a úmrtnosti obyvatel.