Dotace pro JSDH obcí 17. 2. 2016 Krajský úřad Libereckého kraje PŘESHRANIČNÍ PROGRAMY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Výroční konference – Globální granty Libereckého kraje Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost Programy přeshraniční spolupráce
OP přeshraniční spolupráce ČR – Polsko
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Datum: Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu INTERREG V-A Česká republika –Polsko
Příprava na období 2014 – 2020 Cíl 2 „Evropská územní spolupráce“ Ostrava, 29. listopadu 2012.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
1 Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci Cíle „Evropská územní spolupráce“
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
2014 –  programové území  tematické zaměření programu  alokace programu  základní parametry programu  harmonogram přípravy.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Program přeshraniční spolupráce SVOBODNÝ STÁT SASKO – ČESKÁ REPUBLIKA Stanislav Rataj Ostrov u Tisé
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Program spolupráce SVOBODNÝ STÁT SASKO – ČESKÁ REPUBLIKA 2014–2020 Stanislav Rataj Louny
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci Cíle „Evropská územní spolupráce“
Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Seminář „Jak na přeshraniční projekty s Polskem v období “, Olomouc, 3.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Integrovaný regionální operační program
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Informace o výzvě pro školy
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Interní postupy MAS Brdy
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Závěrečná konference projektu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Program spolupráce SN – CZ
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

Dotace pro JSDH obcí Krajský úřad Libereckého kraje PŘESHRANIČNÍ PROGRAMY

Program spolupráce na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko

Obsah prezentace Program spolupráce na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko Specifika přeshraničních programů Poskytovatel Období, na které se dotace poskytuje Účel/předmět dotace Oprávněný žadatel Postup při podání žádosti Použité zkratky: JS: Společný sekretariát, Centrum: Centrum pro regionální rozvoj České republiky, EK: Evropská komise, EFRR: Evropský fond pro regionální rozvoj, Program: Program spolupráce mezi ČR a Svobodným státem Sasko

Základní informace o přeshraničních programech Projekty přeshraniční spolupráce – důležité charakteristiky: podporují rozvoj daného pohraničí přínosy z projektu musí mít prokazatelně obě strany hranice = přeshraniční dopad na společném projektu se podílí z každé země alespoň jeden partner. Program je zaměřen na regionální a místní projekty s přeshraničním významem. Je kladen důraz na skutečné přeshraniční dopady (společný projekt musí mít dopad na obou stranách hranice a přinášet užitek obyvatelům podporovaného území)

Územní vymezení (CZ-SN) česká dotační oblast (kraje): Karlovarský Ústecký Liberecký saská dotační oblast (zemské okresy): Vogtlandkreis Zwickau Erzgebirgskreis Mittelsaschen Sächsische Schweiz – Osterzgebirge Bautzen Görlitz Dresden Chemnitz duryňská dotační oblast (zemské okresy): Greiz Saale-Orla

Základní informace o přeshraničních programech Princip vedoucího partnera Partneři musí splnit tři kritéria spolupráce (společná příprava, realizace, financování, personál) Vhodní žadatelé dle prioritních os Průběžné výzvy

Základní informace o přeshraničních programech Financování 85 % EFRR + 10 % spolufinancování + 5 % státní rozpočet (soukromoprávní subjekty, které nevykonávají veřejně prospěšnou činnost nemají nárok na 5 % ze SR) Paušály u výdajů Fond mikroprojektů – Euroregion Nisa (Celkové výdaje – EUR)

Poskytovatel Saské státní ministerstvo životního prostředí a zemědělství SMUL prostřednictvím Saské rozvojové banky (EFRR 85 %), Ministerstvo financí ( 5 % SR)

Prioritní osy Prioritní osa 1: Podpora přizpůsobení se změně klimatu, předcházení rizikům a řízení rizik Prioritní osa 2: Zachování a ochrana životního prostředí a podpora účinného využívání zdrojů Prioritní osa 3: Investice do vzdělávání, odborné přípravy a odborného výcviku k získávání dovedností a do celoživotního učení Prioritní osa 4: Posilování institucionální kapacity orgánů veřejné správy a zúčastněných subjektů a účinné veřejné správy

Prioritní osa 1 Opatření: Koncepční protipovodňová ochrana Přeshraniční investice do výstroje a vybavení, zejména do speciální techniky a do společných informačních systémů a komunikačních platforem vč. nezbytných doprovodných opatření vztahujících se k jednotlivým projektům Zlepšování spolupráce, zejména formou společných cvičení, odborné přípravy a školení, zejména jazykového vzdělávání, podporou práce s mládeží, vztahy s veřejností

Prioritní osa 1 Hlavní oblasti podpory podpora společných postupů v případě výskytu povodní realizace systémových aktivit umožňující včasnou identifikaci nebezpečí investice do vybavení a speciální techniky, informačních a komunikačních systémů společná cvičení podpora jazykové vybavenosti práce s mládeží

Prioritní osa 4 Hlavní oblasti podpory podpora spolupráce institucí zvyšování jazykových a mezikulturních kvalifikací a kompetencí vytváření partnerství a sítí přeshraničních struktur

Prioritní osa 4 Rozšiřování policejní spolupráce (např. v oblasti drogové a majetkové kriminality, boje proti extremismu či spolupráce v oblasti dopravních přestupků…

Vhodní žadatelé (žadatelé z ČR) orgány veřejné správy a jimi zřizované a zakládané organizace vzdělávací instituce nestátní a neziskové organizace ESÚS podnikatelské subjekty (PO 3) komory s výjimkou profesních komor (PO 3,4)

Finanční alokace Programu v EUR Prioritní osaProstředky v EURAlokace v % 1. Podpora přizpůsobení se změně klimatu, předcházení rizikům a řízení rizik Zachování a ochrana životního prostředí a podpora účinného využívání zdrojů ,5 3. Investice do vzdělávání, odborné přípravy a odborného výcviku k získávání dovedností a do celoživotního učení ,5 4. Posilování institucionální kapacity orgánů veřejné správy a zúčastněných subjektů a účinné veřejné správy Technická pomoc Celková alokace €

Alokace současná situace v prio 1 Průběžná výzva V prioritní ose 1 je EUR. Schváleno je již ,45 € „Zbývá ,55 €“ Na monitorovací výbor jdou projekty celkem za EUR

Alokace současná situace v prio 4 Celková alokace je EUR. Předložených žádostí je za EUR. (Pro Fond malých projektů již schváleno ,00 €)

Programové dokumenty Programový dokument Realizační dokument Příručka pro české kooperační partnery

Žádost Dvojjazyčná verze Vytištěné 3 verze podepsané statutárním zástupcem Přílohy 3 verze Povinné přílohy společné (2x originál a 1 kopie) Povinné přílohy českých kooperačních partnerů Povinné přílohy saských kooperačních partnerů Prio 1 dohoda kooperačních partnerů o spolupráci (např. při provádění společných zásahů, stanovení standardů kvality a bezpečnostních standardů, metod komunikace apod.)

Konzultace Konzultace v regionech nebo v Společném sekretariátu v Drážďanech Konzultační dny 1x za měsíc termín v Liberci (nutné zarezervovat, vhodné se saským partnerem) cz2020.eu/cz/termine/aktuelle_termine/aktuelletermine.jsphttp:// cz2020.eu/cz/termine/aktuelle_termine/aktuelletermine.jsp

Co je dobré ještě vědět

Kontakty Kontaktní místo pro žadatele z LK Krajský úřad Libereckého kraje Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů Eva Hajflerová Magda Podsedníková