Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ.1409.1K Stupeň a typ vzděláváníStřední.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školyStřední škola hotelová Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Bc. Pavel Sedlák Název šablonyVY_32_INOVACE SAZ Název DUMuSAZ U.
Advertisements

Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Banket Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.08 Ročník2. ročník.
VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.15 Ročník2. ročník.
Trh, tržní vztahy Trh Představuje určitý prostor, kde se setkávají kupující a prodávající. Na trhu se uskutečňuje akt koupě a prodeje – dochází ke směně.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV K.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada42 Anotace.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_46_Člověk a společnost.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_20.
HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ VY_32_INOVACE_14_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Technika obsluhy – Kavárenský jídelní lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
SŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Libuše Hajná Název šablonyVY_32_INOVACE CHE Název DUMuCHE E Stupeň a typ vzděláváníOdborné.
Název školyStřední škola hotelová Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Bc. Pavel Sedlák Název šablonyVY_32_INOVACE SAZ Název DUMuSAZ U.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 AnotaceFormou.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Název školyStřední škola hotelová Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Bc. Pavel Sedlák Název šablonyVY_32_INOVACE SAZ Název DUMuSAZ U.
Technika obsluhy – Příprava káv s alkoholem Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV K.
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Služby I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Provozovny společného stravování
Hana Hašková Místo konání stáže DRUMEL a Co. s. r. o. Obor stáže
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Stroje a zařízení - spoje
Obchod a význam obchodu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
INFORMATIKA – použití počítačů
Ocelové lešení CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_08
Strojní zařízení – Zhutňování
Zařízení na přepravu teplých pokrmů a nápojů
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Ekonomika– národní hospodářství
Strojní zařízení – Test 1
Název projektu: Moderní škola
Gastronomická zařízení - HACCP
Kategorie odbytových středisek
CHEMIE - Rozdělení a vlastnosti tuků
Marketing VY_32_INOVACE_41_822
Stroje a zařízení - spoje
Hrubá a čistá mzda, pojištění, daně 1 – Hrubá a čistá mzda
Stroje a zařízení - spoje
Gastronomická zařízení – Ochrana životního prostředí v gastronomii
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Není příloha, jako příloha
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Strojní zařízení - Pracovní proces s výztuží
Název projektu: Moderní škola
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Výrobní středisko a jeho vybavení
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblastChování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací oborGastronomická zařízení Vzdělávací okruhOrganizace práce – výrobní a odbytové středisko Druh učebního materiáluPrezentace, samostatná práce Cílová skupinaŽák, let AnotacePrezentace seznamuje žáky s částmi výrobního střediska a jeho funkcí a druhy a funkcí odbytového střediska Speciální vzdělávací potřeby- ano - Klíčová slova Veřejné a neveřejné stravování, výrobní středisko, hlavní kuchyně, sklady, přípravny, umývárny, výdejna, restaurace, kavárna, vinárna, pizzerie Datum Gastronomická zařízení – Organizace práce- výrobní a odbytové středisko

ÚSEK VÝROBY A ODBYTU Výrobní a odbytové středisko

SPOLEČNÉ STRAVOVÁNÍ - Je zvláštní forma individuálního nebo skupinového stravování lidí v provozovnách, které se zabývají hromadnou výrobou i prodejem pokrmů a nápojů, nebo jen jejich prodejem

STRAVOVÁNÍ VEŘEJNÉ - Poskytuje služby spojené s výrobou a konzumací pokrmů a nápojů všem zájemcům. Tyto služby zajišťují – restaurace, pohostinství, bistra, bufety a další odbytová střediska

STRAVOVÁNÍ NEVEŘEJNÉ - Je stravování uzavřených skupin strávníků. Náklady na stravování jsou hrazeny ze společenských prostředků anebo jsou částečně hrazeny i strávníky. Do neveřejného stravování jsou zahrnována závodní stravování, školní, důchodců, zdravotní zařízení a další.

VÝROBNÍ A ODBYTOVÁ STŘEDISKA Zajišťují úkoly veřejného a neveřejného stravování - Výrobu a prodej pokrmů - Výrobu a prodej nápojů

VÝROBNÍ STŘEDISKO Vyrábí různý sortiment pokrmů a nápojů a tvoří jej: - Teplá kuchyně, studená kuchyně, hrubé a čisté přípravny, sklady, výdej jídel, umývárny bílého a černého nádobí Součástí výrobního střediska je sociální vybavení pro zaměstnance: - šatny, sprchy, wc, jídelna pro zaměstnance, kancelář vedoucího

ODBYTOVÉ STŘEDISKO Je zařízení spojené s výrobním střediskem, ale může být i samostatně. Dochází v něm k prodeji pokrmů a nápojů. Patří sem: - restaurace, motorest, pohostinství, jídelna se samoobsluhou, bufet, bistro, pizzerie, kavárna, vinárna a další

SAMOSTATNÝ ÚKOL 1. Vysvětli termín veřejné a neveřejné stravování 2. Vyjmenuj činnosti a části výrobního střediska 3. Vysvětli činnosti a vyjmenuj druhy odbytových středisek

POUŽITÁ LITERATURA  Šebelová,Marie,: Zařízení závodu, Nakladatelství Parta,2005, ISBN  foto Mgr. Věra Tupá

Použitá literatura Šebelová,Marie,: Zařízení závodu, Nakladatelství Parta,2005, ISBN foto Mgr. Věra Tupá