1. STRATEGIE ROZVOJE 2007 – 2015 OBLASTI STRATEGIE S – sociální prostředí a lidské zdroje  S - 1. Rozvoj sociální infrastruktury a soudržnosti  S -

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt na odstranění ekologických škod vzniklých v souvislosti s těžební činností státních hnědouhelných společností v období před jejich privatizací.
Advertisements

Programy prevence před povodněmi v gesci Ministerstva zemědělství.
Integrovaná strategie rozvoje území MAS Hrubý Jeseník pro roky Shrnutí dosavadních výstupů.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,000 – 0,222“ Tento projekt byl spolufinancován z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury.
STRATEGICKÝ ROZVOJOVÝ PLÁN OBEC KLY Výsledky dotazování občanů k prioritám rozvoje obce na období let  Dotazování proběhlo v.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Práce se strategickými dokumenty v Olomouckém kraji 8. listopadu 2010, Praha Olomoucký kraj.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
______________________________________ CHVALSKÝ ZÁMEK
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Dotační projekty Vysokého Mýta Zpracoval: Ivona Nešporová Referent dotačních projektů
Ing. Jaroslav Kořínek – výkonný ředitel společnosti KIC Odpady a.s. KRAJSKÉ INTEGROVANÉ CENTRUM NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍMI ODPADY v MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
Desatero problémů Chrudimi otevřena 1. etapa obchvatu doprava rozdělena Pce - Žďár i Pce - Vysové Mýto po obchvatu vybudování okružní křižovatky.
CZ  Územní plán  Evropské indikátory udržitelného rozvoje  Analýza brownfieldů  Studie udržitelné MHD ve Vsetíně  Přenos dobré praxe a zkušeností.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Financování dopravní infrastruktury v období
Centrum společných služeb
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Členská schůze MAS Nepomuk,
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Regionální rozvojová agentura Východní Moravy 1998 – let partnerem v regionálním rozvoji Východní Moravy RNDr. Otakar Prudil.
12. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Rozpočet města Police nad Metují na rok 2017
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
hejtman Pardubického kraje
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Pozemkové úpravy.
Podpora rozvoje venkova v ČR
Bydlení – nová bytová výstavba
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
V. VEŘEJNÉ FÓRUM – 10 PROBLÉMŮ MČ PRAHA 20 Chvalský zámek
Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy pro oblast bydlení
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Územní plán s prvky regulačního plánu
Programy na podporu bydlení
Sociální a dostupné byty
Připravenost na nové plánovací období
Energetický management budov
FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA JILEMNICE Erbovní sál Krkonošského muzea
Transkript prezentace:

1

STRATEGIE ROZVOJE 2007 – 2015 OBLASTI STRATEGIE S – sociální prostředí a lidské zdroje  S - 1. Rozvoj sociální infrastruktury a soudržnosti  S - 2. Rozvoj vzdělanosti obyvatelstva  S - 3. Spolková činnost  S – 4. Volnočasové aktivity Z – životní prostředí  Z – 1. Rozvoj systému zeleně v obci, úspora energií 2

STRATEGIE ROZVOJE 2007 – 2015 OBLASTI STRATEGIE I – INFRASTRUKTURA  I – 1. Územní a technická příprava rozvojových ploch pro podnikání, služby a bydlení  I – 2. Rozvoj kulturní infrastruktury  I – 3. Podpora pěší dopravy, dopravní infrastruktura 3

STRATEGIE ROZVOJE 2007 – 2015 VYHODNOCENÍ SOCIÁLNÍ OBLASTI Priorita S 1 – Rozvoj sociální infrastruktury a soudržnosti  Bezbariérový přístup občanů do zdravotního střediska - projekt ukončen  Bezbariérový přístup občanů na MěÚ - projekt ukončen, nutno řešit bezbariérové sociální zázemí Priorita S 2 – Rozvoj vzdělanosti obyvatelstva  Rekonstrukce a obnova zařízení MŠ, ZŠ a výchovně vzdělávacího centra – A jednalo se o tříletý program v rámci finančních mechanizmů EHP Norsko - projekt ukončen  Modernizace infrastruktury pro vzdělávání ZŠ Šenov – B - bezbariérový přístup do školy, výtah na 1.pavilónu ZŠ, modernizace učeben, rekonstrukce kotelen a regulace topení, oprava sportovišť – projekt ukončen 4

STRATEGIE ROZVOJE 2007 – 2015 VYHODNOCENÍ SOCIÁLNÍ OBLASTI Č – P spolupráce škol - probíhají společné projekty ZŠ Šenov a Gymnázium Strumieň – dokončeno budování arboreta před ZŠ v centru města – osazena socha STROM POZNÁNÍ Č – S spolupráce škol  Rekonstrukce MŠ - provedena výměna oken v obou MŠ – projekt ukončen, dokončena rekonstrukce sociálního zařízení ve všech odděleních MŠ, nutno řešit zateplení objektů  Rekonstrukce asfaltové plochy a okolí za 2.pavilonem ZŠ – zkvalitnění výuky žáků  Vybudování nové třídy v ZŠ na ul. Těšínská - nedostatečná kapacita - dokončeno  Nástavba 2.pavilonu ZŠ střed – vliv demografického vývoje v našem městě – zpracována projektová dokumentace, proběhlo ÚŘ a vydáno SP, podány žádosti o dotace  Rekonstrukce zahrad při MŠ v přírodním stylu – MŠ Lipová, MŠ Lapačka dokončeno 06/2015 5

STRATEGIE ROZVOJE 2007 – 2015 VYHODNOCENÍ SOCIÁLNÍ OBLASTI Priorita S 3 – Spolková činnost  Rozvoj místní společnosti v přeshraniční oblasti – Slovensko - projekt život u nás a u sousedů proběhl – nyní udržitelnost 5 let Priorita S 4 – Volnočasové aktivity  Dokončení 3.etapy sportovního areálu SK - oprava střechy, nová tribuna a sociální zařízení pro rozhodčí a veřejnost - ukončeno  Dokončení 4.etapy sportovního areálu SK - rekonstrukce atletické dráhy – 01/2015 podána žádost o dotaci – neschválená dotace  Prevence kriminality - v roce 2013 schválen plán prevence kriminality - podána žádost o dotaci na oplocení staré školy – neschválená dotace  Využití bývalé staré školy pro zájmovou činnost spolků a organizací - v roce 2013 dodatečně zařazeno mezi dotace ROP a SFŹP – stavba dokončena 08/2014, vybudováno hřiště 6

STRATEGIE ROZVOJE 2007 – 2015 VYHODNOCENÍ INFRASTRUKTURY Priorita 1 – Územní a technická příprava rozvojových ploch pro podnikání, služby a bydlení  Kanalizace Jih – dokončena 2014, v roce 2015 napojeno cca 450 RD  Rozšíření kanalizace Sever - zahájení 09/2014, dokončení stavby 08/2015, v roce 2015 zkolaudována oblast k Petřvaldu, vytvořeny podmínky k napojení cca 200 RD  Obnova ekologické stability krajiny (čištění koryt) – zatím není vhodný dotační titul, zpracována PD na omezení erozní činnosti Frýdeckého potoka na ul. Okrajové  Sanace bývalého areálu JZD pro následné využití – sanaci zahájil soukromý investor, v roce 2015 se v sanaci nepokračovalo 7

STRATEGIE ROZVOJE 2007 – 2015 VYHODNOCENÍ INFRASTRUKTURY  Nový územní plán města – realizace z rozpočtu města – proveden výběr zpracovatele a probíhá vypracování, z důvodů připomínek MSK nebyl dokončen v roce 2015  Zahuštění kanalizační sítě – prodloužení stok do lokalit, které v době podávání žádosti o dotace nebyly zastavěné, formou studie vytipované vhodné lokality pro možnou dostavbu stok  Plynofikace okrajových částí města – pokračování plynofikace  Podpora SDH - provedena výměna garážových vrat, oken a otopné soustavy z vlastních finančních prostředků obnoven vozový park, celková oprava budovy (střecha a zateplení) – po vypsání vhodného dotačního titulu, posouzen stav budovy projektantem – nevhodné pro dotaci OPŽP, zpracována PD na výměnu střešních plášťů, zateplení určených obvodových konstrukcí a půdního prostoru 8

STRATEGIE ROZVOJE 2007 – 2015 VYHODNOCENÍ INFRASTRUKTURY  Zkvalitnění nakládání s odpady – sběrný dvůr – částečné vyasfaltování plochy a rozšíření recyklace odpadů ve sběrném místě – objemný odpad, separovaný odpad, ZO elektrozařízení, NO, oděvy, snížení počtu kontejnerů na komunální odpad v obci, rozšíření sběrných nádob na separovaný odpad, občanům zapůjčeno 1000 kompostérů, zpracována studie zkvalitnění nakládání s odpady s následnou žádosti o dotaci, v roce 2015 zapůjčeno občanům dalších 350 kompostérů Priorita 2 – Rozvoj kulturní infrastruktury  Rekonstrukce chrámu Prozřetelnosti Boží - církvi poskytnuta dotace z ROP – realizováno  Vybudování muzea v chrámu Prozřetelnosti Boží - zpřístupněna panská oratoř v kostele - splněno 9

STRATEGIE ROZVOJE 2007 – 2015 VYHODNOCENÍ INFRASTRUKTURY Priorita 3 – Podpora pěší dopravy, dopravní infrastruktura  Rekonstrukce chodníků Těšínská, Kaštanová - realizováno v roce 2007 za přispění SFDI  Pasivní bezpečnost Těšínská ul. - realizováno v roce 2008 a 2009 za přispění SFDI  Oprava komunikací v Šenově - akce je naplánována po výstavbě kanalizace v jižní i severní části města, Jih již realizován, provedena oprava MK po kanalizaci sever  Zámecký park – chodníky - zpracována PD na rozšíření chodníků, vydáno stavební povolení - realizace po získání státní dotace  Lávka přes silnici I/11 s napojením na stávající cyklostezky - pro finanční náročnost bude jak PD tak vlastní stavba realizována později, umístění lávky součástí nového územního plánu, zahájeny práce na studii 10

STRATEGIE ROZVOJE 2007 – 2015 VYHODNOCENÍ INFRASTRUKTURY  Zklidnění dopravy – dopravní značení – provedeno v centrální části města  Narovnání vlastnických stavů pod MK - pokračují výkupy pozemků pod MK v místech, kde se buduje kanalizace  Budování autobusového zálivu na AZ Tichá – připravena PD – nevhodný dotační titul  Vybudování chodníků podél komunikací Václavovická, Škrbeňská, Petřvaldská – zpracování PD chodník Václavovická  Vybudování semaforu pro chodce před základní školou v centru města – zpracována PD  Opatření k omezení nákladní dopravy na silnici II/473  Vybudování přechodu přes ulici Frýdeckou poblíž AZ Škrbeň – zpracována PD – akce realizována 09/2015  Úpravy přechodu na ulici Těšínská při ZŠ – realizováno 06/

STRATEGIE ROZVOJE 2007 – 2015 VYHODNOCENÍ ŽP Z 1 – Rozvoj systému zeleně v obci, úspora energií  Zateplení základní školy provedeno částečné zateplení ZŠ střed a výměna oken a dveří v ZŠ Podlesí, 2012 provedena částečná výměna oken v 1.pavilonu ZŠ Podlesí  Snížení energetické náročnosti budov a zařízení v majetku města – opatření ke snížení spotřeby tepla a elektřiny – MěU – 2013 dokončena výměna oken s podáním žádosti na OPŽP zateplení – realizováno 2015, DPS – 2014 provedena výměna oken a zateplení, MěPOS a zdravotní středisko - zateplení budovy – realizováno 2015, následně řešit budovy MŠ – zpracována PD na zateplení a rekonstrukci  Obnova krajinných struktur – přiznána dotace na obnovu aleje Volenská – realizace dokončena

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Kanalizace sever  Zpracování PD:2014  Žádost o dotaci:2013 OPŽP  Realizace:09/2014 – 08/2015  Náklady:skutečnost 55,376 mil. Kč  Financování : dotace EU 33,546 mil. Kč, vlastní 21,830 mil. Kč 13

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Kanalizace sever a následné opravy MK  Zpracování PD:2014  Žádost o dotaci:2013 OPŽP  Realizace:09/2014 – 08/2015  Náklady:4,654 mil. Kč  Financování : rozpočet města 14

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Zvýšení kapacity základní školy  Zpracování PD:zpracována studie, DUR + DSP 12/2015, vydáno SP  Žádost o dotaci:MŠMT – 08/2014, MF – 01/2015 Aktualizace MŠMT 12/2015, MF 01/2016  Realizace:04/2016 – 12/2016  Náklady:35 mil. Kč  Financování : dotace – 25 mil. Kč, vlastní – 10 mil. Kč 15

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Zateplení budovy MěÚ  Zpracování PD:zpracována 2014  Žádost o dotaci:2014 OPŽP  Realizace:05/2015 – 11/2015, skutečnost 05/2015 – 12/2015  Náklady:9 mil. Kč, skutečnost - 7,443 mil. Kč  Financování : dotace 2,5 mil. Kč, vlastní 6,5 mil. Kč skutečnost dotace 2,861 mil. Kč, vlastní 4,582 mil. Kč 16

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Zateplení budovy MěPOS  Zpracování PD:02/2015  Žádost o dotaci:předpoklad 03/2015 OPŽP  Realizace:předpoklad 09/2015 – 12/2015  Náklady:3 mil. Kč, skutečnost - 2,801 mil. Kč  Financování : dotace 1,5 mil. Kč, vlastní 1,5 mil. Kč skutečnost - dotace 1,769 mil. Kč, vlastní 1,032 mil. Kč 17

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Zateplení budovy zdravotního střediska  Zpracování PD:02/2015  Žádost o dotaci:předpoklad 03/2015 OPŽP  Realizace:předpoklad 05/2015 – 10/2015  Náklady:3,0 mil Kč, skutečnost - 2,602 mil. Kč  Financování : dotace 1,5 mil. Kč, vlastní 1,5 mil. Kč skutečnost - dotace 1,450 mil. Kč, vlastní 1,152 mil. Kč 18

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Oprava střechy SDH + zateplení objektu  Zpracování PD:04/2015  Žádost o dotaci:nevhodné OPŽP, po vypsání dotačního titulu MAS, MV, IROP  Realizace:etapy předpoklad 05/2015 – 10/2016  Náklady:2 mil. Kč  Financování : rozpočet města 19

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Zateplení budov mateřské školy  Zpracování PD:12/2015 – splněno, vydáno SP  Žádost o dotaci:předpoklad 12/2015 OPŽP bude podáno 04/2016  Realizace:předpoklad 04/2017 – 10/2017 realizace po etapách  Náklady:15 mil. Kč  Financování : dotace 5 mil. Kč, vlastní 10 mil. Kč 20

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Sběrné místo + svoz odpadů  Zpracování PD:předpoklad 05/2015 – probíhá výběr zhotovitele PD  Žádost o dotaci:předpoklad 06/2015 OPŽP – posun 09/2016  Realizace:01/2016 – 12/2016 – posun 2017  Náklady:8 mil. Kč  Financování : dotace 6,5 mil. Kč, vlastní 1,5 mil. Kč 21

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Vodovod v ulici Do Dědiny  Zpracování PD:2014  Žádost o dotaci:malý rozsah - nevhodné  Realizace:03/2015 – 05/ realizováno  Náklady:0,4 mil. Kč skutečnost 0,263 mil. Kč  Financování : rozpočet města 22

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Modernizace přechodu ZŠ Podlesí  Zpracování PD:02/2015  Žádost o dotaci:malý rozsah - nevhodné  Realizace:03/2015 – 06/2015 – skutečnost 06/2015  Náklady:0,4 mil. Kč - skutečnost 0,272 mil Kč  Financování : rozpočet města 23

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Modernizace přechodu Škrbeň  Zpracování PD:2014  Žádost o dotaci:malý rozsah - nevhodné  Realizace:06/2015 – 10/2015 – skutečnost 09/2015  Náklady:0,4 mil. Kč – skutečnost 0,293 mil. Kč  Financování : rozpočet města 24

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Výstavba chodníku Václavovická  Zpracování PD:DÚR zpracována, zpracovává se DSP  Žádost o dotaci:12/2015 SFDI – nešlo podat bez stavebního povolení, bude podáno 04/2016 – IROP, MAS  Realizace:08/2016 – 12/2016 – I. etapa  Náklady:6 mil. Kč  Financování : dotace 3 mil. Kč, vlastní 3 mil. Kč 25

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Modernizace atletické dráhy hřiště Lipová  Zpracování PD:zpracována studie  Žádost o dotaci:podána 01/2015 MŠMT – nebyla přiznána dotace  Realizace:09/2015 – 12/2015  Náklady:7,1 mil. Kč  Financování : dotace 4 mil. Kč, vlastní 3,1 mil. Kč 26

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Vybavení venkovních prostor Staré školy + zámeckého parku  Zpracování PD: studie 02/2015  Žádost o dotaci:03/2015 Mittal  Realizace:05/2015 – 10/2017  Náklady:3 mil. Kč – rok ,950 mil Kč  Financování : dotace 1 mil. Kč, vlastní 2 mil. Kč Dotace Mittal 0,250 mil. Kč, vlastní 0,700 mil. Kč 27

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Dokončení modernizace hřišť mateřských škol  Zpracování PD: 2014  Žádost o dotaci:přiznána dotace 2014 OPŽP  Realizace:08/2014 – 05/2015  Náklady:3,5 mil. Kč – skutečnost 3,749  Financování : dotace 3 mil. Kč, vlastní 0,5 mil. Kč Skutečnost dotace 3,320 mil. Kč, vlastní 0,429 mil Kč. 28

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Rozšíření kanalizace v okrajových částech  Zpracování PD:zpracována studie, DUR 10/2015  Žádost o dotaci:2016 OPŽP  Realizace:2017  Náklady:50 mil. Kč  Financování : dotace 30 mil. Kč, vlastní 20 mil. Kč 29

AKČNÍ PLÁN  Název aktivity: Vybudování sociálního zařízení ve sportovním areálu Lapačka  Zpracování PD:zpracována 2014  Žádost o dotaci:nevhodný titul  Realizace:02/2015 – 06/ realizováno  Náklady:0,6 mil. Kč – skutečnost 0,550 mil. Kč  Financování : rozpočet města 30

 Název aktivity: Bezbariérové WC v budově MěÚ  Zpracování PD:01/2015  Žádost o dotaci:podána 01/2015 MMR – nebyla přiznána dotace, musí být řešena celková koncepce bezbariérovosti města  Realizace:05/2015 – 10/2015  Náklady:2,0 mil. Kč  Financování : dotace 1 mil. Kč, vlastní 1 mil. Kč 31 AKČNÍ PLÁN

 Název aktivity: Oplocení areálu staré školy  Zpracování PD:01/2015  Žádost o dotaci:podána 01/2015 MV – dotace nebyla přiznána  Realizace:06/2015 – 08/2015  Náklady:0,35 mil. Kč  Financování : dotace 0,3 mil. Kč, vlastní 0,05 mil. Kč 32 AKČNÍ PLÁN

AKČNÍ PLÁN 2015  Název aktivity: Kamerový systém vytipovaných lokalit  Zpracování PD:studie 05/2015 – zpracováno, nebylo trvale sledování kam.  Žádost o dotaci:01 /2016 MV  Realizace:06/2016 – 08/2016  Náklady:1,5 mil Kč  Financování : dotace 1,0 mil Kč, vlastní 0,5 mil Kč 33

AKČNÍ PLÁN 2015  Název aktivity: Revitalizace vodních toků Frýdecký potok  Zpracování PD:2014  Žádost o dotaci:03/2015 OPŽP – není podporováno z OPŽP  Realizace:06/2015 – 10/2016  Náklady:7 mil Kč  Financování : dotace 100% 34

AKČNÍ PLÁN 2015  Název aktivity: Separace bioodpadů II. etapa  Zpracování PD:únor 2015  Žádost o dotaci:03/2015 OPŽP  Realizace:06/2015 – 10/ realizováno  Náklady:2 mil Kč – skutečnost 1,796 mil. Kč  Financování : dotace 1,5 mil Kč, vlastní 0,5 mil skutečnost dotace 1,595 mil Kč, vlastní – 0,201 mil. Kč 35

USNESENÍ: Změ bere na vědomí:  Plnění Strategie rozvoje města Šenov k a plnění Akčního plánu investičních akcí připravovaných v roce 2015 bylo schváleno usnesením zastupitelstva na 11. zasedání dne

STRATEGIE ROZVOJE 2016 – 202? Dosavadní průběh  Podnikatelský sektor – setkání, dotazník  Spolky – setkání, dotazník  Obyvatelé – anketa  - komise strategie rozvoje města – postoupení  - projednání v jednotlivých komisích – březen  - projednání v RMě  - schválení strategie v ZMě

Děkuji za pozornost 38