K O N T E J N E R Y. K O N T E J N E R Y Kontejnerový terminál v Bremerhavenu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Kombinovaná doprava Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy Ing. František Lachnit,
Advertisements

Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada13 AnotaceVinuté.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Snímače teploty Pavel Kovařík Rozdělení snímačů teploty Elektrické Elektrické odporové kovové odporové kovové odporové polovodičové odporové polovodičové.
DOPRAVA - úvod Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Jméno Příjmení. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_B_12.
VY_32_INOVACE_AUT1_11 Kategorie a druhy motorových vozidel.
Cloud pipeline – mobilní plnící stanice CNG se zásobníkem nezávislá na distribuční soustavě.
  Pevný disk (HDD – Hard Disk Drive)  Používá se k dočasnému nebo trvalému uchovávání dat pomocí magnetické indukce.  Jeho předchůdci byli magnetická.
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
REGÁLOVÉ ZAKLADAČE - jsou skladovacím zařízením, které zajišťuje obsluhu regálů v úzkých manipulačních uličkách - navazují na stohovací jeřáby - jejich.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Velkoobchodní sklady (technické charakteristiky a vybavení)
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
2 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY 3 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY PATŘÍ MEZI BEZKOLEJOVÉ MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY POHYBUJÍ SE PO VODOROVNÉ PLOŠE TAŽENÍM NEBO TLAČENÍM PRACOVNÍKŮ.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
VY_32_INOVACE_AUT1_20 Tlakové mazání čtyřdobých motorů.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada31 AnotaceDrážkový.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor:Mgr. Jana Strejčková Datum/období: leden/2014 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Master S400 & S500 Nová přenosná třída napájení od Kemppi.
MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY CHARAKTERISTIKA MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY - mají stále větší význam v různých oblastech průmyslu, zemědělství, stavebnictví,
ZÁKLADNÍ POJMY I. Pozemní komunikace - dopravní cesta určena k užití silničními a jinými vozidly a chodci Dálnice a silnice pro motorová vozidla -pozemní.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 21 AnotaceDruhy,
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad strojů a zařízení pro svislou dopravu ve.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Bezpečnost silniční a železniční dopravy
Stavební výkresy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_01
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Šablona 32 VY_32_INOVACE_17_30_Pascalův zákon a hydraulika.
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway)
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_23-03
Úvod do dopravy a přepravy
A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v
Počítačová grafika Rozdělení počítačové grafiky, charakteristika jednotlivých druhů.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Základní formy prodeje
VY_32_INOVACE_ Snímače hladiny
VY_32_INOVACE_AUT1_17 Rámy.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Technické prostředky v požární ochraně
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Teplovodní otopné soustavy Vypracovala: Ing
Obráběcí CNC centra VY_32_INOVACE_39_794
MOTOROVÉ VOZÍKY. MOTOROVÉ VOZÍKY MOTOROVÉ VOZÍKY - zajišťují přepravu materiálů, manipulaci s nimi, jeho ukládání a přemísťování ve všech oblastech.
Technické prostředky v požární ochraně
Nakládání s odpady CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_03
Výroba II.. Výroba II. Organizace výrobních pracovišť V jedné dílně jsou příbuzné stroje Výrobek prochází několika dílnami Technologické uspořádání.
Název materiálu: Nerostné suroviny
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Katedra výrobních strojů a konstruování - 340
Přídavná zařízení.
Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku Stanislav Smeták Workshop „Oprava a údržba kolejí železničních drah“ Praha –
Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_JEDNODUCHÉ LEŠENÍ 2_Z2
Důlní elektrické přístroje
AUTONOMNÍ HASÍCÍ SYSTÉMY PROTENG a SAPHIR
Výroba pelet z biomasy v Habrech
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Zařízení služeb provozované SŽDC a jí poskytované služby
Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Projekt Interreg V A č Mobilně a efektivně ve společném příhraničí Spolupráce policie.
Transkript prezentace:

K O N T E J N E R Y

Kontejnerový terminál v Bremerhavenu

CHARAKTERISTIKA Kontejner je základní přepravně-manipulační ( ložná ) jednotka, pro kterou platí : - jeho vnitřní objem je min. 1 m3 - možnost přepravy zboží jedním nebo více druhy dopravy - upravená konstrukce pro snadnou a rychlou manipulaci - konstrukce umožňuje snadné a rychlé vyprazdňování

CHARAKTERISTIKA - dostatečná pevnost pro opakované používání - normalizované rozměry – umožňují stohování

Normované kontejnery ISO

Kontejner ABROLL – pro demolice, zemní práce (suť, písek, listí,... )

Kontejnery typu ABROLL

Kontejnery typu ABROLL - mají v zadní části pojezdové rolny a jsou manipulovány buď jednohákovým nebo lanovým natahovacím mechanizmem umístěným na nákladním automobilu nebo na nákladním přívěsu (návěsu)

VÝHODY KONTEJNERŮ - jednoduchá a snadná manipulovatelnost - snížení nákladů na manipulaci se zbožím - snížení nákladů na balení zboží - výborná skladovatelnost - využití mechanizace a automatizace - odstranění fyzické práce při manipulaci

VÝHODY KONTEJNERŮ - snížení mzdových nákladů - snížení poškození a ztráty zboží - zrychlení přepravy - vyšší ekologičnost přepravy

Systém ACTS ( Abroll Container Transport systém ) Přepravní systém pro kombinovanou dopravu v relacích silnice – železnice ( nelze je přepravovat vodní dopravou ) a opačně. Nabízí komplexní logistické služby typu „home to home“, zejména : - použití kontejnerů ACTS žádaného druhu - použití nákladních silničních a železničních dopravních prostředků ACTS - organizace svozu i odvozu zboží po pozemních komunikacích do (z) terminálů - organizace železniční přepravy

Systém ACTS ( Abroll Container Transport systém ) - dozor nad přepravou - jiné (zvláštní) služby při přepravě - individuální kalkulace celkových výkonů

Systém ACTS ( Abroll Container Transport systém ) V rámci tohoto systému jsou používány speciální odvalovací kontejnery, které jsou přepravovány na speciálních železničních vozech nebo na automobilových nosičích. Systém nevyžaduje žádné trvalé, drahé a stacionární zařízení v podobě vybavených kontejnerových terminálů a je realizovatelný téměř v každé železniční stanici nebo vlečce.

Technická základna systému ACTS Tato základna je tvořena třemi základními prvky: 1. Odvalovací unifikované kontejnery s rámem systému ACTS o objemu 10 až 36 m3. Ve spodní části těchto kontejnerů jsou válečky pro jejich odvalování. Kontejnery ACTS se vyrábějí v různých konstrukčních provedeních – uzavřené, otevřené, plošinové, nádržkové, plachtové, izotermické, sila aj. 2. Automobilový nosič manipulačních zařízení pro přepravu i překládku kontejnerů ACTS. V tomto příp. jde o překládku mezi automobilovým nosičem, železničním vozem, manipulační plochou, rampou a naklápění kontejneru pro vykládku sypkých substrátů. 3. Plošinový železniční vůz s otočnými rámy pro uložení kontejneru ACTS.

SYSTÉM ACTS ( kombinace dopravy S – Ž )

IBC KONTEJNERY na kapaliny a sypké látky

ROZDĚLENÍ KONTEJNERŮ - malé kontejnery ( 1 – 3 m3 ) A. Podle objemu ( velikosti ) - malé kontejnery ( 1 – 3 m3 ) - střední kontejnery ( 3 – 15 m3 ) - velké kontejnery ( více než 15 m3 )

ROZDĚLENÍ KONTEJNERŮ B. Podle oblasti použití - pozemní kontejnery - námořní kontejnery - letecké kontejnery

ROZDĚLENÍ KONTEJNERŮ - 30 stopé ( 30 ft ) = 9 m C. Rozdělení kontejnerů ISO řady I - 40 stopé ( 40 ft ) = 12 m - 30 stopé ( 30 ft ) = 9 m - 20 stopé ( 20 ft ) = 6 m - 10 stopé ( 10 ft ) = 3 m pozn. 1 stopa = 0,3048 m = 30,48 cm

ROZDĚLENÍ KONTEJNERŮ D. Rozdělení kontejnerů ISO podle druhu a použití - kontejnery pro všeobecné použití ( univerzální ) - kontejnery plošinové a s plošinovým spodkem - kontejnery pro sypký materiál - kontejnery nádržkové - kontejnery termické

Asfaltové termokontejnery ATC - ( Asphalt - Thermo – Container )

Pozemní kontejnery Nakládací přívěs -CLT

Námořní kontejnery

Jeřáby určené pro překládání kontejnerů mezi lodí a pevninou - mají zdvižené výložníky Přístav Harwich – Velká Británie

Obkročný nakladač - způsob manipulace s kontejnery ve Velké Británii

Kontejner ke sběru oděvů a textilních materiálů Město Duchcov

Kontejner pro stavební odpad

Lisovací kontejnery

Kontejnerové městečko v londýnské čtvrti Docklands Kontejnerové městečko se nachází v přístavních docích ve východní části Londýna

Odkazy : http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Container- terminal_bremerhaven_hg.jpg www.duchcov.cz/.../200804/foto/kontejner%202.jpg www.cimaliberec.cz/foto/21_86.jpg www.cimaliberec.cz/foto/21_88.jpg www.lux-ptz.com/.../lk-20-v/lk-20-v-1-big.jpg www.i.idnes.cz/.../WEB1f80a8_Kopie_ALAMY_A7PA 2N.jpg bydleni.idnes.cz/obytne-kontejnery-ve-svete-b... www.ekopatrol.cz/.../abroll10_vrata.JPG www.litomysky.cz/drahy/imm/IMG_3918.JPG www.smisene.webzdarma.cz/img/acts.jpg

Odkazy : V. Sekal : Manipulační technika a základy logistiky www.komunalweb.cz/.../7-atc_750x563.jpg www.simed.cz/doc/kontejnerova-nastavba-140.jpg www.zoom-cargo.com/upl/foto/100014o_container… www.litomysky.cz/drahy/imm/IMG_2895.jpg www. img.ihned.cz/.../LO44.jpg www.hnutiduha.cz/pics/kalkulacka_cesty_jidla_... www.casopisstavebnictvi.cz/.../hl_0508_37.jpg www.strojservis.com/images/VSK%2020.jpg www.ardent.cz/clt/clt7.jpg

Odkazy : www.kovosteel.cz/.../doprava/kontejnery/1.jpg www.obal- centrum.com/IBC_kontejnery/IBC%20_kontejner_pre prava.jpg www.schenker.cz/.../942/94210/Foto_kontejner.jpg www.komunalweb.cz/.../7-atc_750x563.jpg www.cdcargo.cz/.../drevo.jpg www.mdcr.cz/.../6682/kontejnervuz1.jpg www.okd-doprava.cz/images/right-photos/img15.jpg www. upload.wikimedia.org/.../180px-ACTS3.jpg www.tuchschmid.ch/.../actsdrehrahmen1.jpg www.multitecbohemia.cz/backend/image.php?id=635