Petr SUCHÁČEK, Gabriela ŠTEFANOVÁ. * Teoretická část  Instituce a ICT  Učitelé a ICT  Studenti a ICT * Empirická část  Dotazníkové šetření mezi spolužáky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzděláváme pro budoucnost
Advertisements

Informační gramotnost na středních školách
INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
Problémy spojené se zaváděním CLIL do škol:
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Prezentace k semináři „ePraha – výzvy a příklady řešení“ ANALÝZA INFORMAČNÍCH POTŘEB (V PRAZE) Březen 2006 / Petr ŽIŽKA / STEM/MARK, a.s.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
E-learning? LOL !! Ing. Jaroslav Čech, iCORD Int. CEO.
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
ICT v životě základních škol
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Komunikační techniky užívané v komunikaci sluchově postižených studentů s vyučujícími na vysoké škole Lenka Doležalová Brno, 2007.
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/ Profil Škola 21.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Programme for the International Assessment of Adult Competencies Zjištění týkající se postojů dospělých Jana Straková, Dům zahraniční spolupráce Tento.
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
Vybrané metody analýzy
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Stipendijní informační portál - Informační Strategie.
Jak být či nebýt bit na Internetu? Pro firmy stále důležitější a stále složitější otázka.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
e-learning Lucie Rohlíková
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Efektivní vzdělávání pro efektivní úřad Bohumil Havel.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno. Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností,
Vyhodnocení ankety „Kde a jak hledáte odborné informace?“
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík
INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2008 © Copyright IBM Corporation 2008 Správa obsahu v podání IBM 7. – 8. dubna 2008 ibm.com/cz/public Daniel Beneš.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Specifika jazykové přípravy na Univerzitě obrany s podporou ICT
Kombinovaná forma studia Východiska k realizaci. Kombinovaná forma studia Podle VŠ zákona – kombinace prezenční a distanční formy Obsahuje tedy prvky.
Evropské jazykové portfolio v praxi
VTÚLaPVO – Technická dokumentace Odkaz na Technická dokumentace
Praxe očima studentů Petr Liška. Podklady ProtokolyBiCheFyInfMaZDG Jaro Podzim Jaro Podzim Jaro.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Prvá študentská vedecká konferencia v odbore špeciálna pedagogika a liečebná pedagogika ŠTUDENT NA CESTE K PRAXI Analýza podpůrných opatření a poradenských.
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Za akademický rok 2012/2013 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 eLearning teoreticky a prakticky Roman Malo.
1 Slezská univerzita v Opavě Studium ošetřovatelství s podporou e-learningu Petr Korviny IV. Slezská vědecká konference ošetřovatelství s mezinárodní účastí.
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
“Those who know, do. Those that understand, teach.”
dotazníkové šetření KLIMA ŠKOLY
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Možnosti e-learningu v IS MU a ukázky tvorby multimediálních učebnic
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY 2018/19 Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Petr SUCHÁČEK, Gabriela ŠTEFANOVÁ

* Teoretická část  Instituce a ICT  Učitelé a ICT  Studenti a ICT * Empirická část  Dotazníkové šetření mezi spolužáky

KLADY +KLADY +  Studijní zdroje pro studenty  Administrativa  Motor změn v celé instituci ZÁPORY -ZÁPORY -  Absence či nízká kvalita infrastruktury  Poruchovost technologií  Velké počáteční náklady

KLADY +KLADY +  Proces tvorba – archivace – inovace studijních materiálů  Řízení výuky, sledování procesu učení  Archivace komunikace ZÁPORY -ZÁPORY -  Znalost ICT  Příliš mnoho změn  Potlačení normální komunikace

KLADY +KLADY +  Přístup k informacím  Rychlé vyhledávání  Uložení/úprava ZÁPORY -ZÁPORY -  Cena  Znalosti ICT  Negativní postoj k ICT

 nedostatek kvalitních dat týkajících se ČR  rozdílnost využívání ICT na VŠ  technologie obohatily: - univerzity zejména v administrativní oblasti - studenty v dostupnosti studijních materiálů  masivní nahrazení prezenční výuky e-kurzy zatím nepřichází

VÝHODY  Aktuálnost a dostupnost informací  Individuální přístup  Efektivnost a flexibilita výuky  Nižší náklady  Nové formy komunikaceNEVÝHODY  Není vhodné vždy pro všechny  Náročné vytváření  Závislost na funkčnosti ICT  Dostupnost ICT  ICT gramotnost

 vliv e-learningu a ICT na studijní úspěšnost  informace z webu  úspora pomocí ICT  elektronická komunikace a kontakty

souhlasím29% spíše souhlasím1362% spíše nesouhlasím524% nesouhlasím15% Pomocí ICT k dobrým výsledkům souhlasím1048% spíše souhlasím838% spíše nesouhlasím314% nesouhlasím00% Výměna informací pomocí ICT

souhlasím1362% spíše souhlasím838% spíše nesouhlasím00% nesouhlasím00% Dostupnost informací z webu Na internetu je obrovské a „nezvládnutelné“ množství informací souhlasím 210% spíše souhlasím 943% spíše nesouhlasím 733% nesouhlasím314%

 100% respondentů souhlasí nebo spíše souhlasí s úsporou času  86% souhlasí nebo spíše souhlasí s úsporou místa.

Se spolužáky komunikujeme převážně elektronickou formou souhlasím 943% spíše souhlasím 1152% spíše nesouhlasím 15% nesouhlasím00%

ICT nahradí učitele souhlasím 00% spíše souhlasím315% spíše nesouhlasím1152% nesouhlasím00%  72% respondentů uvedlo, že si svůj život bez ICT ani neumí představit  studenti sledují změny ve světě ICT a nijak je neznepokojují  82% respondentů souhlasí nebo spíše souhlasí s tím, že ve výuce je ICT nástrojem především učitele

Pro studenty, kteří chtějí elektronickou podobu materiálů:  Rychlý skener  Ruční psaní DF3C7D7CED3E003B&index=2

DĚKUJEME ZA POZORNOST