Markéta Tomanová. Obsah Povinnosti Výhody (kurz)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

CLIL Content and Language Integrated Learning
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Inovace výuky CAD na naší škole
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
E-learningové kurzy BC Primary Essentials TKT Essentials Learning Technologies for the Classroom CLIL Essentials.
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Využití Free a Open Source licencí ve školství CZ / /0308 PROJEKT: Má shrnout typy jednotlivých licencí a osvětlit jejich podstatu, rozdíly.
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
Věrnostní klub - ČEDOK.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky e-Learning na Portálu veřejné správy Renata Brožková, Jiří Průša Ministerstvo informatiky.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Stipendia – Pracovní stáže
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
Prezentace k řešení projektu FRVŠ 1013/2011/F5/b - "Příprava nového kurzu Technika odborné práce" Řešitel: Doc. R. Chlup, PhD. (ÚFaR FFUK) Spoluřešitelé:
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
SLŮNĚ – SVĚT JAZYKŮ MANUÁL ZAHRANIČNÍ JAZYKOVÉ KURZY.
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
CEFIF PORTÁL nová internetová aplikace pro správu fiktivních firem Centrum fiktivních firem 2016/2017.
SPOLEČNÁ AKCE STMOU - RENTEL. SPOLEČNÁ AKCE STMOU - RENTEL Představení projektu: - projekt je na období 1 roku - všichni členové mohou využívat bezplatně.
Finanční matematika 19. (finanční gramotnost) P ů j č k y a ú v ě r y.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Zkoušky z jazyků a jazyková příprava do programu Erasmus+
Přijímací zkoušky školní rok 2017/2018.
Ing. Veronika Dostálková MBA
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Pokyny ke zkoušce z biologie 2008/2009
Nadace Rotary Distriktní granty
Erasmus+ kreditové mobility mimo EU Mgr. Zuzana Zmeškalová Bc
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Dotační nabídka Fondu kinematografie
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Zahraniční studia Petra Nováková
Pracovní stáže
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Informační schůzka k programu
Mgr. Josef Smékal Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Transkript prezentace:

Markéta Tomanová

Obsah Povinnosti Výhody (kurz)

Povinnosti

Každý student, který vyjíždí do zahraničí v rámci programu Erasmus+, je povinen vyplnit vstupní a závěrečný test aplikace OLS.

Jakmile je student zadán svou domácí univerzitou do systému, obdrží na použitou ovou adresu veškeré pokyny. Zpráva mimo jiné obsahuje návody pro práci s aplikací OLS, videa, prezentace atd.

Výsledek vstupního testu nemá vliv na mobilitu studenta! Slouží studentovi pouze jako orientační hodnota pro další práci se systémem OLS.

Podmínky MENDELU Každý student vyjíždějící do zahraničí v rámci programu Erasmus+ je povinen vyplnit vstupní test a to do 1 měsíce od obdržení u s pokyny. K podpisu Finanční dohody je nutné přinést i vytištěný Print Screen s výsledkem vstupního testu. Na tomto dokumentu musí být viditelné jméno studenta. Print Screen bude sloužit pouze jako důkaz toho, že student opravdu test před svým zahraničním pobytem vyplnil. Bez tohoto dokumentu však nebude Finanční dohoda studentovi podepsána!

Podmínky MENDELU Univerzita bude zadávat studenty do systému v týdnu od V případě, že student v této době neobdrží žádné informace, týkající se systému OLS, je v jeho vlastním zájmu, aby tuto skutečnost nahlásil a to na tuto ovou adresu: Do zprávy je vhodné uvést také pracovní jazyk mobility.

Podmínky MENDELU Každý účastník Erasmus+ mobility má povinnost vyplnit i závěrečný test a to opět ve lhůtě 1 měsíce po obdržení výzvy. Výše stanovené lhůty není možné prodloužit!

Podmínky MENDELU Podpisem Finanční dohody student potvrzuje, že je srozuměn s veškerými podmínkami programu Erasmus+. V tomto dokumentu je mimo jiné také uvedena právě povinnost vyplnění obou testů aplikace OLS. Nevyplněním, byť jen jednoho z těchto testů a to z jakéhokoliv důvodu, porušuje student stanovené a podepsané podmínky programu, což může mít za následek vrácení celého grantu, který byl studentovi na jeho pobyt přidělen!!!

Podobně vypadají výsledky, které po vyplnění testu získáte a které budou obsahem Print Screenu.

Výhody

Tato část prezentace je věnována pouze některým vybraným funkcím a přínosům aplikace OLS.

Každý student má, po vyplnění vstupního testu, právo na získání online jazykového kurzu, se kterým může pracovat a tím se v jazyce zdokonalovat. Kurz je dostupný v průběhu celé mobility.

Student jehož výsledek vstupního testu nebude „dostačující“ (tj. úroveň B1 a méně), získá licenci ke kurzu automaticky. Ostatní studenti musí o její přidělení domácí univerzitu požádat. Tito studenti si také mohou zvolit jiný jazyk kurzu, než v jakém psali vstupní test.

Př.: Vyjíždím na studijní pobyt do Španělska. Mým pracovním jazykem, tedy jazykem, ve kterém budu studovat, je angličtina. Ve vstupním testu dosáhnu úrovně C1. Rozhodnu se tedy, že chci zapracovat na španělštině, kterou budu jistě v „běžném životě“ v zahraničí také potřebovat. em tedy zažádám o přidělení licence k online jazykovém kurzu v jazyce španělském.

Jazykový kurz je samozřejmě zdarma a nabízí se v těchto jazycích: angličtina, němčina, španělština, italština, francouzština a dánština.

Kurz je dostupný prakticky kdykoliv a kdekoliv. Záleží pouze na studentovi samotném, kolik času si pro práci s OLS kurzem vyhradí.

Kurz obsahuje i velice interaktivní části, jako např. fórum, kde spolu všichni studenti mohou komunikovat. Dále jsou studentům stále k dispozici zkušení lektoři, kteří jim pomohou s řešením nejrůznějších problémů a především s konverzací.

Vyvinuté úsilí a získané výsledky je mimo jiné možné oficiálně uplatnit v rámci dokumentů Europass.

I když student dosáhne ve vstupním testu určité jazykové úrovně, kurz jej při výběru obtížnosti cvičení nelimituje.

Obsahem kurzu jsou i tematická cvičení, která studentovi mohou v zahraničí pomoci nejen při studiích. Nabídka těchto cvičení je opravdu široká.

K dispozici jsou také zajímavé články, při jejichž čtení je možné zobrazit význam jednotlivých slov pouhým najetím myši na dané slovíčko.

Čím dříve, tím déle můžete využívat výhody OLS! ;)