Regenerace městské památkové zóny. Městská památková zóna MPZ vyhlášena 17. 10. 1990 rozloha 52 ha na území MPZ je 85 nemovitých KP zapsaných v seznamu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Trutnov Centrem města, obklopeného až do roku 1861 kamennými hradbami ze 14. století, je Krakonošovo náměstí . Jeho domy se středověkým podloubím, rekonstruované.
Advertisements

STATUTÁRNÍ MĚSTO JIHLAVA V BRNĚ, DNE KONFERENCE PĚTILETKA ROP JIHOVÝCHOD A JAK DÁL PO ROCE 2013 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat venkovní tělocvičnu v centru města vybudování venkovní tělocvičny u AFK pro všechny generace plánovací setkání.
CHRUDIM Autorka: K ATEŘINA FOREJTOVÁ. Chrudim
Ekologický urbanismus zkušenosti z Úval JUDr. Ing. P. Petržílek, Ph.D. místostarosta Seminář pořádaný Ekologickou platformou při ČSSD a Masarykovou.
„Perspektivy péče o kulturní dědictví v Karlovarském kraji“ (příspěvek na konferenci „Kraje a péče o kulturní dědictví – Jihlava 2007“)
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Expozice muzea v památkově chráněném objektu čp. 1.
SEMINÁŘ PRO PEDAGOGY ZŠ 15. dubna 2013 v 9:00 hodin.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Památková hlediska ochrany urbanistické struktury sídla příklady ze Zlínského kraje dubna 2010.
Projekt Hornická města
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
Kultura.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Významné budovy v Žatci
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Za živé historické jádro města Slaného RNDr. Ivo Rubík, starosta města Slaného.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Opava.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
N AŠE ŠKOLA MĚSTO HAVLÍČKŮV BROD KRAJ VYSOČINA ČESKÁ REPUBLIKA.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Český Brod.
Tisková konference ku příležitosti slavnostní ho zahájení projektu , Stříbro Obnova vybraných sakrálních památek regionu Český Západ Podpořeno.
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
Archeologické výzkumy Povinnosti vlastníka kulturní památky Financování kulturní památky.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Tachov.a.okoli.
projekty podporující cestovní ruch v obci Modrá
EFEKTIVITA DOTACÍ STÁTU DO OBNOVY PAMÁTEK PŘÍKLAD – MĚSTEČKO SPÁLENÉ POŘÍČÍ OBYVATEL.
Financování dopravní infrastruktury Priorita mandatorní výdaje – EU – Národní Finanční rámec mld. Kč Nesmyslný střednědobý výhled.
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
KROMĚŘÍŽ zkušenosti z programového období
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Oddělení kultury a památkové péče. 2 Příspěvkové organizace v oblasti kultury  vykonává zřizovatelské funkce k šesti příspěvkovým organizacím: - Východočeské.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Zlínský kraj Vypracovali: Jan Balák a Lenka Kohoutová.
Památkově plošně chráněná území VPR, MPZ, VPZ a KPZ Libereckého kraje.
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Evropský sociální fond
Škola:. Základní škola Kladruby
Česká republika – České Budějovice
Česká republika - Kutná Hora
Malá muzea a jejich význam pro region
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
Frenštát pod radhoštěm
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
Královské město Rakovník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Nákladové nádraží Žižkov Parková čtvrť Central Group
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
CESTA VALDŠTEJNSKÝCH ARCHITEKTŮ
Transkript prezentace:

Regenerace městské památkové zóny

Městská památková zóna MPZ vyhlášena rozloha 52 ha na území MPZ je 85 nemovitých KP zapsaných v seznamu NPÚ od roku 1995 je realizován Program regenerace městských památkových rezervací a zón

Územní plán města – schválen Územní plán města – schválen Regulační plán MPZ – ; příprava nového Regulační plán MPZ – ; příprava nového Strategický plán rozvoje města Strategický plán rozvoje města Od roku 2012 zpracován nový Program regenerace MPZ Chrudim na roky Od roku 2012 zpracován nový Program regenerace MPZ Chrudim na roky Koncepční příprava regenerace MPZ

Financování oprav v MPZ

Celkový objem finančních prostředků vložených do obnovy MPZ za roky 1995 – 2015: více než ,- Kč Obnova městské památkové zóny

Celkové financování oprav v MPZ z Programu Regenerace v letech 1995 – 2015 Celkem MK ČR ,- Kč Celkem MK ČR ,- Kč Celkem podíl vlastníků ,- Kč Celkem podíl vlastníků ,- Kč (FO, PO, město) (FO, PO, město) Příspěvek města vlastníkům ,- Kč Příspěvek města vlastníkům ,- Kč Celkem ,- Kč Celkem ,- Kč

Příklady využití Programu regenerace Bašta - Prachárna

Stará radnice č.p.1 – Resselovo náměstí

Regionální Muzeum v Chrudimi

ZŠ Školní náměstí „Růžovka“

Městské hradby

Novoměstská kašna

Morový sloup na Resselově náměstí

Hotel Fortna

Labore et favore

Příklady dalších investic v MPZ

Široká ulice

Filištínská ulice

Hradební ulice

Radoušova ulice

Soukenická

Náměstí U Vodárny

Evropské zdroje - Muzeum barokních soch a Klášterní zahrady Celkové výdaje projektů ,- Kč Celkové výdaje projektů ,- Kč - z toho dotace EU: - z toho dotace EU: MUBASO ,- Kč MUBASO ,- Kč Klášterní zahrady ,- Kč Klášterní zahrady ,- Kč

Muzeum barokních soch

Klášterní zahrady

Program regenerace – příklady financování oprav v MPZ v roce 2014 Oprava fasády a střechy čp. 28 ve Filištínské ulici Oprava fasády a střechy čp. 28 ve Filištínské ulici Dotace z MK 2014 – ,- Kč Dotace z MK 2014 – ,- Kč Město Chrudim – ,- Kč Město Chrudim – ,- Kč Spoluúčast vlastníka ,- Kč Spoluúčast vlastníka ,- Kč

Obnova části severní a západní fasády čp. 104 zv. Na Puši Obnova části severní a západní fasády čp. 104 zv. Na Puši Dotace z MK 2014 – ,- Kč Dotace z MK 2014 – ,- Kč Město Chrudim – ,- Kč Město Chrudim – ,- Kč Spoluúčast vlastníka ,- Kč Spoluúčast vlastníka ,- Kč

Obnova uliční fasády čp. 92 ve Štěpánkově ulici Obnova uliční fasády čp. 92 ve Štěpánkově ulici Dotace z MK 2014 – ,- Kč Dotace z MK 2014 – ,- Kč Město Chrudim – Město Chrudim – ,- Kč ,- Kč

Obnova kamenného portálu a soklu včetně vitrážového zasklení portálu, Školní nám. čp. 6 Obnova kamenného portálu a soklu včetně vitrážového zasklení portálu, Školní nám. čp. 6 Dotace z MK 2014 – ,- Kč Dotace z MK 2014 – ,- Kč

Obnova (restaurování) sochy Adama, Masarykovo nám. čp. 55 Obnova (restaurování) sochy Adama, Masarykovo nám. čp. 55 Dotace z MK 2014 – ,- Kč Dotace z MK 2014 – ,- Kč Spoluúčast vlastníka 700,- Kč Spoluúčast vlastníka 700,- Kč

Park – východní iluzivní brána na p.č. 167/1 Park – východní iluzivní brána na p.č. 167/1 Dotace z MK 2014 – ,- Kč Dotace z MK 2014 – ,- Kč Město Chrudim – 8.000,- Kč Město Chrudim – 8.000,- Kč Spoluúčast vlastníka ,- Kč Spoluúčast vlastníka ,- Kč

Úsek městského opevnění na p.č. 1/1 a 3529 Úsek městského opevnění na p.č. 1/1 a 3529 Dotace z MK 2014 – ,- Kč Dotace z MK 2014 – ,- Kč Město Chrudim – Město Chrudim – ,- Kč ,- Kč

Program regenerace – příklady financování probíhajících oprav v MPZ v roce 2015 Oprava bočního schodiště na kůr kostel sv. Michala Oprava bočního schodiště na kůr kostel sv. Michala Dotace z MK ,- Kč Dotace z MK ,- Kč Město Chrudim ,- Kč Město Chrudim ,- Kč Spoluúčast vlastníka ,- Kč Spoluúčast vlastníka ,- Kč

Úsek městského opevnění na p.č. 1/1 a 3529 Úsek městského opevnění na p.č. 1/1 a 3529 Dotace z MK ,- Kč Dotace z MK ,- Kč Město Chrudim Město Chrudim ,- Kč ,- Kč

Historické město roku 2013

Děkujeme za pozornost.