HV FN Brno 2014 Vývoj hospodaření F A K U L T N I N E M O C N I C E B R N O w w w. f n b r n o. c z.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Petra Kábrtová Máchová Název materiálu:
Advertisements

Domácí násilí a veřejné zdravotní pojištění Nárok, regresy, data, budoucnost?
Jak by měla společnost, politici a plátci zdravotní péče přistupovat k civilizačním chorobám 21. století.
DRG a další úhradové mechanismy ve vztahu k nákladům poskytovatelů Obsah prezentace Obsah prezentace Základní úhradové mechanizmy – úhrady versus nákladyZákladní.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Obchodní společnosti Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.17 RočníkDruhý.
Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
Redukce lůžek Existuje prostor pro redukci lůžek akutní péče?
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Koncept úhrad v roce Výběr pojistného od roku 2012 Výběr pojistného za zaměstnance a osvč (2015  2016) + 7,4 mld. Kč Platba státu za státní pojištěnce.
Ekonomika organizací Pracovní výkon a jeho odměňování.
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_12.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Téma 1. Charakteristika finančního řízení 1. Cíle finančního řízení 2. Hlavní oblasti finančního managementu 3. Finanční rozhodování podniku 4. Finanční.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.01 Ročník3. ročník.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Normativní požadavky kladené na veřejné osvětlení prof. Ing. Karel Sokanský, CSc. Bc. Petr Šebesta VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Obsah prezentace Obsah prezentace : DRG a úhrady Úhrady v roce 2012 – úhradová vyhláška Obavy a očekávání poskytovatelů zdravotní péče Obavy a očekávání.
Obchod, trh Základy hospodaření.
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Ing. Kateřina Lichtenberková
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Tematicky zaměřený kulatý stůl
Úřad práce České republiky
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Plánování ve školní tělesné výchově
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Pracovní porada Pracovní list.
31 Základní typy zdravotnických systémů
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Pracovní porada Pracovní list.
Výchozí vnější situace:
NÁZEV PROJEKTU: INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ NESOU NEJVYŠŠÍ ÚROK
Daň z příjmů právnických osob
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
ODMĚŇOVÁNÍ - MZDA. ODMĚŇOVÁNÍ - MZDA MZDA JE ODMĚNOU ZA VYKONANOU PRÁCI JE SMLUVNÍ MUSÍ RESPEKTOVAT ZÁKONÍK PRÁCE A ZÁKON O MINIMÁLNÍ MZDĚ, MZDOVÉ.
Infekce HIV v regionu východních Čech Jaroslav Kapla
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Srovnání plánovaného a skutečného stavu SZ
Základy účetnictví změny rozvahových položek
Principy fungování spolku BISON
PPP!!! VŠ - PARTNERSTVÍ PROJEKTOVÉHO PROSTŘEDÍ VYSOKÝCH ŠKOL
Ústav znalectví a oceňování
ČVUT, Fakulta stavební | 126MSFN - Český stavební trh
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2018 Ing. Michaela.
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
Zemědělské družstevnictví Družstva za první republiky a dnes
Život bez střeva , Praha.
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Příspěvek k činnosti v PSNDP
Transkript prezentace:

HV FN Brno 2014 Vývoj hospodaření F A K U L T N I N E M O C N I C E B R N O w w w. f n b r n o. c z

HV FN Brno 2014 Meziroční srovnání F A K U L T N I N E M O C N I C E B R N O w w w. f n b r n o. c z Vývoj hospodaření FN Brno (1. kvartál roku)

HV FN Brno 2014 Meziroční srovnání výnosů F A K U L T N I N E M O C N I C E B R N O w w w. f n b r n o. c z Vývoj PMÚ (průměrné měsíční úhrady od ZP)

HV FN Brno 2014 Meziroční srovnání nákladů F A K U L T N I N E M O C N I C E B R N O w w w. f n b r n o. c z Vývoj osobních nákladů (průměrné měsíční náklady)

HV FN Brno 2014 Meziroční srovnání nákladů F A K U L T N I N E M O C N I C E B R N O w w w. f n b r n o. c z Vývoj nákladů na léky bez center (průměrné měsíční náklady)

HV FN Brno 2014 Meziroční srovnání nákladů F A K U L T N I N E M O C N I C E B R N O w w w. f n b r n o. c z Vývoj nákladů na SZM (průměrné měsíční náklady)

HV FN Brno 2014 Meziroční srovnání nákladů F A K U L T N I N E M O C N I C E B R N O w w w. f n b r n o. c z Vývoj nákladů na krev a krevní deriváty (průměrné měsíční náklady)

HV FN Brno 2014 Meziroční srovnání nákladů F A K U L T N I N E M O C N I C E B R N O w w w. f n b r n o. c z Vývoj nákladů na centrová léčiva (průměrné měsíční náklady)

HV FN Brno 2014 Negativní faktory ovlivňující hospodaření F A K U L T N I N E M O C N I C E B R N O w w w. f n b r n o. c z Nárůst nákladů vlivem změny sazby DPH ( zvýšení nákladů v uvedených letech změnou snížené sazby DPH, která byla původně 10% ) Vývoj výnosů za regulační poplatky (průměrné měsíční výnosy)

HV FN Brno 2014 DRG úhradový mechanismus F A K U L T N I N E M O C N I C E B R N O w w w. f n b r n o. c z Od roku 2012 převážná část hospitalizace (87% u FN Brno) hrazena přes DRG. Hospodářský výsledek za hospitalizaci za rok 2013 celkem 540mil. Kč ztráta. Největší ztráta u Traumacentra: 79,7mil. Kč. Důvodem ztrát hospodaření klinik může být více faktorů: i.Spektrum pacientů: DRG klasifikace velmi často znevýhodňuje poskytovatele centralizované péče tím, že relativní váha DRG skupiny je vypočtena z celorepublikové směsi výkonů v dané DRG skupině, ale klinika provádí (ve shodě se svým zaměřením a posláním) jen ty z „nákladnějšího konce spektra výkonů“. ii.Nízká IZS: za rok 2013 základní sazby u FN Brno v rozmezí 26tis. – 32tis. Kč.

HV FN Brno 2014 DRG úhradový mechanismus F A K U L T N I N E M O C N I C E B R N O w w w. f n b r n o. c z V rámci kultivace systému se FN Brno podílí na následujících aktivitách: a.Organizuje workshopy pro pracovní skupinu s účastí poskytovatelů i plátců zdravotní péče za účelem zpracování kodérského manuálu. b.Navazuje komunikaci s odbornými společnostmi za účelem spolupráce na zpracování návrhů pro systém úhrady výkonů. c.Spolupracuje a sdílí produkční data s dalšími FN za účelem identifikace námětů pro kultivaci předmětných DRG skupin.

HV FN Brno 2014 DRG úhradový mechanismus F A K U L T N I N E M O C N I C E B R N O w w w. f n b r n o. c z Další faktory ovlivňující hospodaření klinik: i.Způsob léčby ii.Špatně vykázaná péče. V rámci zlepšení hospodaření klinik FN Brno realizuje tyto činnosti: a.Analyzuje souhrn všech hospitalizačních případů klinik za ukončené období a výsledky projednává s vedením klinik. Dále srovnání způsobu léčby konkrétních případů s dalšími FN přes benchmarkový projekt. b.Zřídily se nové pracovní skupiny (tým DRG a tým kontroly infekcí), které spolupracují za cílem řízení profylaxe a spotřeby antibiotik.

HV FN Brno 2014 F A K U L T N I N E M O C N I C E B R N O w w w. f n b r n o. c z DĚKUJI ZA POZORNOST