Model EFQM v podmínkách Policie České republiky. Projekt PHARE 2001 V roce 2001 byl ukončen projekt PHARE 98/IB/JH/02 – Komplexní systém řízení lidských.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Advertisements

OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Reforma Policie ČR Ivan Langer ministr vnitra. Proč? priorita programového prohlášení vlády ČR priorita Ministerstva vnitra maximální otevřenost, komunikace,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Společenská odpovědnost organizací
Komponent 3 Situační analýza 3.1 Komunikační strategie 3.2 Zlepšování přístupnosti a obsahu informací na Internetu 3.3 Model vzdělávání Podpůrné dokumenty.
NOVÝ KONTRAKT MEZI VĚDOU A SPOLEČNOSTÍ? Tereza Stöckelová Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.
Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Interaktivní personální portál
POLICEJNÍ PSYCHOLOGIE
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
NKK Praha CAF-Externí zpětná vazba ověření efektivního fungování úřadu Mgr.Stanislav Loskot, MBA Mgr.Stanislav Loskot, MBA AQE advisors a.s.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Společenská odpovědnost a školy
Kybernetická kriminalita
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
Osobní management – modul č.4
10 pilířů reformy Policie ČR
Výbory a pracovní skupiny
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
„Policejní reforma dostala zelenou!“
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Reforma policie Největší změna za posledních 50 let
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
„Policejní reforma dostala zelenou!“
Výzkum veřejného mínění
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Kvalita a veřejný sektor
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Program spolupráce SN – CZ
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Aplikovaný výzkum Program Beta:
Transkript prezentace:

Model EFQM v podmínkách Policie České republiky

Projekt PHARE 2001 V roce 2001 byl ukončen projekt PHARE 98/IB/JH/02 – Komplexní systém řízení lidských zdrojů pro českou policii V jeho rámci byl na okresním ředitelství P ČR v Jindřichově Hradci uplatněn model EFQM s jednoznačně pozitivními výsledky i hodnocením Řídící výbor ministra vnitra pro projekty následně v roce 2001 rozhodl o zahájení přípravných prací na twinningové smlouvě „ Zavedení modelu Evropské nadace pro řízení kvality (EFQM) do Policie ČR” (ratifikována 11. listopadu 2002)

Hlavní cíle nového projektu PHARE Naplnit usnesení vlády č. 458 z 10. května 2000, které definuje Národní politiku podpory jakosti Implementovat model Excelence EFQM do Policie České republiky Podpořit změnu ve filosofii policejní práce od „tradiční“ služby státu ke službě občanům (příprava na community policing)

Pilotní místa Za účelem zpracování analýzy byla stanovena tzv. pilotní místa Vybráno 14 míst procházejících celou organizační strukturou Policie ČR Proveden sběr dat a sepsání sebehodnotících zpráv podle struktury modelu EFQM, který byl uzpůsoben potřebám Policie ČR Vypracována Analýza o stavu uvnitř Policie ČR na základě sebehodnotících zpráv

Pilotní projekty

Výzkumy jedinečný zdroj informací V průběhu období 2003 – 2004 byly provedeny dva základní výzkumy : - uvnitř Policie ČR – zaměřen na spokojenost zaměstnanců Policie ČR – respondentů - vně Policie ČR – zaměřen na spokojenost občanů s prací policie – respondentů (STEM/MARK) Výsledky byly zapracovány do sebehodnotících zpráv pilotních míst

Cíle výzkumu Výsledky výzkumu zohlednit při zavádění modelu EFQM do činnosti Policie ČR se zaměřením na jejich využití zejména v rámci regionálních ředitelství policie Zmapovat pocit bezpečí občanů a obavy z trestné činnosti Zjistit zkušenosti občanů s trestnou činností Zjistit zkušenosti občanů s prací Policie ČR Zmapovat důvěru občanů v Policii ČR a hodnocení její práce Zjistit přístup občanů k prevenci kriminality a jejich názory na preventivní činnost Policie ČR Podchytit zdroje informací o Polici ČR a jejich hodnocení Odkrýt vnímání závažnosti problémů v rámci Policie ČR očima občanů (s důrazem na problematiku korupce)

Obecné závěry výzkumu veřejného mínění  Silné stránky (+) Spokojenost jde napříč všemi skupinami populace Spokojenost napříč regiony (výjimkou pouze Praha) Spokojenost není zásadně ovlivněna kontakty občana s policií Celkovou spokojenost potvrzuje i spokojenost v dílčích oblastech Veřejnost vnímá zlepšení činnosti Policie ČR v čase Korupce u policie je vnímána spíše jako záležitost jednotlivců  Slabé stránky (-) Informační politika Policie ČR (nedostatečná otevřenost vůči veřejnosti) Nedostatečná informovanost o práci policie na místní úrovni Postih přestupků uvnitř policie Nižší míra zájmu o práci policie mezi veřejností

První výsledky projektu EFQM Identifikace silných stránek a oblastí pro zlepšení Definování priorit První kroky „přiblížení“ policie k občanům – recepční služba Etický kodex Policie ČR Nastoupení cesty používání modelu EFQM

Oblasti pro zlepšení priority Komunikace Kultura organizace Manažerské vzdělávání Motivační systém Přezkoumání vlastnictví procesů

Etický kodex Policie ČR Vyhlášen v lednu 2005 Veřejná deklarace, která nejen policistům, ale zejména veřejnosti transparentním způsobem předkládá jakého policistu mají právo očekávat Prohlášení, ve kterém jsou uváděny základní etické a mravní principy chování, jednání a vystupování každého policisty nejen vůči občanům, ale i vůči vlastním kolegům

Základní principy etického kodexu  Příslušníci Policie České republiky, vědomi si svého poslání, spočívajícího ve službě veřejnosti, založeného na úctě a respektu k lidským právům, vyjadřují Etickým kodexem principy, jež chtějí sdílet a dodržovat.  Každý příslušník Policie České republiky, který jedná v souladu se zákonem a Etickým kodexem Policie České republiky, si plně zaslouží úctu, respekt a podporu společnosti, jejíž bezpečnost chrání i s nasazením vlastního života.

Služebny třetího tisíciletí Filozofií je vytvořit vstřícné prostředí bez anonymních okének a mříží, ve kterém se budou občané cítit nejen bezpečně, ale současně i jako partneři, jimž je nasloucháno s cílem pomoci řešit jejich problémy.

NUTNOST ZMĚNY X

BRNO - STŘED

HRADEC KRÁLOVÉ

ÚSTÍ NAD LABEM

1999 – © Kancelář podpory kvality PP ČR

Podpora posílení prevence a metody community policing v práci Policie ČR

Vychází z výsledků předchozího projektu EFQM Jeho koncepční základ je tvořen prioritami identifikovanými uvedeným EFQM projektem Navazuje na zkušenosti zahraničních partnerů a výsledky prvních dvou pilotních míst, v nichž se koncept CP začal rozvíjet (Tišnov a Zruč nad Sázavou)

Cíle projektu Plošné zavedení konceptu community policing do výkonu policejní práce cestou 8 pilotních míst Dokončení prvního cyklu sebehodnocení Asistence při naplňování nových priorit Přezkoumání interní a externí komunikace Podpora procesu zavádění etického kodexu do policejní praxe Poskytnutí zpětné vazby ve vztahu k výstupům předchozího projektu

Komponenty projektu Projekt rozdělen do komponentů pod vedením ředitelů správ krajů KOMPONENT 1: COMMUNITY POLICING KOMPONENT 2: DEN NEJLEPŠÍ PRAXE KOMPONENT 3: KOMUNIKACE KOMPONENT 4: NAPLŇOVÁNÍ NOVÝCH PRIORIT PP KOMPONENT 5: ETICKÝ KODEX (praktická implementace) KOMPONENT 6: VZDĚLÁVÁNÍ MANAGEMENTU

Vývoj policie 2015

Základní teze Základní teze a cíle Zpracování a stanovení vize a strategie P ČR na základě výstupů již ukončeného projektu„Zavádění modelu EFQM do práce P ČR“ Koordinace s probíhajícím projektem „Podpora posílení prevence a metody community policing v práci P ČR“ Unikátní a první projekt uvedeného rozsahu a důležitosti za celou éru existence P ČR Zapojení regionálních managerů k řešení celopolicejní problematiky v úzké spolupráci s centrem

Základní teze a cíle Co nejširší zapojení policistů do realizace projektu a zahájení široké policejní diskuse k poslání P ČR ve společnosti Legitimita výstupu jako výsledku projektu na základě účasti široké policejní veřejnosti Systematické zpracování jednotlivých oblastí projektu a získání argumentační síly pro další změny v práci P ČR včetně legislativních změn Výsledky budou využity pro formulaci základních koncepčních záležitostí P ČR a aktualizace současné právní úpravy činnosti P ČR

Projekt Vývoj Policie ČR jedinečná šance pro vytvoření vize – budoucího image Policie České republiky jako vysoce respektované služby veřejnosti

Spokojenost občanů Spokojenost občanů Cílem musí být nalezení rovnováhy a synergie mezi přáním veřejnosti a možnostmi policie

EFQM je cestou kvality  Cestou profesionální nabídky služeb občanovi a společnosti  Policie díky důsledné implementaci modelu usiluje o transparentnost své činnosti a především se stává partnerem občanovi - svému nejdůležitějšímu zákazníkovi  Policie České republiky se postupně vymaňuje z pozice represivní složky a prochází procesem transformace ve skutečnou služby veřejnosti.

s jedinou vizí STÁT SE UZNÁVANOU A RESPEKTOVANOU SLUŽBOU SPOLEČNOSTI

Děkuji za pozornost plk. Mgr. Oldřich Martinů náměstek policejního prezidenta