Využití telemedicíny v péči o pacienty v domácím prostředí Josef FILIP, T-Systems Czech Republic a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Domácí násilí a veřejné zdravotní pojištění Nárok, regresy, data, budoucnost?
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
HV FN Brno 2014 Vývoj hospodaření F A K U L T N I N E M O C N I C E B R N O w w w. f n b r n o. c z.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Navštívená zdravotnická zařízení MUDr. Patricie Kotalíková.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
Redukce lůžek Existuje prostor pro redukci lůžek akutní péče?
Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci je na základě tísňové výzvy, není-li.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Koncept úhrad v roce Výběr pojistného od roku 2012 Výběr pojistného za zaměstnance a osvč (2015  2016) + 7,4 mld. Kč Platba státu za státní pojištěnce.
1.VYHLÁŠENÍ RESORTNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH CÍLŮ MZ na období červen 2011– duben PODEPSÁNÍ PROHLÁŠENÍ WHO „Čistá péče je bezpečnější“
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
1. Význam a úloha malých a středních podniků (MSP) v HORIZON 2020 Táňa Perglová Ředitelka sekce, delegát ČR v programovém výboru SMEs and Access to risk.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Horská služba ČR NONSTOP SOS
Pracovní skupina Portál elektronického zdravotnictví NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy, MUDr. Pavel VEPŘEK předseda pracovní skupiny.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Způsoby připojení k internetu
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Principi efektivního řízení zdravotnického zařízení
9. mezinárodní konference ICTfórum/Personalis 2005
Úřad práce České republiky
Josef Středula, předseda ČMKOS
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
RASC Standardy řízení služeb
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
DEKRET ROZVOJE A STABILITY ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Dvacet zdravých vět
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
eRecept – komunikace se základními registry
Základní informace o poskytovateli
Struktura zdravotní péče v ČR, státní a nestátní zdravotnická zařízení
Selekční jazyky (2) Úvod do problematiky Josef Schwarz
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Mezigenerační s dobrovolnické centrum TOTEM, z.s.
Ošetřovatelský proces v primární péči
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Rozvoj portálů cestovního ruchu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Seminář ke kódování studijních programů
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Struktura zdravotní péče v ČR, státní a nestátní zdravotnická zařízení
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Dopadová a nákladová evaluace CDZ
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Klíčové aktivity projektu
Život bez střeva , Praha.
Integrované operační středisko – „srdce policie“
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
Nabízené služby společnosti
Novinky 2014 Praha Mgr.Martina Sedláková.
INVESTICE.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Využití telemedicíny v péči o pacienty v domácím prostředí Josef FILIP, T-Systems Czech Republic a.s.

Struktura společnosti – zařazení T-Systems Czech Republic T-Systems Czech Republic Tržby 3,3 mld. Kč. T-Mobile T-Home T-Mobile nabízí mobilní služby a zařízení. T-Home přináší širokopásmový přístup k internetu a hlasové služby. T-Systems působí v oblasti ICT a systémové integrace pro korporátní zákazníky a veřejnou správu. T-Systems Deutsche Telekom AG T-Mobile Czech Republic 61 %100 % 2 Německo & ostatní země Česká republika

Unikátnost - integrovaný a jednotný záznam pacienta Diagnózy Případy Ambulance Hospitalizace Vyšetření Plánovaný zákrok Vitální data Ošetř.dokumentace Archiv Dokumenty PACIENT integrovaný EMR Návštěvy Léčba Laboratorní výsledky 3 Data Telemedicína

4 Přínosy Telemedicíny Zdroj: 1) Results of Partnership for the Heart, Berliner Charité 2010 Kliniky Telemedicínské centrum vedle stacionární a ambulantní péče  „Virtuální ošetřovna“ pro pacienty.  Vyvarování se efektu „otáčejících se dveří“, EKG na pohotovosti v reálném čase.  Telemonitoring zlepšuje post-hospitalizační péči a umožňuje souvislý monitoring vitálních hodnot. Lékaři Lékaři – důležití hráči integrované zdravotní péče  Získání všech relevantních pacientských dat automaticky, jakmile jsou údaje zaznamenány do elektronického záznamu pacienta.  Ověření diagnózy - konzultace specialistů  Optimální monitoring chronických nemocí pacienta, dochází ke snížení nákladů.  Telemonitoring předchází zbytečné hospitalizaci, ale nenahrazuje praktického lékaře! Pacient Telemonitoring je jistotou pro více pacientů  Prodlužující se délka života, zvyšující se kvalita života seniorů v domácím prostředí. 1)  Denní měření vitálních hodnot a jejich vyhodnocení; pravidelná medikace.  TMC je dostupná nepřetržitě (záchranná služba informována předem).  Méně cestování, kritické pro venkov. Zdravotní pojišťovny Snížení nákladů zdravotních pojišťoven  Inovativní služby, konkurenční výhody.  Telemedicína je prostředek pro zvýšení shody hodnocení, správná klasifikace pro pacienty s rizikovými faktory (morbi-RSA).  Náklady na re-hospitalizaci se znatelně sníží, přímá kontrola prostřednictvím indiv. kontraktu.

Telemedicína, ERP a nemocniční informační systémy, Josef Filip5 Telemonitoring: případová studie  Klient: Carl-Thiem-Klinikum Cottbus / Städtisches Klinikum Brandenburg AOK Nord-Ost (zdravotní pojišťovna), Spolková země Brandenburg  Cíl: Vývoj a praktické ověření řešení domácí péče formou vzdáleného monitoringu v režimu 24 x 7 - cca 500 pacientů  Doba: Čtyřletý projekt se startem od říjena 2011  Dodavatel: T-Systems + Getemed - subdodavatel měřící technologie Projekt TMC

6 Telemedicína: koncept řešení eHealth platforma – modul vzdáleného monitoringu pacienta

7 Telemonitoring pacienta Váha Tlakoměr Pacientský „tísňový“ telefon Mobilní EKG Domácí prostředí pacientaDohledové centrum telemonitoringové služby Výstupní brána Komponenty pro Telemedicínu

8 Ukázka

„T-Systems je jedním z prvních celosvětových poskytovatelů dynamických služeb a hostovaných řešení, postavených ze standardních služeb.” Current Analysis, January 2009 „Zákazníci T-Systems hodnotí služby jako vysoce kvalitní.“ Gartner, „Magic Quadrant for Desktop Outsourcing Western Europe“, May 2009 Co jsme neřekli a co se o nás ví… Děkujeme za pozornost