Strukturální fondy 2007-13 na MŠMT Setkání českých technologických platforem 25.5.2007 25.5.2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR , Olomouc Program Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Setkání se starosty měst a obcí MSK, Využití strukturálních fondů v Moravskoslezském kraji v roce 2009 Zpracovala: Ing. Silvie Szwedová útvar.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Nové strukturální fondy a financování činnosti pacientské organizace Hana Potměšilová 12. dubna 2013, AIFP, PRAHA.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Výroční konference OP VK Dorint Hotel Don Giovanni, Vinohradská 157a,
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Čerpání prostředků z fondů EU na území Jihočeského kraje Ing. Petr Maroš vedoucí Odboru evropských záležitostí.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016–2025 Pojetí dokumentu a proces tvorby Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravského kraje.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Strukturální fondy v gesci Ministerstva vnitra Ing. Pavel Kryštof Ředitel odboru strukturálních fondů MV ČR.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
Struktura financování VVŠ RNDr. Alexander Černý Výjezdní zasedání managementu UTB ve Zlíně dne 20. března 2013.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Příprava Jihomoravského kraje na programové období 2014–2020 Brno,
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
1 Operační programy 2007 – 2013 v rámci ČR Uplatnění principu partnerství Zdrojem informací je MSC2007 a informace ŘO Mgr.Ing. Jana Bražinová.
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své.
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Dokument KAP MSK - obsah
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Členská schůze MAS Nepomuk,
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Hlavní město praha a integrace cizinců
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Inovační potenciál České republiky
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Operační programy 2007 – 2013 pro podnikatele
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Setkání členů rady LK se starosty měst a obcí Libereckého kraje 15
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007–2013)
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Základní informace o programu
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
IX. Konference Finance pro města a obce
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Transkript prezentace:

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem

Programové období  finanční alokace pro ČR z fondů EU: 26,6 mld. €, tj. 774 mld. Kč (oproti období 2004 – ,6 mld. € )  Ministerstvo pro místní rozvoj - hlavní koordinátor - NSRR  tvorba operačních programů, na jejichž základě bude ČR čerpat finanční pomoc  celkem v ČR připraveno 18 OP (tématické a regionální) –2 operační programy pro Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (tj. celkem 15% veškeré pomoci pro ČR; cca 132 mld.Kč)

Cíl Konvergence  Tématické operační programy OP Životní prostředí (ERDF + FS) OP Vzdělávání pro konkurenceschopnostOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (ESF) OP Výzkum a vývoj pro inovace (ERDF) OP Podnikání a inovace (ERDF) OP Lidské zdroje a zaměstnanost (ESF) OP Doprava (ERDF + FS) Integrovaný operační program (ERDF)  Regionální operační programy ROP NUTS II (7 OP - ERDF)  Technická pomoc (ERDF) Cíl Konkurenceschopnost a regionální zaměstnanost OP Praha Konkurenceschopnost (ERDF) OP Praha Adaptabilita (ESF) Cíl Evropská územní spolupráce 5 OP přeshraniční,regionální a nadnárodní spolupráce (ERDF) Operační programy v ČR

 Předložení Národního strategického referenčního rámce a operačních programů EK –  Ustavení vládního výboru pro vyjednávání jmenování 4 generálních sekretářů pro vyjednávání ustavení vyjednávacích týmů operačních programů  První oficiální vyjednávání s EK  Předložení pozičního dokumentu EK k NSRR a některým programům  Vyjednávání o operačních programech ESF –  Předložení upravené verze NSRR vládě –  Jednání s EK o upravené verzi NSRR –  Předpoklad dokončení vyjednávání –o NSRR – do konce června Postup vyjednávání s Evropskou komisí

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK)  respektuje Nařízení Rady (ES) č. 1083/2006 o ESF  Hlavním cílem je zvyšování zaměstnanosti a zaměstnatelnosti  schválen vládou ČR –  Předložen Evropské komisi –  1. oficiální projednání s Evropskou komisí –  Předpoklad schválení Evropskou komisí – konec června 2007  Vyhlášení 1. výzev k předkládání projektů – 2. polovina roku 2007  realizace: , resp.2015

Globální cíl OP VK Rozvoj vzdělanostní společnosti za účelem posílení konkurenceschopnosti ČR prostřednictvím modernizace systémů počátečního, terciárního a dalšího vzdělávání

Prioritní osy Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání výzkum a vývoj Prioritní osa 3 Další vzdělávání Prioritní osa 5 Technická pomoc Prioritní osa 4 Systémyvzdělávání

Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblasti podpory: 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání 1.2 Rovné příležitosti žáků, včetně žáků se speciálními vzdělávacími potřebami 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení

Příjemci podpory v Prioritní ose 1  Kraje, města a obce  Školy a školská zařízení  Nevládní neziskové organizace  Profesní organizace zaměstnavatelů  Zaměstnavatelé  Organizace působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství  Organizace působící v oblasti volného času dětí a mládeže

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblasti podpory: 2.1 Modernizace vyššího odborného vzdělávání 2.2 Modernizace vysokoškolského vzdělávání 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji 2.4 Partnerství a sítě

Příjemci podpory v Prioritní ose 2  Vysoké školy  Vyšší odborné školy  Instituce vědy a výzkumu  Vývojová a inovační centra  Kraje, města a obce  Vědecké a výzkumné instituce  Profesní organizace zaměstnavatelů

Prioritní osa 3 Další vzdělávání Oblasti podpory: 3.1 Individuální další vzdělávání 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání

Příjemci podpory v Prioritní ose 3  Kraje, města a obce  Školy a školská zařízení  Nevládní neziskové organizace  Zaměstnavatelé  Sdružení podnikatelů  Provozovatelé inovační infrastruktury pro podnikání (inkubátory)  Organizace působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství  občané ČR

Prioritní osa 4 Systémy vzdělávání Oblasti podpory: 4.1 Rozvoj systému počátečního vzdělávání 4.2 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji 4.3 Systémový rámec dalšího vzdělávání

Příjemci podpory v Prioritní ose 4  Ústřední orgány státní správy  Přímo řízené organizace ústředních orgánů státní správy

Finanční alokace na OP VK  1 828,7 mil € z Evropského sociálního fondu pro léta (tj. 85%)  Celkem se spolufinancováním (15%) ze státního rozpočtu: mil. €, tj. cca 62 mld. Kč

Finanční alokace na Prioritní osy

Globální cíl OP VaVpI Posilování výzkumného, vývojového a proinovačního potenciálu ČR, zajišťujícího růst, konkurenceschopnost a vytváření pracovních míst v regionech tak, aby se ČR stala evropsky významným místem koncentrace těchto aktivit

Prioritní osy Prioritní osa 2 Rozvoj kapacit pro spolupráci veřejného sektoru se soukromým ve výzkumu a vývoji Prioritní osa 3 Posilování kapacit vysokých škol pro terciární vzdělávání Prioritní osa 4 Technická pomoc Prioritní osa 1 Rozvoj kapacit výzkumu a vývoje

Prioritní osa 1 Rozvoj kapacit výzkumu a vývoje 1.1 Rozvoj sítě výzkumných pracovišť v regionech s rozvojovým potenciálem 1.2 Rozvoj špičkových evropských center excelence pro EVP 1.3 Rozvoj kapacit cíleného výzkumu a vývoje v regionech

Příjemci podpory v Prioritní ose 1  Vysoké školy  Výzkumné instituce  NNO  Další subjekty splňující Rámec Společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací

Prioritní osa Rozvoj kapacit technického výzkumu v regionech 2.2 Ochrana duševního vlastnictví na univerzitách a výzkumných institucích 2.3 Zvýšení cílené informovanosti o VaV a jeho výsledcích pro inovace Rozvoj kapacit pro spolupráci veřejného a soukromého sektoru

Příjemci podpory v Prioritní ose 2  Vysoké školy  Výzkumné instituce  NNO  Další subjekty splňující Rámec Společenství pro veřejnou podporu výzkumu, vývoje a inovací

Prioritní osa Rozvoj kapacit vysokých škol v terciárním vzděláván Posilování kapacit vysokých škol pro terciární vzdělávání

Příjemci podpory v Prioritní ose 3  Vysoké školy, splňující Rámec Společenství pro veřejnou podporu výzkumu

Finanční alokace na Prioritní osy celkem mil. € (z toho 85% podíl EU mil. €)

Kontakty a další informace MŠMT Odbor řízení programů ESF Ing. Jarmila Modrá – Odbor řízení programu ERDF Ing. Roman Hvězda –