Národní centrála proti organizovanému zločinu SKPV

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Působnost odboru bezpečnostní politiky MV a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Advertisements

Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
Systém včasné intervence ve Svitavách
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Boj proti korupci a lichvě
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Seznámení s projektem „Národní daňová a kriminální agentura“
Bojím se organizovaného zločinu… Seminář v Evropském domě Doc., PhDr., Judr. Ivo Šlosarčík LL.M., PhD. Policejní a soudní spolupráce v post-lisabonské.
Policie České republiky
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Financování politických stran a regulace politických kampaní Prorůstání ekonomiky a politiky Vladimíra Dvořáková CESTA Praha, , hotel Jalta.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
JUDr. Marek Starý, Ph.D. Praha, 2011
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
5. března 2015 TISKOVÁ KONFERENCE. Co je KOBRA? -Nemá vlastní budovy, -nemá zaměstnance, -nemá dokonce ani korespondenční adresu, protože není institucí,
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Elektronické spisy před branami českých soudů - Nabídne justice zákazníkům nové moderní služby?
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Transformuje Kraj nebo kraj ?
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Subjekty trestního řízení
Doc. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., Univ. Priv. Prof.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia Subjekty trestního řízení prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia Úvodní výklady prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
1 Postup při provádění inspekce v místě poskytování sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví Magistrát hlavního města Prahy.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Zajišťování majetku v trestním řízení v roce 2012 POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ ÚSTECKÉHO KRAJE.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ÚTVAR ODHALOVÁNÍ KORUPCE A FINANČNÍ KRIMINALITY Vyhodnocení činnosti za rok 2014 Praha,
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ÚTVAR ODHALOVÁNÍ KORUPCE A FINANČNÍ KRIMINALITY Vyhodnocení činnosti za rok 2013 Praha, 13. února února 2014.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
2. února 2016 TISKOVÁ KONFERENCE. Co je KOBRA? -Nemá vlastní budovy, -nemá zaměstnance, -nemá dokonce ani korespondenční adresu, protože není institucí,
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Kybernetická kriminalita
Standardizace odborné zdravotní péče
10 pilířů reformy Policie ČR
Ekonomika malých a středních podniků
Základní statistické údaje ÚSKPV o trestné činnosti v roce 2016
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Základní statistické údaje o kriminalitě
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia
Priority Policie České republiky na rok 2012
Elektronizace v prostředí justice
Program spolupráce SN – CZ
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Transkript prezentace:

Národní centrála proti organizovanému zločinu SKPV 28.4.2017 Národní centrála proti organizovanému zločinu SKPV

Proč? Návrh reorganizace Sloučení či centralizace – většinově a dlouhodobě navrhované řešení Dostatečné personální a finanční předpoklady pro provedení změny Významné změny v bezpečnostní situaci Nutnost užší kooperace je celosvětový trend (Europol aj.) Návrh reorganizace 28.4.2017

Reorganizace jako dlouhodobé téma 2008 – reforma policie Dvě varianty vzniku Národního kriminálního úřadu 2011 – komise MV k úsporám (tzv. Tomáškova komise) Sloučení výkonných útvarů s celorepublikovou působností do jednoho útvaru 2012 – pracovní skupina Útvary Reorganizace „ano“, až nastanou vhodné podmínky 2016 – materiály odboru bezpečnostní politiky a prevence kriminality MV Reorganizace je opět doporučena 28.4.2017

Mezinárodní kontext – užší kooperace jako trend Interpol – doporučení realizovat obdobnou organizační strukturu Europol – v roce 2016 přechází na obdobnou organizační strukturu Další země – v minulosti realizovaly obdobné změny: Slovensko, SRN, Velká Británie… 28.4.2017

Významná změna bezpečnostní situace Svět je složitější, postupy sofistikovanější, je nutné sdílet velké množství informací Zásadní změny ve vývoji org. zločinu a hospodářské trestné činnosti: prorůstání obou oblastí – je nutné přizpůsobit strukturu a složení týmů pro řešení projevují se shodné znaky – organizovanost, propojené toky peněz a korupce nutnost sdílení informací z operativně pátrací činnosti postupy a nástroje se sbližují Zásadní změna celkové bezpečnostní situace: migrace terorismus kyberkriminalita, která celosvětově vyžaduje změnu nástrojů: sdílení informací a prostředků kumulace a koncentrace za zachování specializace využití synergie Současná struktura a priority již nevyhovují! 28.4.2017

Řešení Vytvoření silného a kompetentního útvaru pro efektivní boj s nejzávažnější trestnou činností 28.4.2017

Jak? Tři fáze 1. Do 1. 8. 2016 Vytvoření Národní centrály proti organizovanému zločinu SKPV a vytvoření sekcí Odbory se začleňují do sekcí v současné podobě bez zásadní změny Nově sloučené expozitury řídí současní vedoucí expozitur ÚOOZ nebo ÚOKFK Po podpisu reorganizace dojde k vyhlášení nabídkového řízení na ředitele útvaru 28.4.2017

Jak? Tři fáze 2. Do 1. 1. 2017 Tvorba vnitřního uspořádání útvaru (tj. organizačních článků od odborů níže v odůvodněných případech) Nový manažerský tým zhodnotí fungování jednotlivých organizačních článků a navrhne potřebné změny Do 30. 11. 2016 předloží ředitel s účinností od 1. 1. 2017 konečné organizační uspořádání Národní centrály proti organizovanému zločinu Navrhované kroky budou průběžně konzultovány se zainteresovanými stranami 28.4.2017

Jak? Tři fáze 3. Od 1. 1. 2019 do 1. 1. 2020 Příprava vzniku Národního kriminálního úřadu Nový systém k propojení celorepublikových útvarů 28.4.2017

Principy realizace 1. a 2. fáze Místa pouze přechází (do úrovně vedoucího odboru včetně) Všichni mají zajištěna odpovídající místa – tedy budoucnost Zapojení všech do návrhu finálního řešení Nezasahování do kauz – stabilizace výkonných složek Útvar není cílem, ale prostředkem Zefektivnění podpůrných procesů a vytvoření podmínek pro společnou komunikaci, spolupráci a sdílení (bude to delší proces) 28.4.2017

Principy realizace: akceptace připomínek Nejvyššího státního zastupitelství Mj.: Garance ponechání kauz původním zpracovatelům Ustanovení zřetelné odpovědnosti v rámci organizační struktury Administrativa spojená s trestním řízením (mj. elektronické trestní řízení a spisy) Informace o ustanovení nové organizace, řízení a odpovědnosti ve vztahu k trestnímu řízení (řešení sporů o příslušnost) 28.4.2017

Fáze 1 – vznik nového útvaru 28.4.2017

Fáze 1 – Národní centrála proti organizovanému zločinu SKPV 28.4.2017

Fáze 1 – Národní centrála proti organizovanému zločinu SKPV 28.4.2017

Fáze 1 – Národní centrála proti organizovanému zločinu SKPV 28.4.2017

Fáze 1 – Národní centrála proti organizovanému zločinu SKPV 28.4.2017

Fáze 1 – Národní centrála proti organizovanému zločinu SKPV 28.4.2017

ÚOOZ a ÚOKFK – nehrajme hru na „dobrého a špatného policajta“! 28.4.2017

Hlavní výsledky ÚOOZ a ÚOKFK 2013 2014 2015 Nápad spisů celkem 73 204 60 220 72 179 Počet spisů na jednoho zpracovatele 0,4 1,7 0,50 0,5 1,6 Počet zahájených trestních stíhání 39 83 32 66 46 Počet podaných NPO 21 19 50 24 51 Pravomocně odsouzeno – spisů 52 37 42 31 Pravomocně odsouzeno – osob 122 99 123 104 97 87 28.4.2017

Shrnutí Jednoduchým organizačním spojením vzniká nový útvar v rámci organizační struktury Policejního prezidia ČR Nejedná se o koncepci celé policie – pouze o jedno opatření v rámci boje s nejzávažnějším zločinem Smyslem není rušit útvary, ale využít jejich synergii Nedochází k odvolávání ani propouštění policistů Všichni jsou vyzýváni k účasti Nedochází k odjímání kauz, nikomu není odejmut spis – na rozdíl od FIPO (zrušeno bez náhrady) Návrh je ve výlučné kompetenci nezávislého policejního prezidenta 28.4.2017

Děkuji za pozornost 28.4.2017