Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Otvory v nosných stěnách
Advertisements

Téma: Plošné základy POS 1
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Ztužující věnce ST14 Ing. Naděžda Bártová.
BI52 Diagnostika stavebních konstrukcí
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Stavitelství 4 Betonové stropy
Téma: Stropy Heluz Miako POS 2
Název operačního programu:
Název operačního programu:
Princip dřevěných stropů
Rozdělení stropních konstrukcí
montované STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství,
Název operačního programu:
Pozemní stavitelství II
NK 1 – Konstrukce – část 2B Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
NK 1 – Konstrukce – část 2A Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Cihlářské výrobky pro vodorovné konstrukce
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Stropní konstrukce a ztužující věnec
Stavebnictví Pozemní stavby Překlady (ST13) Část 1.
Stavitelství 7 Zastřešení budov
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Název operačního programu:
Síly v místě pozednice Od krokví zde vznikají jak svislé složky síly
Fošnový strop Princip stejný jako u klasického dřevěného trámového stropu polospalného Masivní trámy jsou nahrazeny užšími a vyššími fošnami (80/160 –
Otvory v nosných stěnách
Stavitelství 10 Konstrukční systémy budov
Princip spřažené konstrukce
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Podlahy a podlahové konstrukce.
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
Nosníkové stropy z hurdis desek
Nejdůležitější část střechy?
Stropní konstrukce typu BSK
Princip bedničkového stropu
Pozemní stavitelství II
Pozemní stavitelství II
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Pozemní stavby Předsazené a ustupující konstrukce (STA29) Ing. Stanislav Martinec, Ph.D.
Tvorba technické dokumentace
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky šikmých střech vaznicových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
04/2012STROPY1 VY_32_INOVACE_514 Anotace: Materiál je vytvořen pro žáky 2. ročníku odborného vzdělávání s výučním listem oboru tesař. Je určen k zábavnému.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav a zesilování dřevěných.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad konstrukce schodiště a použitého materiálu.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bourání postupným rozebíráním.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bezpečnosti práce při bourání.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky střešních plášťů a druhů krytin.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stropu a montáž pracovního postupu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_22-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení stropu s viditelnými trámy a sklopeného.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_24-08 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorRobert.
Petr Moravec Jarmila Uhrová
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Výměna stropních částí
Svislé zděné konstrukce
Bourání postupným rozebíráním konstrukcí
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Poruchy stropů a kleneb
Opravy kleneb CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_05
Převislé konstrukce VY_32_INOVACE_02_022
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Nástavba se zvedáním střešní konstrukce
Konstrukce a výroba dřevostaveb
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné konstrukce.

Vodorovné konstrukce  stropy  klenby  Zavěšené podhledy  Převislé konstrukce - římsy, markýzy, balkony, lodžie Stropy  Jsou vodorovné nosné konstrukce, které dělí budovu na jednotlivé podlaží.  Zajišťují stabilitu budovy  Podle hmoty v nosné konstrukci rozdělujeme:  Stropy s dřevěnou nosnou konstrukcí  Stropy s nosnými prvky z ocelových tyčí  Monolitické stropy ze železobetonu – betonované na místě  Stropy s keramickými vložkami nebo panely  Montované stropy z prefabrikovaných betonových prvků Stropy  Jsou vodorovné nosné konstrukce, které dělí budovu na jednotlivé podlaží.  Zajišťují stabilitu budovy  Podle hmoty v nosné konstrukci rozdělujeme:  Stropy s dřevěnou nosnou konstrukcí  Stropy s nosnými prvky z ocelových tyčí  Monolitické stropy ze železobetonu – betonované na místě  Stropy s keramickými vložkami nebo panely  Montované stropy z prefabrikovaných betonových prvků

Stropy s dřevěnou nosnou konstrukcí  Strop se skládá z dřevěných stropnic – nosných trámů a ze záklopu z prken nebo fošen, z podbíjení prkny a z omítky, která se nanáší na pletivo nebo rákosové rohože, nanáší se ve dvou vrstvách  Konce dřevěných stropnic se impregnují a osazují se na nosných zdech do kapes, podkládají se dřevěnými podložkami  Okolo zhlaví se se nechává vzduchová mezera, aby dřevo nepřišlo do styku s vlhkým zdivem  Ke ztužení budovy se na stropnice použijí trámové kleště – táhlo s okem a se závlačí  Na stropní konstrukci se klade podlaha Stropy s dřevěnou nosnou konstrukcí  Strop se skládá z dřevěných stropnic – nosných trámů a ze záklopu z prken nebo fošen, z podbíjení prkny a z omítky, která se nanáší na pletivo nebo rákosové rohože, nanáší se ve dvou vrstvách  Konce dřevěných stropnic se impregnují a osazují se na nosných zdech do kapes, podkládají se dřevěnými podložkami  Okolo zhlaví se se nechává vzduchová mezera, aby dřevo nepřišlo do styku s vlhkým zdivem  Ke ztužení budovy se na stropnice použijí trámové kleště – táhlo s okem a se závlačí  Na stropní konstrukci se klade podlaha

Fošnový strop  Konstrukce stropu se zhotovuje z fošen, které se vyztužují křížovými vzpěrami z prken  Záklop, podbíjení, omítka je stejné jako předchozího stropu Fošnový strop  Konstrukce stropu se zhotovuje z fošen, které se vyztužují křížovými vzpěrami z prken  Záklop, podbíjení, omítka je stejné jako předchozího stropu Stropy s nosnými prvky z ocelových tyčí  Stropy jsou z ocelových nosníků o průřezu „i“ (íčka). Mezi ně se kladou výplňové konstrukce – keramické desky, betonové desky, klenby z cihel Stropy s nosnými prvky z ocelových tyčí  Stropy jsou z ocelových nosníků o průřezu „i“ (íčka). Mezi ně se kladou výplňové konstrukce – keramické desky, betonové desky, klenby z cihel

Stropy z keramických desek Hurdis  Na dolní hranu ocelových nosníků tvaru „i“ se osazují patky, na patky pak keramické desky  Na spodní plochu desek se provede omítka  Na vrchní plochu se provede cementová zálivka Stropy z keramických desek Hurdis  Na dolní hranu ocelových nosníků tvaru „i“ se osazují patky, na patky pak keramické desky  Na spodní plochu desek se provede omítka  Na vrchní plochu se provede cementová zálivka Stropy z betonových prefabrikovaných desek  Provádí se stejně jako u Hurdisek – jen bez patek Stropy z betonových prefabrikovaných desek  Provádí se stejně jako u Hurdisek – jen bez patek Stropy s plochou valenou klenbou  Na ocelové nosníky „íčka“ se vyzdí plochá valená klenba  Na spodní hranu „íčka“ se připevní pletivo pro uchycení omítky, provede se omítka Stropy s plochou valenou klenbou  Na ocelové nosníky „íčka“ se vyzdí plochá valená klenba  Na spodní hranu „íčka“ se připevní pletivo pro uchycení omítky, provede se omítka HURDIS WIKITOM. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Monolitické železobetonové stropy  Betonují se přímo na stavbě do bednění  Výhodou je únosnost, životnost, odolnost proti požáru  Podle tvaru se děli na:  Deskové  Trámové  Hřibové Monolitické železobetonové stropy  Betonují se přímo na stavbě do bednění  Výhodou je únosnost, životnost, odolnost proti požáru  Podle tvaru se děli na:  Deskové  Trámové  Hřibové

Trámový strop s viditelnými trámy Skládá se z trámů a desek navzájem spojených, Trámový strop s viditelnými trámy Skládá se z trámů a desek navzájem spojených, Deskový strop Betonuje se zároveň s betonovými věncemi nebo průvlaky Deskový strop Betonuje se zároveň s betonovými věncemi nebo průvlaky

Trámový strop s rovným podhledem Pro rovný podhled se do trámu zabetonovávají trny, na které se připevní prkna, Na prkna - fošny se přibije podbíjení z prken Trámový strop s rovným podhledem Pro rovný podhled se do trámu zabetonovávají trny, na které se připevní prkna, Na prkna - fošny se přibije podbíjení z prken Hřibový strop Používá se při větším zatížení Hřibový strop Používá se při větším zatížení

Stropy, klenby, zavěšené podhledy, převislé konstrukce – např. balkony Deskové, trámové, hřibové Ke ztužení budovy Použité zdroje: archiv autorawww.wikipedia.cz Použité zdroje: archiv autorawww.wikipedia.cz