ČASOVÁ OSA 2008, 2010 a 2012 – FAČR obdržela požadavky FIFA na zapracování kogentních ustanovení do předpisů upravujících registraci a přestupy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Struktura členění (dělení) členských příspěvků (14
Advertisements

Seznámení s BLMF Prezentace je určená pro nové týmy - získají prvotní přehled o BLMF.
Právní aspekty ve sportu aneb nejnovější vývoj českého a mezinárodního práva ovlivňujícího postavení sportu, sportovních klubů, členů klubů a sportovců.
Návod ke správě týmu pro novou verzi webu
Struktura soutěží ČSA  STK ČSA  STK LM ČSA  Komise rozhodčích  Přestupní komise.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Novela STP Hlavní novinky Ústí nad Orlicí
KOPANÁ 4.
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2009.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2010.
Systém podpory sportu ve městě OTROKOVICE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Citius – Altius – Fortius rychle – výše - silněji.
EMAS III Změny v akreditaci a ověřování Ing. Radim Frolík.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Novela OHS zákonem č. 155/2009 Sb.
Registrace podle EMAS III
ČLENSKÁ SCHŮZE Zpráva o plnění plánu činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty za rok 2013.
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
Nařízení č. 1221/2009 EMAS III Revize nařízení č. 761/2001 Pavel Růžička Seminář „Co nového v normách k environmentálnímu managementu? “ MŽP,
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Ještě jedna novela OHS Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 11. listopadu 2008, Brno.
Prezentace pro ESPG Daniela Černá
Technika řízení LH Přednáška 4 Vladimír Mana. Řady a předpisy ČSLH Soutěžní řád Disciplinární řád Registrační a přestupní řád Směrnice o licencích rozhodčích.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Vize softballových soutěží. Co chceme ? Co je cílem ? Pozvednout a rozšířit povědomí o softballu Vytvořit mediální obraz našich nejvyšších soutěží Vytvořit.
ČLENSKÁ SCHŮZE 2008 Plnění plánu činnosti sportivního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2008.
Název prezentace Nařízení vlády ze dne o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké.
Prezentace oddílu kopané Oslovení sponzorů
Výhrady k mezinárodním smlouvám Výklad mezinárodních smluv
Soutěžení ve SH Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT) Přednáší: Doc. PhDr. D. Tomajko, CSc.
1 Dáky v nemoci, mateřství a rovnocenné otcovské dávky.
Jednání podnikatele Fyzická osoba - sama
Technika řízení LH Přednáška 3
PORADA SEKRETÁŘŮ – program Aktiv předsedů OFS a KFS (Praha, )
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
Sady 5. května Plzeň
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
stanovisko ÚOHS ke stávajícím předpisům splnění povinnosti vyplývající ze stanov FIFA a FAČR kritické posouzení stávajících předpisů ze strany FIFA vyrovnání.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
Vybrané otázky nového ZÁKONÍKU PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb.
Regionální komise (Praha, ). Aktiv předsedů OFS a KFS Nymburk, Zahájení (předseda RK p. Vrzáček) 2. Aktuální informace FAČR (GS)
Podnikáme SPOLU – ženy dvou generací aktivně na trhu práce na Ústecku OBHAJOBA PODNIKATELSKÉHO PLÁNU DĚTSKÁ SKUPINA jako nástroj harmonizace profesního.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 4 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: březen 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o elektronické identifikaci a důvěryhodných službách pro elektronické transakce na vnitřním trhu (eIDAS) Lucie.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
17. ŘVH FAČR Praha, Struktura použití členských příspěvků.
Změna a zánik závazků. Následky porušení obchodních závazků – vybraná témata Mgr. Monika Příkazská Základy obchodního práva.
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
VYJÁDŘENÍ K DOPISU ZE DNE DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K PROJEKTU
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Program MŠMT VIII v roce 2017
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
Projekt „Létající trenéři“
VOLEJBALOVÝ ODDÍL TJ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Pozemkové úpravy v okrese Opava role SPÚ
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Reorganizace mládežnických soutěží od sezony 2009/2010
Sociální politika EU Dávky v nemoci.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
SK Benátky nad Jizerou z.s.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
SOUTĚŽE PŘÍPRAVEK Mgr. Pavel Hudeček 1. Krajská Grassroots konference.
Další vnitrostátní předpisy
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
DALŠÍ HYPOTEČNÍ NOVINKY NA ZÁŘÍ 2015 Pojištění nemovitosti
Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19
Soutěže mládeže organizované Olomouckým KFS
ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ
Transkript prezentace:

ČASOVÁ OSA 2008, 2010 a 2012 – FAČR obdržela požadavky FIFA na zapracování kogentních ustanovení do předpisů upravujících registraci a přestupy hráčů (bez reakce ze strany FAČR!) 2008, 2010 a 2012 – FAČR obdržela požadavky FIFA na zapracování kogentních ustanovení do předpisů upravujících registraci a přestupy hráčů (bez reakce ze strany FAČR!) červen 2014 – FIFA si vyžádala předpisy upravující registraci a přestupy hráčů FAČR a ostatních FA ke kontrole (ověření splnění požadavků ze strany FIFA) červen 2014 – FIFA si vyžádala předpisy upravující registraci a přestupy hráčů FAČR a ostatních FA ke kontrole (ověření splnění požadavků ze strany FIFA) – FAČR obdržela od FIFA nařízení k urgentní nápravě a zapracování kogentních ustanovení – FAČR obdržela od FIFA nařízení k urgentní nápravě a zapracování kogentních ustanovení – VV FAČR na svém zasedání rozhodl o odložení těchto změn až na ročník 2016/17 (z důvodu velkého zásahu a nutnosti prodiskutování tématu), odložení dohodnuto s FIFA – VV FAČR na svém zasedání rozhodl o odložení těchto změn až na ročník 2016/17 (z důvodu velkého zásahu a nutnosti prodiskutování tématu), odložení dohodnuto s FIFA – jednání na FIFA (pokus o obhajobu našich „specifických“ ustanovení) – jednání na FIFA (pokus o obhajobu našich „specifických“ ustanovení) – oznámení finálních požadavků FIFA VV FAČR a jeho rozhodnutí o přípravě nového Přestupního řádu účinného od sezóny 2016/ – oznámení finálních požadavků FIFA VV FAČR a jeho rozhodnutí o přípravě nového Přestupního řádu účinného od sezóny 2016/ – schválení Legislativního záměru VV FAČR – schválení Legislativního záměru VV FAČR

nezakotvení kogentních ustanovení Přestupního řádu FIFA nezakotvení kogentních ustanovení Přestupního řádu FIFA existence institutů hostování amatérů, střídavých startů, farem (hráč může být současně registrován pouze v jednom klubu) existence institutů hostování amatérů, střídavých startů, farem (hráč může být současně registrován pouze v jednom klubu) definice profesionálních a amatérských hráčů definice profesionálních a amatérských hráčů nesprávné rozlišování smluvních typů (neamatérská smlouva) nesprávné rozlišování smluvních typů (neamatérská smlouva) nesprávná úprava reamaterizace nesprávná úprava reamaterizace souhlas klubu a úhrada odstupného předpokladem pro uskutečnění přestupu amatérského hráče souhlas klubu a úhrada odstupného předpokladem pro uskutečnění přestupu amatérského hráče absence pravidel upravujících povolávání hráčů do reprezentačních týmů absence pravidel upravujících povolávání hráčů do reprezentačních týmů

nemám smlouvu (nejsem vázán) amatérský hráč DRUHY HRÁČŮ chaoz v pojmosloví prof./amatér – základní stavební kámen neamatér/poloprofesionál = amatér smlouva/účelně vynaložený náklad inspirace Německo

amatérský hráč DRUHY HRÁČŮ PODLE SMLOUVY ÚČELNĚ VYNALOŽENÝ NÁKLAD

amatérský hráč JAKÉHO HRÁČE MOHU MÍT V KÁDRU JAKO AMATÉRSKÝ KLUB

Opakovaná žádost o přestup Zaplacení odstupného Souhlas mateřského klubu jediný relevantní vztah hráč x klub - smlouva

OdstupnéVěkSmlouvaObdobí Nemám profesionální smlouvu ?10-11? TK za SPS? 12 – 33dle tabulky34 - ∞zdarma Hráči věku mladší přípravky přestupují zdarma v rámci standardních letních a zimních přestupních období. integrita soutěží proč 1. – ? účinnost – 2016 hostování/SS

HOSTOVÁNÍ jsem profesionál – nemohu se pohybovat, proto hostuji jsem amatér – mám volné okno k pohybu, nepotřebuji hostovat

STŘÍDAVÝ START/FARMA * Sdružený start dvou družstev bude za splnění podmínek Soutěžního řádu i nadále umožněn.

TRÉNINKOVÁ KOMPENZACE ODSTUPNÉ

* s ohledem na předpokládanou účinnost nového PŘ k nastane první přestupní období pro volný pohyb v červnu 2017; pro přestup bez souhlasu s účinností pro příští sezonu musí hráči využít opakovaného přestupu dle stávajícího PŘ ** pokud hráč nenastoupí k soutěžnímu utkání po dobu 12 měsíců, přestupuje i v rámci standardních přestupních období zdarma (stejně tak je to již nyní při zrušení členství nebo registrace) *ZMĚNA s ohledem na předpokládanou účinnost nového PŘ k nastane první přestupní období pro volný pohyb v červnu 2016; DŮVOD – konec hostování + střídavých startů

VNITROSTÁTNÍ PLATBY ZA HRÁČE Druhy výpočtu odstupného - tabulka TABULKA PRO VÝPOČET ODSTUPNÉHO V KATEGORII DOSPĚLÝCH Soutěž – I.I. LIGA II.II. LIGA III.ČFL, MSFL IV.DIVIZE V. KRAJSKÝ PŘEBOR VI.I. A TŘÍDA VII.I. B TŘÍDA VIII. OKRESNÍ PŘEBOR IX.III. TŘÍDA X.IV. TŘÍDA TABULKA PRO VÝPOČET ODSTUPNÉHO V KATEGORII MLÁDEŽE Soutěž U12 – U13U14 – U15U16 - U17U18 – U19 I.I. LIGA II.II. LIGA III.ČFL, MSFL IV.DIVIZE V. KRAJSKÝ PŘEBOR VI.I. A TŘÍDA VII.I. B TŘÍDA VIII. OKRESNÍ PŘEBOR IX.III. TŘÍDA X.IV. TŘÍDA PRACOVNÍ VERZE, BUDE DÁLE DISKUTOVÁNO při přestupu do vyšší soutěže se u dospělých uplatní částka pro tuto soutěž, při přestupu níže se částky pro příslušné soutěže sečtou a dělí dvěma u mládeže se určí částka podle soutěže klubu, do které hráč přestupuje

VNITROSTÁTNÍ PLATBY ZA HRÁČE tréninková kompenzace Při podpisu první ligové profesionální smlouvy Při každém přestupu profesionálního hráče do soutěžního ročníku, v němž dovrší 23 let věku včetně

PLATBA ZA PŘESTUP HRÁČE tréninková kompenzace – tabulka SezónaI. ligaII. ligaČFL, MSFL a nižší soutěže 6. narozenin narozenin narozenin narozenin narozenin narozenin narozenin narozenin narozenin narozenin narozenin narozenin narozenin narozenin narozenin narozenin narozenin PRACOVNÍ VERZE, BUDE DÁLE DISKUTOVÁNO

První registrace Planá nad Lužnicí 6 – 8 let Přestup v 9 letech v rámci přípravek - ZDARMA Sokol Sezimovo Ústí 9-12 let Přestup ve 13 letech bez souhlasu ,- Kč (tabulka) Táborsko II. liga 13 – 16 let Přestup v 17 letech bez souhlasu ,- Kč Dukla Praha I. liga

Podpis první smlouvy v 19 letech v Dukle Táborsko 13 – 16 let = 3 x ,- + 1 x = ,- Kč Planá nad Lužnicí 6 – 8 let = 3 x 5000,- = ,- Sokol Sezimovo Ústí 9 – 12 let = 1 x ,- + 3 x 5000,- = ,- VÝPLATA TRÉNINKOVÉ KOMPENZACE Dukla zaplatila ,- za přestup bez souhlasu a nyní při podpisu smlouvy zaplatí ,-

Přestup v 21 letech z Dukly do Slavie - dohoda Slavia hradí odstupné dle dohody + TK (již jen Dukle!) Platba TK Dukle za výchovu 17 – 20 let = 3 x , ,- = ,-