Dárcovství času a expertní dobrovolnictví Miriam Zábrženská.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolníci v sociálních službách
Advertisements

a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
ŠÍŘÍME PRINCIPY CSR A UDRŽITELNÉHO PODNIKÁNÍ.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Základní informace o Tranzitní službě Přechod ze Školy do Práce.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
R ODINNÉ KOMPETENCE OBSAH Co jsou to kompetence Co jsou to rodinné kompetence Proč je rodičovství skvělá příležitost pro rozvoj určitých kompetencí.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem Sociologický výzkum – mnohopřípadová studie Martin Pobořil Daniel Topinka.
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Výsledky dotazníkové evaluace dvouletého působení dobrovolníků v IKEM
Definice dobrovolnictví
PROJEKT HUMAN STEP Výroční konference NTS F,
AUTOEVALUACE ZŠ Olomouc, Mozartova 48
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PODNIKATELSKÁ.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
MÁ VAŠE DÍTĚ PROBLÉMY S ŘEČÍ?  Mateřská škola RADOST, ul.5.května 1701 v Rožnově p.R. opět od září 2013 otevírá logopedickou třídu.  Dětem je věnována.
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů
KONFERENCE projektu „Net ZP - Síť péče o osoby se zdravotním postižením „ j Prezentace s názvem: Proč a jak zaměstnávat OZP na volném trhu práce Tomáš.
Společenská odpovědnost firem Ing. Silvia Aguilar Bobadilla VŠE-Kostelecké horky
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
SOCIÁLNÍ FIRMA. Od roku 1990 usiluje o integraci osob s postižením do běžného života Podporuje: –bezbariérovou individuální dopravu, –služby osobní asistence,
Personální strategie mezinárodní firmy
„Pomáháme imigrantům stát se našimi spoluobčany.“ Příprava učitelů na výuku češtiny jako cizího jazyka Mgr. Lenka Pavelková, MSc. 1.
PŘEDŠKOLNÍ KLUBY Člověk v tísni, o. p. s. PŘEDŠKOLNÍ KLUBY Člověk v tísni, o. p. s.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Výzkumné komunity / Privátní panely / Výzkum trhu Firemní dárcovství Radek Jiřičný Research Director
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
“DOBROVOLNICTVÍ JAKO IMPULS PRO UPLATNĚNÍ SE NA TRHU PRÁCE“ PŘEDÁVÁNÍ PRAKTICKÝCH ZKUŠENOSTÍ BAVORSKO – JIŽNÍ ČECHY Mgr. Bohdana Břízová, Ph.D. Zdravotně.
Dobrovolníci v neziskovém sektoru Historické kořeny dobrovolnictví Dobrovolnictví vzájemně prospěšné Dobrovolnictví veřejně prospěšné Terminologické rozdíly:
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Komunikační chyby vedoucích pracovníků ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Alena Strakošová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Iveta Kmecová, Ph.D.
MLADÍ A ÚŘAD PRÁCE – NEZAMĚSTNANOST MLÁDEŽE Z POHLEDU PŘÍMÉ PRÁCE Barbora Pšenicová mezinárodní konference v rámci Projektu realizovaného z programu Erasmus+
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Expertní dobrovolnictví
Jak získat a udržet zaměstnance v sociálních službách
Ostravská univerzita (1991 → )
Co se rozumí kvalitou vzdělávacích služeb Mgr. Pavel Říha
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému
Bezradný rodič? Bezradný zaměstnavatel? Hledejme společnou řeč…
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA
Společensky odpovědné podnikání
Individuální dárcovství
Společenská odpovědnost v Rodinném pivovaru BERNARD
Management. Management Management Způsoby a metody řízení podnikatelských i nepodnikatelských celků tak, aby dosahovaly určených cílů Společenská věda.
ANALÝZA VNITROPONIKOVÉHO KOMUNIKAČNÍHO SYSTÉMU VE VYBRANÉM PODNIKU
ROZVOJ INTELEKTUÁLNÍHO KAPITÁLU A VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Firemní dárcovství Radek Jiřičný Research Director
Vyhodnocení dotazníkového průzkumu CSR
Co nepatří do stáje VnímánÍ.
Dobrovolnické programy
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Škola základ občanského života
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Sociálně aktivizační služby
FIREMNÍ ŠKOLKA OSKÁREK, FIREMNÍ DOBROVOLNICTVÍ
Transkript prezentace:

Dárcovství času a expertní dobrovolnictví Miriam Zábrženská

Byznys pro společnost

Společenská odpovědnost firem - firemní dobrovolnictví – dárcovství času a znalostí

Mezinárodní dobrovolnické dny

64% ženy 2. Děti a mládež 3. Sociální a zdravotní oblast 1. Životní prostředí, ekologie a zvířata 1.Říjen 2.Září 3.Květen Nejvíc pomáháme

Know how pro lepší svět = 15 dobrovolníků z 5 firem = 4 sociální podniky

Člověk si uvědomí, v jak odlišném světě my v korporacích žijeme a jak rozdílné podmínky mají sociální firmy oproti nám, Andrea, PwC Sociální podniky poptávají zcela konkrétní pomoc a nebojí se diskutovat, pokud mají odlišnou představu či se jim zdá naše odpověď příliš obecná. Je to velmi motivující. Lenka, PwC Vzdělávání = osobní rozvoj = emoce = výsledky

Když jsem dostala zpětnou vazbu z Rettigovky, že pro ně bylo poradenství skutečně přínosné a že jsme společně odhalili možnosti zlepšení a jak na trhu přežít, tak to byl opravdu úžasný pocit!“ Kristyna, PwC Uskutečnili jsme školení o kávě doplněná o komunikačn í dovednosti a práci se zaměstnanc i. Naše školení měla velmi pozitivní ohlas., Pavla, Tchibo

2015 – 10 let firemního dobrovolnictví VPO Odborné dobrovolnictví Součást kariérního a profesního rozvoje NJNL Know-how pro lepší svět Klasické i odborné dobrovolnictví Součást HR programů diverzity a age managementu Mezinárodní dobrovolnické dny „KOMUNITNÍ DIALOG (ROZHOVOR)“ Rodinné dny

Kdo chce - hledá způsoby, kdo nechce - hledá důvody