PROJEKT „ AGENT“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.4.00/12.0097 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VZDĚLÁNÍ JAKO ZÁKLAD SPOLUPRÁCE Okresní hospodářská komora Cheb „Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu…“
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Spolupráce VŠB-TU Ostrava s podniky Seminář MSK a ARR, Podpora vědy, výzkumu a inovací, v Moravskoslezském kraji 2010 spolupráce podniků s VŠ.
VZDĚLÁVÁNÍ INFORMATIKY NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH & POTŘEBY PRAXE Mgr. Petr Suchánek, Ph.D. Ing. Dominik Vymětal, DrSc.
1. PCP (pre-commercial procurement) Zkušenosti s PCP v České republice Pavel Slípek.
Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Fakulta managementu a ekonomiky Ústav regionálního rozvoje, veřejné správy a práva Motto: Smart governance.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Nástroje a prostředky CCR VM k podpoře cestovního ruchu Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Výroční konference cestovního.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Centrum energeticky efektivních budov Základní informace o projektu.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Jak na projekt? Ing. Iva Gavendová Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Publicita projektu
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Tematické setkání KAP Ústeckého kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
CESTA PRO CHYTROU BUDOUCNOST. SMART CITIES Teorie?Koncepce? Realita? Neohraničený urbanistický koncept Informační technologie pro efektivní správu měst.
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Dokument KAP MSK - obsah
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Úřad práce České republiky
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Pracovní skupina PODNIKÁNÍ
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Inovace a regionální rozvoj
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
OSOBNÍ A PROFESNÍ PŘÍNOS STUDIJNÍCH NÁVŠTĚV
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Inovační potenciál České republiky
TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ SCOPUS

Inspirace pro přípravu projektů do Operačního programu
Univerzitní město Olomouc
Shrnutí výsledků analytické etapy
POVOLÁNÍ.
Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím
PČ_141_Dřevo_Dlabání dřeva
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Aktivity agentury CZECHINVEST v regionech
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Technologické inovační centrum
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
PPP!!! VŠ - PARTNERSTVÍ PROJEKTOVÉHO PROSTŘEDÍ VYSOKÝCH ŠKOL
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

PROJEKT „ AGENT“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Proč?  Spolupráce VŠ, VaV pracovišť a podnikatelské sféry  Problémy z akademické sféry:  složitá organizační struktura pracovišť  bariéry v komunikaci  absence komunikace mezi VŠ a podniky  neprošlapaná cesta  neznalost poptávky  Problémy ze strany podniků:  malá důvěra ve služby univerzity  neznalost struktury univerzity  chybí tradice  neznalost nabídky

Projekt AGENT posílení využití komerčního potenciálu univerzit podpora inovací posílení tzv. třetí role VŠ, jako poskytovatele služeb podnikatelské sféře a veřejnosti a producenta nových řešení a inovací pro aplikační sféru

Jak toho dosáhnout?  dalším vzděláváním (soft skills) => pořádání kurzů, kulatých stolů  získáním zpětné vazby => účast na workshopech, match-making setkáních  lepším pochopením podniků => pracovní stáže (1 měsíc)  zefektivněním zprostředkování požadavků / nabízených inovací => technologičtí skauti, kontaktní manažeři

Jak toho dosáhnout?  lepší dostupností informací & získáním moderního nástroje pro přenos informací a znalostí => informační, nabídkový a poptávkový portál AGENT  zveřejněním nabízených služeb => zpracování nabídkových profilů jednotlivých ústavů  vědět kam se obrátit => vznik kontaktního místa Podnikatelský inkubátor VŠB - TUO

Model komunikace VŠB-TUOSUOUUTBÚG AV ČR PODNIKY A DALŠÍ INSTITUCE

Kdo je technologický skaut? Technologický skaut je technicky vzdělaný pracovník nebo vědec, aktivní člen výzkumného týmu, který bude v rámci projektu AGENT speciálně vyškolen:  v oblasti komunikace s firmami  v oblasti transferu technologií  v oblasti průmyslově-právní ochrany k výsledkům VaV tak, aby byl schopen:  propagovat a reprezentovat  efektivně komunikovat  úspěšně vyjednávat  a vyhledávat příležitosti spolupráce s firmami pro vědecký tým, který zastupuje.

Technologický skauting ZDROJ: Rohrbeck, R. Technology Scouting – a case study on the Deutsche Telekom Laboratories  online . New Delhi, India,  cit. 12. ledna 2010 . Dostupné na:

Přínosy  akademičtí a ostatní pracovníci VŠ  studenti VŠ  možnost rozšíření znalostí v oblasti komercionalizace výsledků  pomoc při navazování / realizaci spolupráce s podniky  uznání  vyšší míru nezávislosti  zvýšení prestiže univerzity

Partneři  VŠB – TUO (žadatel)  Ostravská univerzita  Slezská univerzita v Opavě  Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně  Ústav geoniky AV ČR  Agentura pro regionální rozvoj  Krajská hospodářská komora  Moravskoslezský strojírenský klastr  Sdružení pro rozvoj MSK

Projekt AGENT  OP VK, oblast podpory 2.4 – Partnerství a sítě  leden 2010 – prosinec 2012 (36 měsíců)  2 technologičtí skauti (tj. 50h/měsíc) na UTB ve Zlíně Chceme dokázat, že realizace spolupráce univerzity s praxí je možná a pro obě strany přínosná!  Prostor pro dotazy

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Vladimíra Miklová Název projektu: AGENT Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.