1 ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP) nabízíme univerzitní studium bakalářského a navazujícího magisterského studijního oboru obor je nepřetržitě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Doktorské studium na AF
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Ústav pedagogických věd
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Kurz DEP 507.  N Ekonomika a podnikání  N Finančnictví a bankovnictví  N Cestovní ruch  N Obecně právní činnost  N.
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍM OBCHODNÍM ŠKOLSTVÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Matematické metody v ekonomii (MME)
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Časová koordinace ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Studijní program Ekonomika a management
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT. Charakteristika studijního programu „Účetnictví a daně“ Ekonomika a management Studijní obor je nabízen v rámci.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Dislokace FPH v rajské budově Dislokace FPH v rajské budově 2. Informace o setkání studentů s vedením.
Závěrečný tutoriál 3. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Veřejně správní akademie Vyšší odborná škola, s. r. o. BRNO
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Doktorské studium na AF
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
ČESKO-FRANCOUZSKÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM VEŘEJNÉ SPRÁVY - MASTER FRANCO-TCHEQUE D’ADMINISTRATION PUBLIQUE.
facebook ksr.ef.jcu.cz.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Ekonomická fakulta Úvodní soustředění 1. ročníků 2013/2014.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Česko-německá studia na IMS FSV UK: Den otevřených dveří Tomáš Nigrin.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Nabízené služby společnosti
Přírodovědecká fakulta UJEP
Nabízené služby společnosti
Studijní obor Management sportu
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

1 ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP) nabízíme univerzitní studium bakalářského a navazujícího magisterského studijního oboru obor je nepřetržitě vyučován na JU již od roku 1994 akreditován do roku 2021 garantem je Katedra účetnictví a financí EF JU (budova děkanátu EF JU, 3. p., )

Účetnictví a finanční řízení podniku od roku 1994 (do 2007 na Zemědělské fakultě JU) ABSOLVENTI Bc. stupeň: cca 35% z celkového počtu EF Prezenční studium – Kombinované studium – 296 NMgr. stupeň: cca 35% z celkového počtu EF Prezenční studium– 760 Kombinované studium– 267 STUDENTI Prezenční studium – 35,6% z celkového počtu EF Kombinované studium – 28,8% z celkového počtu EF PŘÍJÍMACÍ ŘÍZENÍ zájem o obor má relativně stabilní tendenci - cca 650 uchazečů ročně do všech forem 2

3 Kontakty týkající se oboru ÚFŘP Vedoucí Katedry účetnictví a financí: doc. Ing. Milan Jílek, Ph.D. tel , Tajemník Katedry účetnictví a financí a studijní poradce pro obor ÚFŘP: Ing. Jaroslav Svoboda, Ph.D. tel ,

4  všeobecný teoretický základ ekonomie,  aplikace do oblasti financí, účetnictví a daní,  široké a dobře ohodnocené uplatnění absolventů:  v ekonomických odděleních firem (výrobní, obchodní i sektor služeb)  finanční instituce (obvykle banky, pojišťovny)  subjekty vládního sektoru (ministerstva, finanční úřady, krajské a obecní úřady a jimi zřizované příspěvkové organizace a zakládané obchodní společnosti….)

 Stupně : › bakalářský studijní obor, forma prezenční a kombinovaná › navazující magisterský studijní obor, forma prezenční a kombinovaná (dělají se přijímací zkoušky, popřípadě stačí dobrý průměr) › možnost pokračování v doktorském studijním oboru Ekonomika a řízení podniku.  Studijní plán : › předměty povinné, povinně volitelné, výběrové › zakončení předmětu (zápočet, zkouška) › sylabus předmětu: zveřejňován na začátku semestru › výuka jazyků: důraz na AJ 5

6 Celkem za 3 roky 180 kreditů vyjadřujících studijní zátěž studenta  Povinné předměty (odborné): 168 kreditů v násl. oblastech: › Ekonomie, podniková ekonomika a řízení › Právo › Matematika, statistika a informatika, Operační analýza › Finance (Finance podniku, Finanční analýza, Mzdové soustavy, Cenné papíry, Bankovnictví, Veřejné finance) › Účetnictví (Základy účetnictví, Finanční účetnictví, Praktikum z účet. na PC, Účetní závěrka, Manažerské účetnictví) › Daně (Daňový systém I a II) › Angličtina  Povinně volitelné předměty (9 kreditů): volba jednoho z pěti bloků: Manažerská informatika, Pojišťovnictví, Obchod a marketing, Operační management, Finance územní samosprávy)  Výběrové předměty (3 kredity): např. další cizí jazyk, certifikáty z AJ, NJ, statistické výpočetní prostředí a vizualizace dat, tělesná výchova apod.  Bakalářská práce: 12 kreditů

7  Forma prezenční a kombinovaná.  Určeno pro budoucí pracovníky především v oblasti finančního řízení, finančního i manažerského účetnictví, auditingu a v účetním poradenství.  Absolventi jsou připraveni zejména pro: › organizaci účetnictví a výkaznictví podniku podle českých i mezinárodních účetních standardů, › využití účetních informací pro řízení podniku, › analýzy finančních a ekonomických dat podniku v kontextu vývoje odvětví i národního hospodářství, › porozumění dopadům hospodářských politik na podnikový sektor, › finanční rozhodování v podniku, › porozumění právním aspektům podnikání, › porozumění procesu auditu.

8  konají se 3 až 4 ročně  výběr z minulých akcí: › Mojmír Hampl (viceguvernér ČNB): BUDOUCNOST FINANČNÍHO SEKTORU V DOBĚ PO FINANČNÍ KRIZI › Zdeněk Tůma (bývalý guvernér ČNB) : HOSPODÁŘSKÝ A MĚNOVÝ VÝVOJ V LETECH 2000 AŽ 2010 A PŘÍPRAVA NA EURO › Lenka Petrášková (KPMG ): KREATIVNÍ ÚČETNICTVÍ › Pavel Kysilka (Česká Spořitelna ): ROZŠIŘOVÁNÍ EU A EKONOMICKÁ STRATEGIE ČR.  přehled uskutečněných akcí na

9  Akademická knihovna JU (  MOODLE – e-learningový systém (  Účetní poradce – informační systém pro oblast financí, účetnictví a daní. ( )

10  Smluvní spolupráce EF JU, Svazu účetních ČR a firmy MBM Trans, s.r.o.  Obsah systému (podrobněji na  výklady a metodika, účetní legislativa, daňová legislativa, pojištění zdravotní a sociální, obchodní a hospodářské předpisy, obecně platné předpisy, mezinárodní regulace účetnictví a daní, smlouvy o zamezení dvojího zdanění, účetní & daňová judikatura……., majetek a cenové předpisy, kapitálový trh……  Studenti EF JU si mohou, v rámci smlouvy uzavřené mezi EF JU a firmou MBM Trans, objednat uvedený systém na dobírku pro soukromé využití přímo od distributora (MBM Trans s.r.o.) v ceně 200 Kč včetně DPH. Distribuční náklady činí 80 Kč. Licence je studentům poskytována vždy na akademický rok.

 využití při výuce v účetních a daňových předmětech, např.: Základy účetnictví, Finanční účetnictví Účetní závěrka Daňový systém  SW je k dispozici na počítačových učebnách EF JU 11

12  nezávislá profesní organizace  úkol: přispět k rozvoji a zkvalitnění účetní profese u nás a dosažení její úrovně srovnatelné se zeměmi Evropské unie. Tento cíl je naplňován zejména realizací systému certifikace, vytvořeného ve spolupráci se zahraničními experty a zejména britskou The Association of Chartered Certified Accountans - ACCA.  2 stupně kvalifikace: 1.Certifikovaný účetní 2.Účetní expert

studijní plán ÚFŘP je kompatibilní s požadavky profesní organizace Svazu účetních v ČR absolventi EF JU, oboru ÚFŘP, mají možnost uznání vybraných zkoušek v rámci certifikace Účetnictví - principy a techniky Manažerská ekonomika Kvantitativní metody a informační technologie Právo Manažerské finance. (podrobnosti na svazem-ucetnich) svazem-ucetnich 13

SVOČ – Studentská vědecká odborná činnost 14

15  Oddělení pro zahraniční styky EF JU: (  možnosti financování, partnerské univerzity…

 Zadání a vypracování závěrečné práce – důležitá součást studia › bakalářská práce (zadání ve 2. ročníku bakalářského studia) › diplomová práce (zadání v 1. ročníku navazujícího magisterského studia)  Státní závěrečné zkoušky › bakalářské studium (Ekonomie, Finance podniku, Účetnictví, Základy zdanění, obhajoba bakalářské práce, volitelně Právo)  akademický titul bakalář (Bc.) › navazující magisterské studium (Ekonomie, Finanční řízení podniku, Účetnictví, Finance, obhajoba diplomové práce)  akademický titul inženýr (Ing.) 16

17 Těšíme se na setkání s Vámi kolektiv Katedry účetnictví a financí