USB flash disk. Úvod USB flash paměť, někdy též USB klíč, paměťový klíč USB či USB flash disk (hovoro- vě fleška či USB klíček), je paměťové zařízení,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zařízení pro trvalé uchování dat
Advertisements

Hard Disk Drive & jeho alternativy
Záznamová média.
Identifikátor materiálu: EU
Jitka Banetková Delta – SŠIE 5.MA. Externí pevné disky jsou ideálním médiem pro zálohování a pro přenášení souborů. Pokud často cestujete a chcete mít.
Informatika 1_6 6. Týden 11. A 12. hodina.
USB porty a jejich využití
SOLID STATE DISK - SSD.
ZÁKLADNÍ DESKA MOTHERBOARD
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Zálohování dat Karel Schwarz KFA Praha 26.dubna 2010.
Informatika - pevný disk, další média akademický rok 2013/2014
Flash disk Je to polovodičová paměť EEPROM, která se dnes používá jako náhrada disket. Připojuje se pomocí sběrnice USB a může mít různou podobu. Obr.
Paměťová média.
MULTIMÉDIA VE VÝUCE VYPALOVÁNÍ CD a DVD. Co je CD ? Optický disk CD-R a CD RW Kotouč 12 cm šířka pro zápis je 3,3 cm Klasické hudební CD až 80 minut 700.
Paměťová média.
Universal Serial Bus - USB
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Prezentace na téma : Harddisk Tvůrce : Micinaua Swarzkopf (Michal Holata) Dne :
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE.
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
HARDWARE – DÍLY POČÍTAČE
MÉDIA.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Pevný disk (HDD - Hard Disk Drive)
Hardware osobních počítačů
Záznamová média Informatika – 6. ročník
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
USB Flash Disk Kateřina Klajsnerová.
Informatika vnější paměti – paměťové karty, usb disky, ssd
HARDWARE.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů FLASH DISK USB flash disk, je paměťové zařízení, používané převážně jako náhrada diskety. Většinou.
SKLADBA PC 8 OP VK VYT 2.8 Pevné disky a SSD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Pevný disk Číslo DUM: III/2/VT/2/1/06 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
2.2 Flash paměti. princip  podle způsobu zapojení paměťových buněk i principu jejich práce rozlišujeme mžikové paměti typu NAND  karty, USB disky, SSD.
1 Pevný disk velkokapacitní nevýměnná disková paměť tvořen několika kovovými kotouči, na nichž je nanesena vrstva magnetického materiálu kotouče jsou umístěny.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Informatika – Internet a počítačové hry Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření březen 2012 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
ZÁZNAMOVÁ MÉDIA. Podle principu čtení se datové nosiče dělí na : Magnetická média, tzn. disketa, pevný disk, magnetická páska (audiokazeta, videokazeta,
 Říká se jim též USB klíč, hovorově flashka  Používají se jako náhrada diskety  Podoba klíčenky, vybaveny pamětí typu flash  Data se nahrávají přes.
Solid-state drive.  skládá se z boxu a ze základní desky  na desce najdeme NAND flash paměti, chip řadiče SSD disku a konektor SATA, či IDE.
Jednotky informácí a paměťová média Jan Čech, Ondřej Janda, Vinh Ngo The Jiří Hadwiger,Tomáš Lupač, Libor Macháček.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
SKLADBA PC 15 EU OP VK VYT 2.14 TEST 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Základní desky Marek Kougl 1.L.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
USB flash disk -Je paměťové zařízení, používané převážně jako náhrada diskety. -Typicky slouží k zálohování a přenášení dat mezi počítači. -Jsou malé a.
PC základní jednotka.
VY_32_INOVACE_56_Pevný_disk
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
MIKROFON, DATAPROJEKTOR, INTERAKTIVNÍ TABULE, USB DISKY
Vnější paměti počítače
Záznamová média.
OP VK VYT 2.9 Mechaniky (DVD, Blue-ray, FDD)
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Pevný disk Markéta Koubíková.
NETBOOK. NETBOOK NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Harddisk zkratka HDD. Harddisk zkratka HDD je zařízení, které se používá v počítačích a ve spotřební elektronice (MP3 přehrávače, videorekordéry, …)
INFORMATIKA – záznamová media
04 – PEVNÉ DISKY RADOMÍR RYBÁK CO JE TO PEVNÝ DISK (HARD DISK DRIVE) Pevný disk (Hard disk drive, HDD) je zařízení, které slouží k trvalému uchování.
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Transkript prezentace:

USB flash disk

Úvod USB flash paměť, někdy též USB klíč, paměťový klíč USB či USB flash disk (hovoro- vě fleška či USB klíček), je paměťové zařízení, používané převážně jako náhrada diskety. Většinou má podobu klíčenky a je vybaveno pamětí typu flash, která umožňuje uchování dat i při odpojení napájení. Data se do disku nahrávají přes sběrnici USB, odtud název. Ačkoli je v názvu slovo disk, vlastní médium ve tvaru kotouče není.

Historie S komerční výrobou flash disků přišly v roce 2000 firmy IBM a Trek Technology. První disky od IBM měly kapacitu 8 MB, což ve své době pětinásobně překročilo kapacitu běžné diskety. Tyto disky se na trhu objevily 15. prosince Moderní flash disky pracují s rozhraním USB 2.0, ale nedosahují jeho plné propustnosti 480 Mbit/s (60 MB/s). Je to dáno technologií NAND flashpamětí. Typické přenosové rychlosti tedy jsou kolem 6 MB/s, ty se hlavně liší podle použitých čipů. Průměr je 1,5 MB/s až 60 MB, běžně se pohybuje rychlost do 30 MB/s.

Historie Nejvyšší současné přenosové rychlosti se pohybují od 15 do 60 MB/s. Starší „full speed“ zařízení jsou limitována maximální rychlostí kolem 1 MB/s. Kapacita dnešních flash disků se pohybuje od 4 GB po 1 TB. Nejmodernější flash disky obsahují rozhraní USB 3.0, které teoreticky dosahuje přenosové rychlosti až 5 Gbit/s (625 MB/s).

Struktura

Dodatek k obrázku struktura 1USB konektor 2Mass storage controller 3Testovací kontakty 4Flash paměť 5Krystalový oscilátor 6LED 7Zámek 8Místo pro druhý paměťový modul

Výhody a nevýhody Výhody Kompaktnější než jiná přenosová média Odolnější proti fyzickému poškození Většinou vyšší kapacita než u CD nebo DVD Malá spotřeba elektrické energie V nových operačních systémech nejsou zapotřebí žádné ovladače (resp. ovladače jsou již součástí operačního systému a není nutné je dodatečně instalovat) Nevýhody Špatná podpora u starších operačních systémů (Windows 98 a nižší nemají přímo zabudovanou podporu flash disků, je nutné ji doinstalovat) Větší kapacity mají vysokou cenu, přičemž disponují jen zlomkem kapacity stejně drahých přenosných pevných disků

Ceník Ceny se pohybují od 80 kč (Verbatim Store 'n' Go PinStripe - 2GB) Až po Kč (Kingston DataTraveler HyperX Predator 512GB)

KONEC Citace: gkjCr7-8Zo/s1600/Kingston-USB-Flash-Drive.jpg gkjCr7-8Zo/s1600/Kingston-USB-Flash-Drive.jpg md.png md.png category-id=cfi2mv4rpmh258sru86kd886fc category-id=cfi2mv4rpmh258sru86kd886fc 512gb/121147/produkt?q-category-id=cfi2mv4rpmh258sru86kd886fc 512gb/121147/produkt?q-category-id=cfi2mv4rpmh258sru86kd886fc