Přístupové rozhraní pro poskytovatele služeb na internetu Ing. Pavel Tesař, projektový manažer odbor eGovernmentu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Osobní management Tomáš Procházka.
Univerzitní informační systém IV., Svojanov 2005 Financování studií Ing. Tomáš Klein
Datové schránky v praxi Lukáš Jelínek
TRANSPARENTNÍ ORGANIZACE Financování politických stran Jakub Michálek 6. října 2011.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
EGovernment v České republice Současnost a priority do roku 2020 Ministerstvo vnitra odbor eGovernmentu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spisová služba ICZ Lite, verze (eGON) Spisová služba pro obce a zřizované organizace města Milevska Marek HRADIL, město Milevsko CZ.1.04/4.1.00/
Ověřené výstupy z ISKN elektronická značka Jiří Formánek
Informace fyzických a právnických osob na Portálu veřejné správy Ing. Pavel Tesař, projektový manažer odbor eGovernmentu
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Kontrolní šetření kvality sociálních služeb Mgr. Blanka Mikaušová Odbor sociálních.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Jak lze využít infrastrukturu CzechPOINT v rámci úřadu Mgr. Jarmila Šmardová
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Elektronické tržiště Gemin. Elektronické tržiště Gemin - nový systém e-tržišť jako součást soustavy NIPEZ pro zadávání VZ - regulaci upravuje.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, a datové schránky Brno KrÚ JMK.
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Radek PLATZER e-tržiště GEMIN.
Daň z nabytí nemovitých věcí
PŘIHLÁŠENÍ K ELEKTRONICKÉ EVIDENCI TRŽEB
model fungování a praxe
Stávající informační systém
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Webová aplikace MS OLOMOUC.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Občanské soudní řízení I.
eRecept – komunikace se základními registry
Přístupový systém aneb kontrola vstupů
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
DĚTskÉ SKUPINy Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Lenka Pejchalová Olomouc,
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Brno, Ing. Petr Šústal, MPA
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Aplikace Monitorovací systém
Požadavky na hardware, software
GDPR: ochrana osobních údajů
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Centralizované rozvojové projekty 2017
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Občanské soudní řízení I.
Ing. Stanislava Správková
Občanské soudní řízení I.
Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD
Klíčové aktivity projektu
ProQuest Central Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Informační systém základních registrů
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení ledna 2018, Praha.
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Transkript prezentace:

Přístupové rozhraní pro poskytovatele služeb na internetu Ing. Pavel Tesař, projektový manažer odbor eGovernmentu

Přístupové rozhraní ISDS Co je přístupové rozhraní ISDS? Řečí zákona: “Rozhraní informačního systému datových schránek, které slouží pro správu přístupových údajů a identity osob oprávněných k přístupu do datových schránek a vazby přístupových údajů těchto osob na přístupové údaje k individuálním uživatelským účtům”, viz § 14a, zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů v platném znění

Přístupové rozhraní ISDS Co je přístupové rozhraní ISDS? Funkčně: a) Autentizac ̌ ní modul: komfortní povolování pr ̌ ístupu z externí aplikace do ISDS slouží jako “akt navázání důvěry” b) Pr ̌ ístupová sluz ̌ ba uz ̌ ivatele: sluz ̌ ba výme ̌ ny dat na základe ̌ navázané du ̊ ve ̌ ry uz ̌ ivatel se jiz ̌ hlásí pouze pr ̌ ístupovými údaji ext. aplikace umoz ̌ n ̌ uje takovou práci s datovou schránkou, která je omezena konkrétními uz ̌ ivatelskými právy v ISDS pr ̌ íp. omezením správce ISDS (Ministerstvo vnitra)

Přístupové rozhraní ISDS Funkčně:

Přístupové rozhraní ISDS K čemu slouží přístupové rozhraní ISDS? pr ̌ íjem a odesílání datových zpráv pr ̌ ímo z externí aplikace navázání práce s datovými zprávami na dals ̌ í procesy provozovatele internetových sluz ̌ eb např. v seznamu provedených plateb mohu mít pr ̌ ímo nalinkované dokumenty, které pr ̌ is ̌ ly datovou schránkou a s platbou souvisí apod. úkony uživatele jsou v ISDS činěny pod jeho identitou s ohledem na jeho konkrétní oprávnění (narozdíl od přístupu spisové služby)

Přístupové rozhraní ISDS Kdo může přístupové rozhraní využívat? Provozovatel internetové aplikace, který získal povolení k jeho využívání. Povolení se vydává na základě žádosti. Provozovatel musí splnit podmínky, uvedené ve věstníku Ministerstva vnitra, viz

Přístupové rozhraní ISDS Jak přístupové rozhraní využívat? Poskytovatel implementuje na straně své aplikace volání služeb přístupového rozhraní. Služby jsou popsány v Provozním řádu ISDS, viz

Přístupové rozhraní ISDS Poplatek za využívání přístupového rozhraní Roční poplatek vypočtený jako součin částky 100 Kč a počtu uživatelských účtů k jeho službám, pro které v daném kalendářním roce využil přístupového rozhraní. Poplatek se platí do 31. ledna následujícího kalendářního roku. Poplatek je příjmem státního rozpočtu, vybírá jej ministerstvo

Děkuji za pozornost! Kontakt: Ing. Jelizaveta Stelibská, odbor eGovernmentu tel