Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MULTIMÉDIA VE VÝUCE VYPALOVÁNÍ CD a DVD. Co je CD ? Optický disk CD-R a CD RW Kotouč 12 cm šířka pro zápis je 3,3 cm Klasické hudební CD až 80 minut 700.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MULTIMÉDIA VE VÝUCE VYPALOVÁNÍ CD a DVD. Co je CD ? Optický disk CD-R a CD RW Kotouč 12 cm šířka pro zápis je 3,3 cm Klasické hudební CD až 80 minut 700."— Transkript prezentace:

1 MULTIMÉDIA VE VÝUCE VYPALOVÁNÍ CD a DVD

2 Co je CD ? Optický disk CD-R a CD RW Kotouč 12 cm šířka pro zápis je 3,3 cm Klasické hudební CD až 80 minut 700 MB

3 UKLÁDÁNÍ DAT Laserová hlava se pohybuje od středu Digitální forma ukládání (analogový záznam se převede na jedničky a nuly, čísla dvojkové soustavy. Analogový zvuk je vyjádřen frekvenční křivkou, která v čase frekvenci a amplitudu. Digitální data vlastně jen popisují čísly tvar této křivky a převodník DAC (digital –analog konvertor) zvuk rekonstruuje

4 Co je to BUFFER?.Buffer je vyrovnávací paměť, do které se předem nahradí data, které si pak vypalovačka vezme. Zajišťuje stálý tok dat, vyrovnává rychlosti zařízení. Větčinou má kapacitu 2MB. Zajišťuje toto ještě funkce Burn-proof – zabezpečuje obranu proti vyprázdnění BUFFERU.

5 Rychlost mechanik CD? Odvozuje se od klasických hudebních přehrávačů-dnes 52 rychlostní (32x větší přenosová rychlost). Ty nejrychlejší běžně čtou maximálně 3-4 MB na sek. U vypalovaček je to třídící kriterium.

6 DVD Důvod vzniku – špatná kvalita videonahrávek DIGITAL VERSATIL DISC 1995 Souběžně se ukládají i běžná počítačová data. Médium DVD je koncipováno jako dvouvrstvé – zdvojnásobená kapacita záznamu na jednu vrstvu 4,7GB oboustranná

7 Základní formáty DVD DVD –Video DVD-ROM DVD- Audio Jeden logický-UDF (Universal Data Formát)-je společný pro přehrávání

8 Regiony DVD 1- Severní Amerika 2- Evropa, Japonsko, Stř. východ, již. Afr. 3- Jihovýchodní Asie 4- Australie, Nový Zéland Stř. aj. Amerika 5- Severozápadní Asie 6- Čína Vznikly z komerčních důvodů (přehrávání filmů)

9 Média pro vypalování: DVD RAM DVD-R/RW DVD +R/RW


Stáhnout ppt "MULTIMÉDIA VE VÝUCE VYPALOVÁNÍ CD a DVD. Co je CD ? Optický disk CD-R a CD RW Kotouč 12 cm šířka pro zápis je 3,3 cm Klasické hudební CD až 80 minut 700."

Podobné prezentace


Reklamy Google