Nová pravidla bezpečnosti na fotbalových stadionech Ivan Langer ministr vnitra Praha 16.2.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Působnost odboru bezpečnostní politiky MV a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Advertisements

OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
ŠKOLENÍ STAROSTŮ OBCÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE V OBLASTI KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí Preventivně informační odbor Policejní prezidium ČR.
Strategie boje proti extremismu Ivan LANGER ministr vnitra.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Chuligánství v dějinách v Británii od počátků fotbalu –> od 13. století několik pokusů o zrušení fotbalu kvůli násilnostem  Eduard III. – 1365  Oliver.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Zajištění bezpečnostní situace České republiky v souvislosti s propouštěním zahraničních pracovníků v důsledku hospodářské krize Ivan Langer ministr vnitra.
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Kvalita a bezpečnost zdravotních služeb -současná priorita MZ
Reforma Policie ČR Ivan Langer ministr vnitra. Proč? priorita programového prohlášení vlády ČR priorita Ministerstva vnitra maximální otevřenost, komunikace,
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Fotbalové stadiony mohou být místem dobré zábavy a bezpečí
Shromažďování občanů M. Horáková. Právo shromažďovací Ústavní vymezení Právní vymezení: z.č. 84/1990 Sb., v plat. znění.
Působnost Ministerstva vnitra a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Řešení problematiky diváckého násilí. Proč?  zvyšující se intenzita projevů násilí  příliš velké zatížení Policie ČR  nedostatečná efektivita postihů.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Problematika informační kriminality
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
© 2012 OIKT Plzeň Mobilní Monitorovací Centrum a jeho využití v roce 2011 v rámci projektu „Předcházení a postih projevů extremismu při hromadných akcích“
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Vyhodnocení akce ALKOHOL. Prevence v rámci akce proběhlo na území celé ČR více jak 140 besed ve školách a školských zařízeních na téma užívání.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Elektronický monitorovací systém pro trestní justici – možnosti jeho využití v kontextu zvýšení bezpečnosti a ochrany osob.
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za rok 2009 a porovnání s rokem plk. Mgr. Petr SEHNOUTKA ředitel.
SOKOLOV okresní město v Karlovarském kraji v České republice město má okolo obyvatel projekt bezpečné město.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
ANTIKONFLIKTNÍ TÝM POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY. Antikonfliktní tým Policie ČR 2 Co je antikonfliktní tým (AKT) Je to nová forma preventivního působení za.
Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF 2015.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR 1.  nová forma preventivního působení za účelem předcházení protiprávnímu jednání,
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Manuál pro obce k zákonu o právu shromažďovacím. Proč? K dispozici není žádný kvalitní komentář k zákonu č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, který.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Dobrovolné návraty a zajištění bezpečnostní situace ČR
Když nejsou pravidla, povinnosti a zákony dodržovány.
Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje Policejní bezpečnostní opatření na 1. květen 2015 V Brně dne 27. ledna 2018.
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
10 pilířů reformy Policie ČR
„Policejní reforma dostala zelenou!“
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Reforma policie Největší změna za posledních 50 let
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
PBSNPB22 Probační a mediační služba
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
4. celosvětový týden bezpečnosti OSN rychlost – aktivity BESIP
„Policejní reforma dostala zelenou!“
Zajištění bezpečnostní situace České republiky
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za 1
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Priority Policie České republiky na rok 2012
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
společensky významných objektů v zónách havarijního plánování
Transkript prezentace:

Nová pravidla bezpečnosti na fotbalových stadionech Ivan Langer ministr vnitra Praha

Řešení diváckého násilí = priorita ministra vnitra máme jasnou filozofii zvolili jsme přesný postup postupujeme promyšlenými kroky

Krok 1. - legislativa od 1. ledna 2009 platí nový zákon o Policii –nová pravidla bezpečnosti na fotbalových stadionech pořadatel akce nese odpovědnost za dění na stadionu od alternativní trest zákazu vstupu na sportovní, kulturní a jiné společenské akce

Krok 2. - větší akceschopnost první zkrácené soudní řízení (květen 2008) –při utkání pražské Sparty s ostravským Baníkem Ministerstvo vnitra jedná s Ministerstvem spravedlnosti –personální zajištění zkrácených soudních řízení přímo na stadionu Policie ČR připravuje pojízdnou soudní síň –od podzimu 2009

Krok 3. - lepší informovanost připravili jsme brožuru pro fotbalové kluby (kuchařka) komunikace MV s ČMFS komunikace ČMFS a fotbalových klubů s veřejností  předpoklad úspěchu

Kuchařka pro fotbalové kluby

Řešení diváckého násilí = priorita ministra vnitra MV, PČR, ČMFS – vzájemná spolupráce je předpokladem úspěchu zajištění bezpečí na stadionech každý máme svou zodpovědnost promyšlená prevence je vždy levnější než postih postih musí být tvrdý a nekompromisní

Děkuji za pozornost Ivan Langer, ministr vnitra

Dohoda mezi ČMFS a Policií ČR Oldřich Martinů Policejní prezident

Soulad s Reformou Policie ČR odbourání nepolicejní činnosti Policie ČR už nebude suplovat práci pořadatelské služby při sportovních utkáních

Úkoly Policie ČR účinná prevence diváckého násilí zajištění okamžité policejní reakce –v případě závažného porušování veřejného pořádku, zdraví a majetku osob –na žádost majitele sportovního zařízení „spotteři“ –policejní specialisté na problematiku diváckého násilí –přítomni na stadionech

Úkoly Policie ČR zajištění bezpečnosti osob a majetku při konání rizikového utkání –doprovod příznivců sportovních mužstev a dalších osob do místa utkání a zpět výměna informací mezi policií, ČMFS a fotbalovými kluby při rizikových zápasech spolupráce při školení pořadatelského sboru koordinace mezinárodní policejní spolupráce při prevenci a potírání diváckého násilí

Hlavní zásady spolupráce mezi ČMFS a Policií ČR poskytování vzájemné pomoci v rámci plnění svých úkolů Policie bude předávat klubu informace a požadavky potřebné pro předcházení a řešení diváckého násilí pořadatelskou službou –před zápasem, v jeho průběhu i po něm v případě zákroku na stadionu zajistí bezpečnostní pracovník klubu činnost pořadatelské služby dle požadavků velitele policejního opatření

Povinnosti provozovatele sportovního zařízení vydat a zveřejnit návštěvní řád –pravidla pro vstup návštěvníků do sportovního zařízení –pravidla chování návštěvníků a osob vykonávajících pořadatelskou službu (změna zákona o sportu v souvislosti s novým zákonem o Policii ČR)

Povinnosti provozovatele sportovního zařízení přerušit nebo ukončit probíhající utkání a bez odkladu požádat o spolupráci Policii ČR –pokud v případě ohrožení bezpečnosti osob nebo majetku nedojde opatřením vlastníka k obnovení pokojného stavu náhrada vynaložených nákladů –pokud dojde k ohrožení bezpečnosti v důsledku toho, že vlastník neučinil veškerá opatření a pokojný stav je nucena obnovit Policie ČR (změna zákona o sportu v souvislosti s novým zákonem o Policii ČR)

Děkuji za pozornost Oldřich Martinů, policejní prezident

Informační letáky

Internetová kampaň Ministerstvo vnitra informuje fanoušky o změnách chování na stadionech Informujeme fanoušky, pomáháme ČMFS Internetová média, ve kterých od února 2009 proběhne informační kampaň Aktuálně.czNovinky.cziDnes.cz