Švýcarský program finanční pomoci k zmírnění hospodářských a sociálních nerovností v rozšířené Evropské unii Swiss Contribution David Stoklasa, Kancelář.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Advertisements

OB 21 OBN POSTAVENÍ ČR VE SVĚTĚ. ČR Postavení ČR ve světě ● Zkuste se zamyslet, jaké má ČR postavení ve světě a do jakých světových organizací patří.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Krajská správa ČSÚ v Plzni | Slovanská alej 36, Plzeň | Miloslav Chlad CIZINCI V ČR A PLZEŇSKÉM KRAJI Tisková konference, Plzeň,
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Odborný seminář pro potenciální žadatele o dotaci na projekt Krajský úřad Jihomoravskéhjo kraje Brno, 1.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
EVROPSKÁ UNIE MAREK PARVONIČ. HISTORIE ZÁKLADY PODNĚTY Zabránit opakování tragédie dvou světových válek Zajištění evropského míru Revitalizace Evropy.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Mezinárodní kontrolní operace 24-BLUE/RED GOLD na železnici
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Porovnání jednotlivých složek skutečného průměrného měsíčního platu za leden-únor 2011 a 2010 HZS krajů platový tarif příplatek za.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Představení společnosti ERGO pojišťovna, a.s.. 2 ERGO Austria International AG ERGO Austria Česko Slo vensko Maďarsko Chorvatsko Slo vinsko Rum unsko.
Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 12. září 2016 Ostrava 117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova.
Východiska pro administraci ROP Střední Morava Semináře: Olomouc Zlín
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Dotační příležitosti obcí AUTOR: Bc. Zdeněk Tarant.
FONDY EU Předvstupní podpora Agenda 1999 – 2006 a její plnění v ČR.
EVROPSKÁ UNIE.
EVROPSKÁ UNIE Mgr. Michal Oblouk.
OECD: Výše daní: nejnižší daně jsou v Chile
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství
EVROPSKÁ UNIE Mapa Evropské unie po posledním rozšíření v roce 2007
EVROPSKÁ UNIE – VZNIK A VÝVOJ
Úřad práce České republiky
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Role Úřadu Regionální rady
Historie EU.
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí
Hlavní město praha a integrace cizinců
Seminář pro příjemce OPVK
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Příprava kohezní politiky – úroveň EU
Evropský návratový fond (ENF)
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Evropská územní spolupráce
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Central European Exchange Programme for University Studies
Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Hlavní města Evropy VY_32_INOVACE_Ze
OP Meziregionální spolupráce
Základní informace o programu
PS ESPON zasedání Výboru ČR pro programy
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
EVROPSKÁ INTEGRACE.
Obsah veřejných rozpočtů III
„Index vnímání korupce 2016“
VY_32_INOVACE_Fi_III_28 Název Státní znaky sousedních zemí
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Vývoj spolupráce při zlepšování provádění propagační politiky ČR a EU
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Evropská unie Autor: Mgr. Marta Samlerová.
Velké rozšíření: sjednocení východu a západu
Rada EU.
Transkript prezentace:

Švýcarský program finanční pomoci k zmírnění hospodářských a sociálních nerovností v rozšířené Evropské unii Swiss Contribution David Stoklasa, Kancelář Programu švýcarsko-české spolupráce (Swiss Contribution Office) 12. července 2012, Praha

Historie programu finanční pomoci 27. února Memorandum o porozumění s EU 26. listopadu 2006 – referendum 14. června 2007 – finanční rámec schválen federálním parlamentem 20. prosince 2007 – bilaterální rámcové dohody podepsány s 10 novými členskými státy EU 7. září 2010 – bilaterální rámcové dohody podepsány s Rumunskem a Bulharskem

Příspěvek jednotlivým zemím mil. CHF Polsko489 Maďarsko130 Česká republika110 Litva 71 Slovenská republika 67 Lotyšsko 60 Estonsko 40 Slovinsko 22 Kypr 6 Malta 5 Celkový příspěvek: CHF Příspěvek pro RO a BG: CHF Rumunsko181 Bulharsko 76

Cíle Programu švýcarsko-české spolupráce Přispět ke snížení hospodářských a sociálních rozdílů mezi Českou republikou a vyspělejšími zeměmi rozšířené Evropské unie; Přispět ke snížení hospodářských a sociálních rozdílů mezi dynamickými městskými centry a strukturálně slabými okrajovými regiony v rámci České republiky.

Doba trvání a alokace Období pro uzavírání závazků (5 let): – Období proplácení (10 let): – Celková alokace: CHF

Geografické zaměření Alespoň 40 % Programu bude vynaloženo na oblasti geografického zaměření: Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Zlínský kraj

Administrace Programu Švýcarská strana: Švýcarské velvyslanectví v Praze – Swiss Contribution Office; Švýcarská agentura pro rozvoj a spolupráci (SDC); Státní kancelář pro hospodářské záležitosti (SECO). Česká strana: Národní koordinační jednotka (NKJ) – Ministerstvo financí; Zprostředkující subjekty – příslušná ministerstva; Prováděcí agentury – tj. koneční příjemci.

Další informace NKJ: SCO: SDC/SECO: