.. Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná Autor:Mgr. Eva Burdová Cílová skupina:2. stupeň, Základní škola speciální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KAŽDODENNÍ STRAVA Zpracovali: Sklenář Jiří
Advertisements

Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
Zdravá strava- básnička
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Škola: Praktická škola dvouletá
Doplňkové stravování ve školách a jeho vliv na zdraví dětí a žáků
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
??? Kolik jídel by člověk měl denně sníst?
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
Název Výživová pyramida
ICT M 5.R. Desetinná čísla – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení čtení desetinných čísel. Prezentace je prezentována interaktivně.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
Vypracoval Dominik Bednář
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Zdravá výživa.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_04_PR_ZÁKLADNÍ SLOŽKY POTRAVY.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
P YRAMIDA VÝŽIVY Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Ovesná pochoutka Filip & Aleš.
května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Pravidelný pitný režim! Pohyb na čerstvém vzduchu!
20. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
října 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
16. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
13.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Veronika Březková Masarykův onkologický ústav Poradna pro výživu
6. – 10. června PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Výživa 1.ročník VY_32_INOVACE_47_Vyziva1 Prvouka - 1. ročník
26. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
9. – 13. května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
5.12. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PESTROST STRAVY.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Autor: Mgr. Marcela Holubová
2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
7. – 11. listopadu 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Název projektu: Moderní škola
5.6. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
27.2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
Sportovní výživa Ing. Babet Linhartová.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název projektu: Moderní škola
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
– PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
8.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
25.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Transkript prezentace:

.. Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná Autor:Mgr. Eva Burdová Cílová skupina:2. stupeň, Základní škola speciální

Svačiny pro školáky Mohou být zdravé a chutné. Víme, jak na to.

Nesprávná svačina do školy Pečivo se salámem, pečivo se sádlem, párek v rohlíku nebo koblihy, buchty, sušenky.

Nejlepší školní svačiny Kvalitní svačina do školy by se měla skládat z pečiva, sýra, jogurtu, zeleniny a ovoce.

Co by ale nemělo chybět u žádné svačiny, je kousek ovoce nebo zeleniny.

Nezapomeň na mléko Až si budete připravovat svačinu do školy, neměli byste zapomenout na mléčné výrobky. Obsahují vápník nezbytný pro růst kostí a zubů.

Pitný režim školáka Během dne by mělo dítě vypít minimálně 2 až 3 litry tekutin.

Rady, jak na to Máme pro vás další tipy na výživnou, a přitom zdravou svačinku.

Obložené chleby Příprava: 15 minut * 3 malé plátky chleba * 2 plátky tvrdého sýra (eidam, gouda) * 2 plátky dětského salámu či kvalitní šunky * 1 lžíce lučiny * margarín či máslo * pažitka

Jogurt s vločkami nm Příprava: 10 minut * 1 bílý jogurt, nejlépe bio * 2 lžičky ovesných vloček * 1 lžička medu

Použité odkazy  cit  Zdroj: zaroven-chutne-vime-jak-na-to-11b- /deti.aspx?c=A090907_125447_ona_deti_veshttp://ona.idnes.cz/svaciny-pro-skolaky-mohou-byt-zdrave-a- zaroven-chutne-vime-jak-na-to-11b- /deti.aspx?c=A090907_125447_ona_deti_ves  cit  cit  Zdroj: /recepty.aspx?c=A090907_140747_recepty_veshttp://ona.idnes.cz/nejlepsi-skolni-svaciny-08d- /recepty.aspx?c=A090907_140747_recepty_ves  nerozpusti-f81-/zdravi.aspx?c=A071018_171708_zdravi_bad nerozpusti-f81-/zdravi.aspx?c=A071018_171708_zdravi_bad  cit