ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, 379 01 Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet2
Advertisements

Internetové stránky a Internetový prohlížeč
školení internetového vyhledávače
VY_32_INOVACE_49_Internet_ I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Školení internetového vyhledávače
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Manažerské informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
Školení internetového vyhledavače Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu, která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
INTERNETOVÉ VYHLEDÁVAČE
Základy práce s počítačem – lekce V.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.01/Ku Základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Počítačové sítě Mgr. Šárka Holečková, Počítačová síť Počítačovou síť tvoří dva nebo více počítačů, které jsou spolu propojeny. Je možné z jednoho.
Vyhledávání a analýza dat na internetu 1 Doporučený vyhledávač:
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
Informatika - prezentace
Internetové prohlížeče
Internet.
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
Informace a Internet Bohumil Bareš. Informace V nejobecnějším smyslu je informace chápána jako údaj o reálném prostředí, o jeho stavu a procesech v něm.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
Vyhledávání informací na internetu
INTERNET základní pojmy pravidla bezpečného užívání internetu
Internetový prohlížeč
INTERNET Dana Kalousková ZŠ TGM Hodkovice n. M. Použitá literatura:NAVRÁTIL P.:Internet pro školy, Computer Media, Prostějov 2001, ISBN:
WWW – hypertextový informační systém
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
Základní prvky internetového prohlížeče
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Podnikání na Internetu internet - zdroj informací Letní semestr 2005 Jana Holá III.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_154_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_04.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
INTERNET.
Školení internetového vyhledávače
Internet – služby Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Internet a informace MIS - Manažerské informační systémy Internet a informace Ing. Jan Luhan
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_198.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče Číslo DUM: III/2/VT/2/2/26 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
Internetový vyhledávač Google Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Jak hledat na internetu??? Hledání pomocí.
INTERNET Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
J AK PRACOVAT S INTERNETEM Mgr. Marie Kardová leden 2014.
Internet Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_14_Internet Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web01 Označení materiálu web01_uvod.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_ICT_19 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluSvět internetu MS PowerPoint – opakováníSvět internetu.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Internet – pojmy, služby
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_17_16_internetový vyhledávač.
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_11
Internetové prohlížeče
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Informatika – Internet
Internet 3 – prohlížeč a služby
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Informatika – Internet
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Transkript prezentace:

ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní pojmy PředmětInformatika Ročník/y/6. AnotaceMateriál slouží jako podpora při výkladu základních pojmů z oblasti Internetu. Očekávaný výstup Zná a chápe základní pojmy z oblasti Internetu. Druh učebního materiálu Prezentace

Základní pojmy

Co je Internet? Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují Co je počítačová síť?

Jaké služby Internet poskytuje? WWW – World Wide Web - webové stránky (kombinace textu, grafiky a multimédií propojených hypertextovými odkazy) e - mail

Webový prohlížeč (též browser [brauzr]) je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu (WWW) Internet Explorer Mozilla Firefox Opera Google Chrome

Webová stránka zobrazuje pomocí webového prohlížeče nejrůznější informace Informace jsou prezentovány v podobě hypertextu. Stránky se skládají z textu, multimediálních dat (obrázky, videa, zvuky, …) a odkazů, které umožňují přechod na další webové stránky.multimediálních

Internetový portál je webový server, který slouží jako brána do světa Internetu obsahuje katalog odkazů, slouží jako internetový vyhledávač a nabízí další bezplatné služby ( , zprávy) Internetové portály ve světě: Google – internetový portál s nejlepší technologií hledání Yahoo – jeden z prvních velkých internetových portálů

České internetové portály Seznam Centrum Atlas Portál standardně obsahuje katalog odkazů, slouží jako internetový vyhledávač a nabízí další bezplatné služby ( , zprávy)

Internetový vyhledávač služba, která umožňuje na Internetu najít webové stránky, které obsahují požadované informace Klíčová slova - charakterizují hledanou informaci

Vyhledávání na internetu- úkoly: Zjisti, jaká je otvírací doba třeboňského zámku Zjisti, kolik stojí studentské vstupné husitského muzea v Táboře Zjisti, jaký telefon má MUDr. Votruba (chirurgie Třeboň) Zjisti kontakty na alespoň 3 kadeřnice v Třeboni Najdi obrázek rosnatky okrouhlolisté Najdi obrázek Jana Husa