 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SÍŤOVÉ PROTOKOLY.
Advertisements

Webové nástroje, komunikace
VY_32_INOVACE_50_Internet_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
SÍŤOVÉ SLUŽBY DNS SYSTÉM
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Základy práce s počítačem – lekce V.
Služby internetu 11. Maturitní okruh.
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Počítačové sítě Mgr. Šárka Holečková, Počítačová síť Počítačovou síť tvoří dva nebo více počítačů, které jsou spolu propojeny. Je možné z jednoho.
Informatika Internet.
11. SLUŽBY INTERNETU (WWW, , ON-LINE KOMUNIKACE, BEZPEČNÁ KOMUNIKACE, HLEDÁNÍ INFORMACÍ NA INTERNETU)
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Služby internetu (11. Maturitní okruh)
Protokol TCP/IP a OSI model
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
Elektronická komunikace
SLUžby internetu (11.MO).
Internet.
Internet.
Protokoly a adresy na internetu
Typy elektronické komunikace
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Základy počítačových sítí elektronická pošta Základy počítačových sítí Lekce 5 Ing. Jiří ledvina, CSc.
11. SLUŽBY INTERNETU.
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
Služby internetu internet nabízí několik standardních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace k používání jednotlivých.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
S LUŽBY INTERNETU Ondřej Suk, VIII.A. WWW – WORLD WIDE WEB „celosvětová pavučina“ aplikace internetového protokolu HTTP soustava propojených hypertextových.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Elektronická pošta Název školy
Základy informatiky část 6
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
Internet.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Internetové protokoly Autor: Milan Bílek. Internet Internet je celosvětová systém propojených počítačových sítí. Počítače mezi sebou komunikují pomocí.
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
Základy informatiky část 6. 6 Počítačové sítě Počítačová síť Skupina počítačů navzájem propojených, resp. připojených k centrálnímu počítači (serveru)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
E- MAIL Ing. Jiří Šilhán. E LEKTRONICKÁ POŠTA NEBOLI vývoj od počátku sítí – původní návrh pouze pro přenos krátkých textových zpráv (ASCII) základní.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
ový klient počítačový program sloužící k přijímání,odesílání ů nejčastěji ukládá poštu na lokální disk a server poskytovatele ové schránky.
INTERNET Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Transportní vrstva v TCP/IP Dvořáčková, Kudelásková, Kozlová.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Služby internetu Maturitní otázka č.11.
Inf Elektronická komunikace
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Základní pojmy při používání Internetu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Elektronická pošta.
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
(6) byl původně určen pro zasílání pouze textových zpráv
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek jsou nízké pořizovací i provozní náklady a možnost jejich pravidelných aktualizací  uživatel má možnost prohlížet dokumenty, vyhledávat data a přepínat mezi jednotlivými prostředky internetu pomocí sítě World Wide Web

 informační systém, který zobrazuje informace v textu  kliknutím na odkaz (může být ve formě textu, obrázku nebo např. videa) nás daný link odkáže přesně na zdroj uváděných informací  umožňuje snadné publikování, údržbu a vyhledávání informací

 způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy  je to internetový systém elektronické pošty založený na protokolu SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) a softwaru typu MTA (Mail Transfer Agent) jako např. Sendmail  zajišťuje doručení pošty pomocí přímého spojení mezi odesílatelem a adresátem (zpráva je doručena do tzv. poštovní schránky adresáta)

 dovoluje posílat nejen zprávy, ale také další soubory (texty, obrázky, programy) mezi počítači připojenými k této síti.  adresa uživatele obsahuje: - jméno - zavináč - internetová doména (=jméno serveru, na kterém je ová schránka fyzicky umístěna – např. seznam.cz)  každý uživatel u má na serveru vyhrazený prostor (schránku), kam mu přichází zprávy  velikost schránky může být limitovaná nebo neomezená.

 jedná se o počítačový program, který slouží k přijímání či odesílání elektronické pošty  stahuje poštu přes protokol POP3 na lokální disk či přistupuje vzdáleně k poště skrze IMAP a umožňuje uživateli manipulaci s ní  poštu pak umožňuje odesílat nejčastěji skrze protokol SMTP  pomocí programu můžeme spravovat poštovní zprávy nebo kontakty či filtrovat nevyžádanou poštu  např. Windows integrovaný MS Outlook Express

 online (přímá, živá) komunikace mezi uživatel  využívá nejrůznější protokoly, aplikace se někdy jmenují stejně, jako protokol (ICQ, Jabber, …)  internetová služba, umožňující svým uživatelům sledovat, kteří jejich přátelé jsou právě připojeni, a dle potřeby jim posílat zprávy, chatovat, přeposílat soubory mezi uživateli a i jinak komunikovat  zrychluje komunikaci a umožňuje snadnou spolupráci mezi více lidmi.

 je to propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují. Sociální síť se tvoří na základě zájmů, rodinných vazeb nebo z jakýchkoliv jiných důvodů  její členové navzájem komunikují jinak, než přímým kontaktem a činí tak ze sociálních, profesních, vzdělávacích či jiných důvodů  pomocí sociálních sítí se prostřednictvím Internetu sdružují lidé, kteří by se jinak fyzicky nemohli setkat  v současné době prožívají sociální sítě rychlý rozvoj a patří mezi ně například Facebook.com, Twitter.com, Instagram.com…

 jde o technologii umožňující přenos digitalizovaného hlasu v těle paketů počítačové sítě. Využívá se pro telefonování prostřednictvím Internetu, intranetu nebo jakéhokoliv jiného datového spojení  je to velmi ekonomický způsob komunikace, protože dnes telefonování po Internetu vychází daleko levněji než telefonování klasické. Za dálkový hovor uskutečněný pomocí internetu třeba i na druhou stranu zeměkoule nezaplatíme nic (tedy jen to, co normálně zaplatíme za přístup k Internetu)

 Daniela Kašpárková 4.B