Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Novela zákona č. 218/2000 Sb. – povinnost zřídit účty u ČNB
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
Institut veřejné služby
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Sociální oblast. Podpora sociálních služeb Přímá podpora obcí a jejich organizací Podpora provozních nákladů nestátních neziskových organizací v obcích.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Změna systému financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji v roce 2016 v návaznosti na aplikaci pravidel veřejné podpory Ing. Jan Tuček
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Kvalita v sociálních službách jako proces
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Mezinárodní spolupráce
Michal Šperling - EUREDIS
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina

Obsah vystoupení Informace o očekávaném přechodu a vývoji financování sociálních služeb Aktivity Kraje Vysočina v oblasti přeshraniční spolupráce

Přechod financování O dotacích ze státního rozpočtu rozhodovalo MPSV a kraje se podílely na hodnocení MPSV vydávalo rozhodnutí o poskytnutí dotace MPSV zasílalo dotace zpravidla prostřednictvím krajů

Přechod financování Kraj nově vyhlašuje a organizuje proces podávání žádostí o dotace pro poskytovatele Kraj zpracovává a podává žádost o poskytnutí dotace pro financování provozních nákladů sociálních služeb na svém území MPSV rozhodne o dotaci pro kraje

Přechod financování Kraj přijme dotaci do svého rozpočtu a orgány kraje v samostatné působnosti o dotacích na jednotlivé sociální služby Kraj bude o poskytnutí dotací uzavírat smlouvy Kraj bude mít oprávnění i povinnost zabezpečit kontrolu použití poskytnutých dotací

Přechod financování Na OSV byl posílen tým pracovníků, kteří se věnují agendě dotací Orgány kraje projednávají pravidla pro poskytování dotací a další parametry Důraz na transparentnost a rovný přístup Charakter přechodného období – zmírňování dopadů nových postupů při výpočtu dotace

Přechod financování - výhled Sledování a kontrola výkonových parametrů k posouzení efektivity Tlak na vyrovnávání a stabilizaci podílu územních rozpočtů na financování sociálních služeb Řešení problematiky veřejné podpory Řešení pravidel pro zařazení do sítě sociálních služeb

Nitranský kraj Smlouva o spolupráci Vzájemná účast na konferencích Exkurze obou stran v partnerských krajích Účast zařízení na dramatických soutěžích v zahraničí Přímé kontakty mezi zařízeními

Zakarpatská Ukrajina Smlouva o spolupráci Dobročiný fond ViZa Výměnné stáže pracovníků Návštěva představitelů oblasti spojená s exkurzí v transformovaných zařízeních

Dolní Rakousko Projekt Senior plus – senior pasy, vzájemná propagace obou regionů v tiskovinách, založení Senir Pointu v Jihlavě Handicap Fit – zavádění inovativního konceptu Memory ve Ždírci – vybudování speciálně vybavené zahrady, vybavení chodeb a společných prostor, kurz práce s hlínou pro rakouské partnery

Další aktivity Exkurze z Vysočiny v Krakově – služby pro autisty Návštěva hostů z Krakova – zaměřena na proces transformace pobytových sociálních služeb

Kontakty Jiří Bína vedoucí oddělení sociálních služeb odboru sociálních věcí Krajského úřadu Kraje Vysočina – tel. –

Děkuji za pozornost!