Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Matematické kyvadlo a tíhové zrychlení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Advertisements

VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
DOPRAVA - úvod Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Jméno Příjmení. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Kamarádství, přátelství. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Dümlerová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Dynamická viskozita Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
F YZIKÁLNÍ VELIČINY - TEPLOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Analýza textu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
PSYCHOLOGIE PRODEJE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
ROVNOMĚRNÝ POHYB, PRŮMĚRNÁ RYCHLOST Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Analytické myšlení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Volný pád a svislý vrh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Užití složeného úrokování Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Brigáda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_242_TÉMA_ Doklady a evidence Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD VY_32_INOVACE_15_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím.
Celek a jeho části Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 37 AnotaceRegulátory.
Záření kolem nás Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
V LASTNOSTI PLYNŮ Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
V LASTNOSTI KAPALIN Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro.
Korelace 20. prosince 2013 VY_42_INOVACE_190227
Jsou venkovské školy horší než městské?
Senzory pro EZS.
Ing. Kateřina Lichtenberková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Binomická věta 30. října 2013 VY_42_INOVACE_190212
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Mzda Autor: Pavla Lukešová.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_ INOVACE_16-19
Matematika – 8.ročník Přímka a kružnice
Aritmetická posloupnost
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Variace bez opakování 25. srpna 2013 VY_42_INOVACE_190202
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Tabulky, grafy – test VY_32_INOVACE_ července 2013
Lineární rovnice a nerovnice III.
Enzymy 15. října 2013 VY_32_INOVACE_130311
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_05_FAZE_MESICE Název materiálu:
Vznik pracovního poměru
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
SLUŽBY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Jméno Příjmení. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
PAVLOV VY_52_INOVACE_ února 2014
Americká skutečnost Edwarda Hoppera
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DRUHY_CAR Název materiálu: Druhy čar
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Mýdla 6. listopadu 2013 VY_32_INOVACE_130218
Rotunda sv. Kateřiny ve Znojmě
ROBERT SMITHSON – Spiral Jetty
KRAJINA V UMĚNÍ 20. září 2013 VY_32_INOVACE_160205
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Matematika – 8.ročník Přímka a kružnice
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
POHYB ŽIVOČICHŮ 30. ledna 2013 VY_32_INOVACE_110108
YVES KLEIN – Antropometrie
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál byl vytvořen v rámci OP VK 1.5 – EU peníze středním školám. Nejvhodnější výraz VY_32_INOVACE_ listopadu 2012

Nejvhodnější výraz 2 V těchto úlohách prověřujících verbální myšlení uchazeče o studium na VŠ jde o to, doplnit na vynechaná místa v textu slova, která se tam nejlépe hodí. Důležité je přitom uvážit nejen, zda se tam slova dají vložit, ale také, zda věty s těmito slovy mají vzájemnou vazbu.

V následujících větách je vždy jedno nebo dvě slova vynechána. Vyberte z nabízených možností tu, která se na vynechaná místa nejlépe hodí. 3 Učitelský sbor Slezského gymnázia, který se skládá z více než 30 erudovaných vyučujících, pořádá v _____________ oslav 20 let _____________ tohoto vzdělávacího ústavu v září 2013 Dny otevřených dveří. A) případě – postavení B) běhu – začátku C) předvečer – výstavby D) příležitosti – sestavení E) průběhu – založení E

V následujících větách je vždy jedno nebo dvě slova vynechána. Vyberte z nabízených možností tu, která se na vynechaná místa nejlépe hodí. 4 Kromě těch nejoblíbenějších a __________ jmen byl rok 2011 velice bohatý i na _________ znějící jména. A) nejobvyklejších - cizokrajně B) obvyklých - zahraničně C) běžných - krásných D) nejkratších - běžně E) nejzvláštnějších - neobvykle A

V následujících větách je vždy jedno nebo dvě slova vynechána. Vyberte z nabízených možností tu, která se na vynechaná místa nejlépe hodí. 5 V úterý v poledne se sejdou __________ vládní koalice, aby se pokusily vyřešit _________ kolem ministerstva dopravy. A) odpůrci - tragédie B) členové - nominace C) špičky - situaci D) politici - rošády E) tvůrci - problémy C

V následujících větách je vždy jedno nebo dvě slova vynechána. Vyberte z nabízených možností tu, která se na vynechaná místa nejlépe hodí. 6 Přestože se spekuluje, že by mohlo dojít k výměně některých __________ - například ODS by dostala dopravu a LIDEM obranu - podle první místopředsedkyně LIDEM Dagmar Navrátilové není k rošádám ___________. A) impertinencí - situace B) kompetencí - tradice C) postů - naděje D) resortů - důvod E) ministrů - příčina D

V následujících větách je vždy jedno nebo dvě slova vynechána. Vyberte z nabízených možností tu, která se na vynechaná místa nejlépe hodí. 7 Ve vědeckých kruzích však panuje vůči nové studii opatrná __________, protože zatím nebyly ___________ podrobnosti o celém výzkumu. A) veselost - sepsány B) pochybnost - vyvráceny C) nedůvěra - vytištěny D) důvěra - nalezeny E) skepse - zveřejněny E

V následujících větách je vždy jedno nebo dvě slova vynechána. Vyberte z nabízených možností tu, která se na vynechaná místa nejlépe hodí. 8 I když vláda nadále nabízí slovenským učitelům pouze pětiprocentní __________ mezd, výsledkem jednání bylo rozhodnutí stávkového výboru o _____________ protestu. A) zvětšení - bojovnějším B) zvýšení - přerušení C) zmražení - oslabení D) snížení - zesílení E) regulace - pokračování B

Použité zdroje 9 jas, Novinky. Eliška a Jakub vystřídali v nejoblíbenějších jménech Jana a Terezu [online] [cit ]. Dostupné z: jakub-vystridali-v-nejoblibenejsich-jmenech-jana-a- terezu.html rsk, Právo. LIDEM mají dalšího kandidáta na ministra dopravy, je to nestraník [online] [cit ]. Dostupné z: kandidata-na-ministra-dopravy-je-to-nestranik.html

Použité zdroje 10 pst, NOVINKY. Bigfoot existuje a vznikl křížením člověka s neznámým hominidem, tvrdí studie [online] [cit ]. Dostupné z: skoly/ bigfoot-existuje-a-vznikl-krizenim-cloveka-s- neznamym-hominidem-tvrdi-studie.html VLČEK, Ivan. Část učitelů na Slovensku ve stávce pokračuje odborům navzdory [online] [cit ]. Dostupné z: ucitelu-na-slovensku-ve-stavce-pokracuje-odborum- navzdory.html