Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

FIREMNÍ ŠKOLKA OSKÁREK, FIREMNÍ DOBROVOLNICTVÍ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "FIREMNÍ ŠKOLKA OSKÁREK, FIREMNÍ DOBROVOLNICTVÍ"— Transkript prezentace:

1 FIREMNÍ ŠKOLKA OSKÁREK, FIREMNÍ DOBROVOLNICTVÍ

2 „Kabely spojují současnost s budoucností.“
Oskar Lapp

3 100% rodinná společnost – 100% důvěra
Podnik 100% rodinná společnost – 100% důvěra Skupina Lapp je zcela ve vlastnictví rodiny a v historii podnikatelské skupiny pokračují Ursula Ida a její synové Andreas a Siegbert Lapp. Oskar Lapp měl ve správnou dobu správnou myšlenku. S citem pro inovace a jeho průkopnickým duchem vynalezl první průmyslově vyráběný ovládací kabel: ÖLFLEX®. Tím položil v roce 1957 základní kámen celosvětově úspěšné společnosti. Společnosti s vedoucím postavením na trhu.

4 Naše hodnoty mají pevné základy
Vzor Naše hodnoty mají pevné základy Orientace na zákazníka Inovace Orientace na úspěch Rodinné hodnoty Orientace na zákazníka. Orientace na úspěch. Rodinné hodnoty. Inovace. Tyto hodnoty tvoří základ naší každodenní společné existence a jsou citelnou součástí firemní kultury.

5 1 1 1 8 4 8 3 2 . 4 . Smysl pro čísla Více než standardních produktů
Podnik Smysl pro čísla 4 . Více než standardních produktů 1 zahraničních zastoupení 8 značek 1 8 výrobních závodů 1 inovace za druhou 4 prodejních společností 3 2 . zaměstnanců

6 U nás se snoubí globalizace s pocitem sounáležitosti
Angažovanost U nás se snoubí globalizace s pocitem sounáležitosti Společenská angažovanost je pro nás věcí cti a patří už dávno k firemní tradici. Zlínský sledgehokejový tým Firemní školka OSKÁREK Podpora postiženým dětem Firemní dobrovolnictví

7 Firemní dobrovolnictví

8 Firemní dobrovolnictví
„LAPP pro LIDI“ Firemní dobrovolnictví je způsob, jak dokázat, že se chceme o část svých zisků rozdělit, a pomoci tak potřebným. Jde o společnou pomoc firmy a jejích zaměstnanců. Přínosem je aktivní pomoc potřebným oblastem a zároveň zvýšení motivace a loajality zaměstnanců. Firma hradí náklady na čas svých zaměstnanců, uznává a oceňuje jejich dobrovolnickou činnost. Firemní dobrovolníci investují své úsilí, energii a nápady do veřejně prospěšných programů.

9 Klíčové faktory Pro dosažení uvedených přínosů jsou klíčové tyto faktory:   podpora top managementu pochopení a podpora přímých nadřízených úspěšná interní a externí komunikace centrální koordinátor činností zdroje pro pokrytí nákladů partnerství s neziskovou organizací monitorování a vyhodnocování

10 Přínosy pro firmu Firemní dobrovolnictví má přínosy pro všechny zapojené strany: Přínosy  pro firmu: Zapojování zaměstnanců je prostředkem pro zlepšení výkonu týmů. Zlepšení image firmy. Budování společenské zodpovědnosti Přínosy pro zaměstnance:   Přináší spokojenost a motivaci při konání něčeho užitečného. Rozvíjí nové dovednosti a zlepšuje stávající v reálné životní situaci. Přenesením zaměstnanců do neznámého prostředí podněcuje schopnost učení se novému. Pomáhá zaměstnancům budovat komunikaci v týmu a lépe pochopit jejich roli v týmu.

11 Pravidla Každý zaměstnanec má k dispozici max. 2 dny v roce
Max. 1 člověk z 1 oddělení v 1 týdnu, max. 3 lidi z firmy v jednom týdnu Datum a druh činnosti si volí zaměstnanec ve spolupráci s nadřízeným a koordinátorem s HR oddělením Koordinátor domluví spolupráci s vybranou neziskovou organizací Do 5-ti dnů po absolvování dobrovolnické činnosti odešle zaměstnanec hromadný na adresu CZ LAPP krátkou zprávu o svém zapojení včetně fotodokumentace (1 den / 1 foto).

12 Manuální práce (pomoc nutná nebo potřebná pro chod neziskové org.)
Možnosti spolupráce Manuální práce (pomoc nutná nebo potřebná pro chod neziskové org.) Práce s klienty (pod odborným dohledem, např. procházky, kreativní dílny..) Odborná práce (nejčastěji konzultace – právní, marketingová, překlady)

13 Firemní školka OSKÁREK
Neziskové organizace Firemní školka OSKÁREK Dětský domov LAZY Zlín Domino CZ, o.s. Naděje Otrokovice Domov Jitka o.p.s., Vsetín Naděje Zlín

14 Dobrovolnické akce Příklady realizovaných dobrovolnických aktivit našich zaměstnanců: Kabelkový veletrh pro Naději Zlín. Pobyt a asistence výtvarné činnosti v týdenním stacionáři Jitka ve Vsetíně. Domov Lazy Zlín (asistence v administrativních činnostech Specializované školy Mostní ulice Zlín, Kongresové centrum Zlín.) Domov Lazy Zlín (vyklízení sklepních prostor ve Specializované mateřské školce pro zrakově postižené děti) Domov Lazy Zlín (celodenní pobyt na dětském dnu tzv. Lazohraní 2014)

15


Stáhnout ppt "FIREMNÍ ŠKOLKA OSKÁREK, FIREMNÍ DOBROVOLNICTVÍ"

Podobné prezentace


Reklamy Google