Zkušenosti z inspekce přímé péče na základě práce s biografií Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace Mgr. Eliška Gregorová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.,. Vznik zákona •Na tento zákon jsme všichni čekali víc jak 10 let •Přináší veliké změny do sociální práce.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
Inspekce kvality sociálních služeb
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Individuální projekt kraje
Závěrečná konference k projektu
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
QQT, s.r.o. Mgr. Ilona Čtvrtníková Telefon: Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
PREZENTUJÍCÍ Hodnocením ke zvyšování kvality vzdělávacích služeb středních škol v kraji Vysočina Mgr. Miroslav Pech.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“. Proces definice SKSS Fáze – 2002 – hledání nastavení sociálních služeb v postkomunistickém období,
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
BIOGRAFIE 2016 Projektové domy
1 Postup při provádění inspekce v místě poskytování sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví Magistrát hlavního města Prahy.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Konference pro ředitele a ekonomy 2014, Praha. Kulatý stůl s GŘ ÚP problematika v kontextu poskytování sociálních služeb Praha, Alzheimerova.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Problematika Úřadu práce v kontextu poskytovatelů sociálních služeb 18. února 2014 Mgr. Jana Marie Landová.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Hodnocení kvality vzdělávání v Libereckém kraji Informace o průběhu projektu Ing. Petr Rychlovský.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Z ÁKON O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH 108/2006 S B.. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Kvalita v sociálních službách jako proces
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Pečovatelská služba.
Oddělení domova se zvláštním režimem
Aktivní senior v České Skalici.
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Mezioborový přístup v SP východiska, podmínky, metody
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Revize standardů a inspekcí
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

Zkušenosti z inspekce přímé péče na základě práce s biografií Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace Mgr. Eliška Gregorová

Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace Zřizovatel: Kraj Vysočina Celková kapacita: 100 lůžek Poskytované sociální služby: domov pro seniory, domov se zvláštním režimem Sídlo: Zdenky Vorlové 2160, Velké Meziříčí Ředitelé: Mgr. Helena Chalupová (2004 až 2014) Mgr. Vítězslav Schrek (2014 až dosud)

Biografie a) 2011 – 2012 vzdělávání - Kurz Aktivizace seniorů s využitím prvků biografie b) 2012 – 2013 aplikace prvků biografie do prostředí a dokumentace klientů c) 2013 – odborná konzultace lektorky PhDr. E. Procházkové, PhD.

Inspekce MPSV ČR dvoudenní inspekce základního typu na službě domov se zvláštním režimem Obsah inspekce: Zákonné povinnosti poskytovatele sociálních služeb Standardy kvality sociálních služeb (standard č. 1, 2, 3, 4, 5, 8)

Standard č. 5 – Individuální plánování Sestavení vnitřních pravidel pro individuální plánování a přehodnocování poskytování sociální služby Plánování průběhu služby za účasti klienta, dle jeho osobních cílů a možností Hodnocení naplňování cílů za účasti klienta Systém předávání informací o průběhu poskytování sociální služby mezi personálem

Práce s biografií v dokumentaci Zjišťování základních biografických údajů při sociálním šetření Tvorba Biografického listu, Životního příběhu klienta a Biografické knihy Zapracování biografie do Individuálních plánů péče Včlenění biografie do Plánů péče a další dokumentace

DětstvíMládíDospělostStáří Rodina nesouhlasí s informacemi Rodina nesouhlasí s informacemi Rodina nesouhlasí s informacemi - Klient nastoupil do domova pro seniory Klient je hluchoněmý - Doma měli hospodářská zvířata (hlavně koně, které má rád) - V domově má svého králíka na pokoji, o kterého se s pomocí klíčové pracovnice stará - Nerad mění své zvyky, má rád věci na svém místě - Je společenský, rád se účastní akcí v DS - Má rád sladká jídla DatumČinnost/reakceProvedl S klientem jsme si vzali košíček na mlíčny pro králíky. Bylo krásné počasí. Zajeli jsme k základní škole. Díval se, jak jdou děti domů. Po příjezdu domů jsme oba králíky podělily. Havelková Aktivizace s využitím prvků biografie Jméno klienta: K.A. Rok narození: 1932

Výsledná inspekční zpráva Nedostatek v oblasti Standardu č. 5 nebyl zjištěn Kritéria byla hodnocena maximálním bodovým hodnocením 3 body Inspekce kladně hodnotila práci s biografií klienta

Zjišťování přání a potřeb klienta při sociálním šetření Aktivní zapojení klienta a rodin do procesu individuálního plánování Individuální přístup péče ke klientům Jednotné, srozumitelné a přehledné předávání informací o klientech Pravidelná realizace aktivizace klientů Práce s Biografickými knihami

Práce s biografií v prostředí Úprava prostředí chodeb a pokojů (retro koutky) Úprava společenských místností (retro místnosti)

Retro koutky Myslivecký a rybářský Vojenský Hospodský Koutek pro švadlenky Koutek s knihovnou

Retro místnosti Ložnice Kavárna Kuchyň Náves

Hodnocení kvality péče 2011 Standardizace nutriční péče 2012 Značka kvality v sociálních službách 2015 Akreditace zdravotní péče

Naše cíle na rok 2016 Zavádět práci s biografií na službě domov pro seniory Vytvořit čtenářskou a posluchačskou místnost Zahájit projekt terapeutické zahrady

Děkuji za pozornost.