Seminář k revizi příruček tzv. Desatera OP LZZ Seminář pro příjemce OP LZZ Hotel Holiday Inn Prague Congress Centre, Praha 4 22. listopadu 2012, 10:00.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EVROPSKÝ FOND REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Advertisements

Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Nesrovnalosti, porušení rozpočtové kázně
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
Seminář pro příjemce OP LZZ z řad státní správy Finanční část Praha, 3. a 4. prosince 2014 Ing. Martina Tomová Bc. Jana Komrsková, DiS.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Seminář pro příjemce v grantové výzvě č. 89 OP LZZ Praha – Hotel Holiday Inn Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Seminář pro příjemce v grantové výzvě č. 89 OP LZZ Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz
Seminář pro příjemce v grantových výzvách 53 a 57 OP LZZ Ing. Jan Zeman / Mgr. Eva Matulová 1 Podporujeme Vaši budoucnost.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C4 – Zvýšení kvality řízení a optimalizace chodu úřadů v.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Finanční část Ing. Jan Zavadil Ing. Petra Petergáčová Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz 1.
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro příjemce OP LZZ – ukončení projektu Hotel Holiday Inn, Praha října 2012, 10: :00 Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Finanční část Mgr. Lucie Kučerová, Bc. Karel Ritschel oddělení hodnocení.
Porušení pravidel OP LZZ Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn Podporujeme Vaši budoucnost.
Seminář pro příjemce výzvy 40 OP LZZ 2. října 2012, Praha – Hotel Holiday Inn Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Projektové manažerky.
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE OP LZZ K ZÁVĚREČNÉ MZ – výzvy č. 89 a C Budova Ministerstva vnitra Centrotex, nám. Hrdinů 4, Praha 4, konferenční sál.
Seminář pro příjemce OP LZZ z řad státní správy - pokročilí Seminář pro příjemce OP LZZ Hotel Holiday Inn Prague Congress Centre, Praha 4 5. listopadu.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
Pracovní setkání středních škol k připravovanému individuálnímu projektu z OP VK Finanční příprava projektu 1.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Seminář pro příjemce v grantové výzvě č. 89 OP LZZ
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Seminář k revizi příruček tzv. Desatera OP LZZ Seminář pro příjemce OP LZZ Hotel Holiday Inn Prague Congress Centre, Praha listopadu 2012, 10: :00 Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

D2 Příručka pro příjemce finanční podpory projektů OP LZZ D5 Metodika způsobilých výdajů OP LZZ D9 Metodický pokyn pro zadávání zakázek D10 Pokyny pro vyplnění MZ o realizaci projektu OP LZZ a jejich příloh Podporujeme Vaši budoucnost Projektová část

D2 – I. Nepodstatné změny: Změna ve způsobu provádění klíčových aktivit a jejich obsahu, která nemá negativní dopad na plnění cílů projektu ! Příjemci, kteří mají v PA v části II bodu 15 KA projektu, musí dodržet administraci změny ve způsobu provádění KA v něm stanovenou s tím, že mohou případně požádat o změnu PA Změna v klíčových osobách a ve složení RT ! Příjemci, kteří mají v PA v části I bodu 15 klíčové osoby nebo složení RT projektu, musí dodržet administraci změny v klíčových osobách a složení RT v něm stanovenou s tím, že mohou případně požádat o změnu PA Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

D2 – II. Nepodstatné změny: Zrušení závaznosti jednotkových cen -jednotkové ceny obsažené v rozpočtu jsou orientační -navýšení musí být v souladu s obvyklými cenami, mzdami a platy s výjimkou opodstatněných a odůvodněných případů -ceny snížené hodnotící komisi musí zachovány -každá změna musí být řádně zdůvodněná Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

D 2 – III. Audit: u grantových projektů zrušena povinnost závěrečného auditu individuální projekty s rozpočtem nižším než 100 mil. Kč nemají povinnost provedení auditu !!! u projektů s uzavřením PA před zrealizují audit pouze ti příjemci, kteří mají již uzavřenou smlouvu s auditorem. Ostatní příjemci mohou požádat podstatnou změnou o vypuštění povinnosti auditu z PA. prostředky určené na audit projektu zůstávají na příslušné položce nedočerpány Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

D2 – IV. Databáze produktů ESF: Před předložením ZMZ je nutné nahrát produkty MI „Počet nově vytvořených nebo inovovaných produktů“ do Databáze produktů ESF, která je dostupná na Podporujeme Vaši budoucnost Uchování dokumentů: Upraven výčet dokumentů, které je nutno uchovat

D2 – V. Podporujeme Vaši budoucnost Nesrovnalosti: Dle § 3 písm. e) a § 26 rozpočtových pravidel představuje každé porušení podmínek či zákona porušení rozpočtové kázně, a to již v momentě uskutečnění neoprávněného výdaje či porušení povinnosti plynoucí z podmínek → od jsou veškerá porušení podmínek u ex-post projektů hlášena jako podezření na nesrovnalost

D2 – VI. Kontrola na místě: Možnost zahájení kontroly na „dálku“ a vyžádání dokladů a informací jako přípravu před samotnou kontrolu na místě Upraveno pořizování kopií dokumentů/zajištění originálů dokumentů při kontrole na místě –Kontrolovaná osoba musí při poskytnutí kopií potvrdit soulad s originálem Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

D 5 – I. Individuální projekty: Pokud je pracovník zapojen do realizace ESF projektu, jsou na jeho úvazek u daného zaměstnavatele aplikovány následující limity: Projekty s vydaným PA po již musí mít max. 1,0 úvazku u daného zaměstnavatele. Projekty s vydaným PA před musí mít max. 1,2 úvazku u zaměstnavatele s platností od Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Grantové projekty: Pokud je pracovník zapojen do realizace ESF projektů, jsou na jeho úvazek u daného zaměstnavatele aplikovány následující limity: Projekty s vydaným Rozhodnutím o poskytnutí dotace po : max. 1,0 úvazku u daného zaměstnavatele Projekty s vydaným Rozhodnutím o poskytnutí dotace po : max. 1,2 úvazku u daného zaměstnavatele s platnosti od Projekty s vydaným Rozhodnutím o poskytnutí dotace před : 1,6 úvazku na ESF projektech Podporujeme Vaši budoucnost D 5 – II.

D 5 – III. Nákup zařízení, vybavení pro RT: Od pro nákup zařízení a vybavení pro RT projektu platí, že nárokovat a proplácet lze pouze takovou výši nákladů, která odpovídá předpokládané výši úvazku člena RT ve vztahu k jeho zapojení do realizace projektu. Např. 1 notebook dohromady pro dva členy týmu pracující na 0,5 úvazku. Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

D 5 – IV. Pracovní výkazy: Pracovní výkazy se nevyplňují pro pozice, jejichž vytvoření a/nebo zajištění výkonu pracovní činnosti patři mezi cíle projektu a nijak nesouvisí se samotnou administrací a řízením projektu (lektoři předkládají PV vždy) Příjemce nemá povinnost předkládat PV, pokud způsobilá část mzdy nepřevyšuje ,- Kč  nárokována mzda se uvede v Rozpisu, PV se nadále vyplňuje, slouží ke kontrole na místě. (Doporučení ZS: předložení PV v elektronické formě již v MZ eliminuje riziko nesrovnalostí při následné kontrole na místě.) Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

D 9 -Limity zakázek: - I. Kategorii do ,- (kap , do ,- lze bez smlouvy) -II. kategorii od ,- do ,- (kap ) -úprava hodnoticích kritérií (kap. 2.2) -změna podmínek výzvy k předkládání nabídek (kap. 2.2) -stanovení sankcí při porušení podmínek (kap ) -Veřejný zadavatel zveřejňuje smlouvy nad Kč bez DPH na profilu zadavatele V případě dalších dotazů se prosím obraťte na právníky OSF: Mgr. Marat Saber, Mgr. Radoslav Lukovič, Tel.: Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

D 10 Doplněny nové funkcionality a upraven a doplněn text na jednotlivých záložkách Nemožnost mazání příloh – je nutné nahrát znovu a označit, o jakou verzi se jedná Úprava povinných příloh k MZ Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Dotazy k projektové části Ing. Michaela Kočnerová Projektová manažerka Oddělení realizace OP LZZ Tel Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Finanční část D2 Příručka pro příjemce finanční podpory projektů OP LZZ D5 Metodika způsobilých výdajů OP LZZ D10 Pokyny pro vyplnění MZ o realizaci projektu OP LZZ a jejich příloh Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

D2 – I. Projektový účet Příjemce nemusí mít samostatný BÚ pro projekt Kreditní úroky již nejsou příjmem projektu, tzn. nesnižují hodnotu způsobilých výdajů (Ex-ante) Bankovní poplatky za vedení BÚ projektu jsou způsobilý výdaj (platí jen pro IP, u GP se hradí z Nepřímých nákladů a nevykazují se) Platí stále zákaz použití veřejných prostředků na operace nesouvisející s projektem Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

D2 – II. Účetní doklady Jen nad ,- Kč nárokované částky (nikoliv částky na dokladu) U faktur do ,- Kč se nedokládá smlouva ani objednávka U faktur od ,- Kč – ,- Kč doložte objednávku nebo smlouvu Při KnM budou doklady vyžadovány Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

D2 – III. Osobní náklady PV se dokládá k administrativní kontrole, jen pokud je hodnota superhrubé mzdy dané položky v daném měsíci na Rozpise mzdových nákladů vyšší než ,- Kč (při KnM bude PV vyžadován) Do Rozpisů mzdových nákladů se uvádí stále všechny pozice RT bez ohledu na výši jejich způsobilých výdajů (tedy i do ,- Kč) Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

D2 – IV. Investice (modernizace/rekonstrukce) Dokumentace se předkládá až po ukončení realizace Investice, příjemce ji jen oznamuje Dokládá se kolaudační rozhodnutí, faktury, fotodokumentace aj. Před revizí příjemce předkládal projektovou dokumentaci, stavební povolení aj. před zahájením a čekal na její schválení Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

D5 – I. Pracovní úvazky IP + GP s PA vydaným po max. úvazek 1,0 u daného zaměstnavatele IP s PA vydaným před max. úvazek 1,2 (platnost od ) GP s PA vydaným – max. úvazek 1,2 (platnost od ) GP s PA vydaným před max. úvazek 1,6 (platnost od ) Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

D5 – II. Pracovní úvazky Na základě auditu EK došlo k omezení úvazků zaměstnanců zapojených do projektů u jednoho zaměstnavatele Platí pouze pro projekty, které se dle PA řídí aktuální verzí příruček Projekty, které mají v PA uvedeny konkrétní verze příruček se omezení netýká Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

D5 – III. PS, DPČ, DPP od PS, DPČ dáno úvazkem - dle uvedených maxim DPČ, DPP dáno hodinovou sazbou – řešit !!! -Na začátku 2013 vyčíslit max. počet hodin -V průběhu počty hodin sledovat -Na konci realizace zkontrolovat počty hodin Je nutné udělat přepočty hodin do max. úvazků a poté zpět do hodin, které se budou sledovat Vyrovnávací období = max. kalendářní rok Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

D10 Příloha č. 9 – Přehled čerpání -Doplněn sloupec „Definitivně nezpůsobilé výdaje v Kč“ -Nezpůsobilé výdaje nelze znovu nárokovat Ostatní -Nemožnost mazat již nahrané Přílohy -Všechny verze opravených Příloh jsou již dohledatelné (nikoliv jen poslední verze) Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Dotazy k finanční části Ing. Petra Vorlíková Finanční manažerka Oddělení realizace OP LZZ Tel Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Děkujeme za pozornost Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz