Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Veřejné projednání návrhu 2
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Plánování sociálních služeb metodou komunitního plánování Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Ministerstvem pro místní rozvoj.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Místní akční skupina Rakovnicko
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Komunální rodinná politika krok za krokem. Cílem RP na komunální úrovni je, aby se v dané obci rodina cítila dobře, aby se mohla co možná nejsvobodněji.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Fungování ASZ v lokalitách na příkladu Kutné Hory Jiří Franc/místostarosta Kutné Hory Vít Lesák/Agentura pro sociální začleňování Praha,
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
P OHLEDY NA RODINNOU POLITIKU Z REGIONŮ Vít Skála, CESES FSV UK.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
3. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. S OCIÁLNÍ SLUŽBY – PROJEKT MOS.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Věk sám o sobě není důvodem zvýšené potřeby péče.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
SmoČR a senioři v obcích
Mezioborový přístup v SP východiska, podmínky, metody
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Workshop na téma Standardy činností sociální práce ve veřejné správě město Lovosice, prezentující: Mgr. Veronika Schejbalová.
Zasedání RSK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
Transkript prezentace:

Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“

Lokální prorodinná politika Vytvoření příznivých podmínek pro vznik a fungování rodin Město Děčín nemá koncepci prorodinné politiky Ústecký kraj nemá koncepci prorodinné politiky Obce a kraj jsou jedněmi z nejdůležitějších aktérů rodinné politiky jsou blízko rodinám znají blíže potřeby rodin znají nejlépe místní podmínky

Lokální prorodinná politika Politika průřezová Příprava i realizace opatření rodinné politiky vyžaduje spolupráci různých typů institucí, organizací i jednotlivců, aby došlo k propojení jejich úhlů pohledu, odbornosti a možností pro intervenci.

Obec přátelská rodině Soutěž vyhlašuje MPSV. Projekt má ocenit města a obce, které se zaměřují na rodiny a počítají s nimi při plánování a vytváří co nejpříznivější prostředí a podmínky pro rodinný život. Podmínkou účasti v soutěži je předložení tzv. koncepčního dokumentu rodinné politiky, nutného základu úspěšného dlouhodobého plánování v této oblasti. Proč se soutěže zúčastnit? mediální zviditelnění zvýšení prestiže obce větší spokojenost a loajalita svých občanů finanční ocenění

Koordinační skupiny Prostor pro vyjádření potřeb rodin

Koordinační skupiny Pravidelné setkávání organizací Předávání informací Prezentace organizací a jejich činnosti Vzájemná spolupráce, koordinace Řešení aktuálních problémů

První kroky – KS Rodiny v krizi zapojení manažerky KS do pracovní skupiny Sociální politika pro Strategii zpracování SWOT analýzy – Prorodinná politika hodnocení SWOT analýzy v KS 05/2013

Priority KS Rodiny v krizi Zachování a rozvoj aktivit uvedených v silných stránkách, např.: zachování a podpora rozmanité činnosti mateřských center spolupráce OSPOD s NNO fungování azylového domu pro matky s dětmi fungování nízkoprahových center pro děti a mládež atd. Vytváření pracovních příležitostí Podpora vzniku startovacích bytů v městských objektech

Priority KS Rodiny v krizi Pravidelná a systematická finanční podpora pro organizace zajišťující služby pro rodiny Rozvoj primární prevence a její dostatečná finanční podpora ze strany obce/kraje, což by mohlo vést ke snížení počtu rodin s problémy Podpora zdravých rodin Vytvoření koncepce prorodinné politiky

Další kroky Zpracování analýzy manažery KS Skupiny/kategorie Potenciální rodina Rodina s předškolními dětmi Rodina s dětmi v ZŠ Rodina s dětmi na SŠ Rodina s dětmi na VŠ Rodina v produktivním věku (po odchodu dospělých dětí) Rodina seniorů Rodina s osobou se zdravotním postižením Rodina v systému náhradní péče Témata Rodina a zaměstnání Rodina a bydlení Rodina a vzdělávání Rodina a zdravotní péče Rodina a bezpečnost Rodina a volný čas, kultura, sport Rodina a sociální služby Rodina a ostatní

Rodina s předškolními dětmi Workshop Péče o děti předškolního věku v Děčíně Výstupy Analýza Přehled zařízení poskytující péči o děti předškolního věku Navázání spolupráce Školení k metodologii Grunnlaget

Děkuji za pozornost Mgr. Michaela Houdová manažerka KS Rodiny v krizi

Videozáznam