Autor 18.4.2012www.taborcz.eu Obnova rybníka Jordán.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Advertisements

Integrovaný záchranný systém a jeho složky
Úloha zdravotnictví v systému krizového řízení LK Alena Riegerová vedoucí odboru zdravotnictví KÚ LK školení starostů, jaro 2015.
ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_01_VEŘEJNÝ.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Bezpečnostní opatření Policie ČR se Státní plavební správou „VODA 2016“
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Mámo, táto neseďte doma ! reg. č. CZ /0.0/0.0/15_010/ Bc. Radka Kaštovská.
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory –Ochrana před živelními pohromami ve vztahu k cyklu krizového managementu Operační program Vzdělávání pro.
Horská služba ČR NONSTOP SOS
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Pracovní skupina Portál elektronického zdravotnictví NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy, MUDr. Pavel VEPŘEK předseda pracovní skupiny.
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
STS/S 09 Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu Zpracováno: Zpracoval: por.Bc. Martin Hrabina Hasičský záchranný.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech …..rychlé a úspěšné nalezení pohřešovaných dětí.
Cestovní pojištění Západočeská univerzita
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
Úřad práce České republiky
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Bojový řád jednotek požární ochrany Činnost hasičů na místě zásahu
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Roční seminář pro vodoprávní úřady
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Radek John ministr vnitra
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Novinky v Záznamníku učitele
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
OHEŇ – DOBRÝ SLUHA, ZLÝ PÁN
Zpráva o uplatňování územního plánu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Obec Pstruží pro občany
Přehled nejdůležitějších novinek
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zvláštní odborná způsobilost
Obnova rybníka Jordán autor Obnova rybníka Jordán
Portál naměřených dat 13. – , Říčany u Prahy Josef Mádlo.
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
PODPORA SPECIFICKÝCH SKUPIN OBČANŮ PŘI MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTECH
Štikovský rybník, k.ú. Štikov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Integrované operační středisko – „srdce policie“
Terénní krizová služba
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Výstrahy ČHMÚ DISTRIBUCE
Transkript prezentace:

autor www.taborcz.eu Obnova rybníka Jordán

autor www.taborcz.eu Obnova rybníka Jordán Program besedy 1) Představení hostů 2) Úvodní slovo starosty města Ing. Jiřího Fišera 3) Aktualizace harmonogramu akce 4) Důvody a zásady možné evakuace obyvatel 5) Dotazy 6) Závěr

autor www.taborcz.eu Obnova rybníka Jordán Město Tábor: Ing. Jiří Fišer – starosta Ing. Oldřich Semrád – krizový manažer města Ing. Jan Fišer - vedoucí odboru životního prostředí Ing. Karel Hotový – vedoucí odboru investic a SF, manažer projektu Policie ČR: plk. Ing. Bc. Jiří Štecher - vedoucí KŘP ÚO Tábor kpt. Bc. Marek Schlauch - pyrotechnická služba PČR Na dotazy budou odpovídat: Zhotovitel: Za sdružení Jordán (DAICH – METROSTAV – ZVÁNOVEC) Josef Kubík - vedoucí realizačního týmu, jednatel společnosti Doc.Dr. ing. Jiří Chládek, vedoucí pyrotechnik Borgata s.r.o Hasičský záchranný sbor: plk. Ing. Petr Hojsák - ředitel územního odboru HZS Jčk Mjr. Ing. Rudolf Greguš – vedoucí ochrany obyvatel krizového a havarijního plánování HZS Jčk

autor www.taborcz.eu Obnova rybníka Jordán Harmonogram akce k : Celková doba realizace akce: – etapa a) vypouštění – pyrotechnický průzkum - archeologický průzkum - odlov ryb a sběr škeblí b) ražba štoly do c) provizorní přehrazení hráze –

autor www.taborcz.eu Obnova rybníka Jordán 2. etapa a) odbahnění dolní části nádrže – b) přepouštění vody do dolní části – etapa a) odbahnění horní části nádrže – b) napouštění horní části nádrže –

autor www.taborcz.eu Obnova rybníka Jordán Proč je nutno evakuovat Na dně vodní nádrže nelze vyloučit nález munice z období 2. světové války. Její likvidace by za určitých okolností mohla znamenat ohrožení života a zdraví obyvatel, kteří žijí, anebo se nacházejí v okolí nalezené munice. Je naprosto nezbytné přijmout všechna potřebná preventivní bezpečnostní opatření, která budou reflektovat ať už jednotlivé anebo krajní varianty situací, které mohou nastat, včetně evakuace.

autor www.taborcz.eu Obnova rybníka Jordán Jak bude možná evakuace probíhat V případě nálezu munice budete neprodleně varováni a informováni o následných opatřeních. Varování bude zajišťováno standardním vyhlášením varovného signálu, kolísavým tónem sirén a slovním hlášením. V průběhu evakuace prostřednictvím megafonů a pojízdných rozhlasových zařízení. Všichni, kteří odevzdali dotazník, uvedli v něm své mobilní telefonní číslo, a mají bydliště v úseku, který bude evakuován, dostanou SMS o vyhlášení evakuace. Při vyhlášení se dozvíte, které úseky budou evakuovány, dobu do které se musíte evakuovat, kdy budou přistaveny autobusy pro odvoz do přijímacího střediska pro obyvatele, kteří budou potřebovat nouzové ubytování. ZŠ Světlogorská na sídlišti Nad Lužnicí.

autor www.taborcz.eu Obnova rybníka Jordán Obdobným způsobem bude vyhlášeno i ukončení akce. Budete-li nouzově ubytováni, dozvíte se o ukončení akce od pověřeného pracovníka Městského úřadu Tábor a prostřednictvím veřejnoprávních médií ČT-24 a Českého rozhlasu 1 Radiožurnál a dalších stanic. Vaší povinností, která vyplývá ze zákona o integrovaném záchranném systému, je uposlechnout pokyny členů IZS a řídit se informacemi, které budou následovat po signálu vyhlášení evakuace. Obyvatelé v ohrožené oblasti dostali dotazník s pokyny k evakuaci, doporučený obsah evakuačního zavazadla, formulář o opuštění bytu (domu) pro složky IZS, který vylepí na venkovní dveře. Dotazník prosím odevzdejte do konce měsíce dubna

autor www.taborcz.eu Obnova rybníka Jordán Možné varianty Zóna „500 m od místa nálezu“: v případě nálezu munice se stabilním iniciačním systémem bude nutné provést evakuace obyvatel ze zóny ohrožení o poloměru 500 m. Doba předpokládaného trvání evakuace je plánována na 6-24 hodin.

autor www.taborcz.eu Obnova rybníka Jordán Zóna „500 m transportní“: nalezená munice bude muset být převezena k likvidaci do bezpečného prostoru. Průběh přepravy si vyžádá vyvedení obyvatel z potencionálně nebezpečné zóny na 4-6 hodin. Zóna bude vytýčena do vzdálenosti 500 m na obě strany od osy přepravní osy.

autor www.taborcz.eu Obnova rybníka Jordán Zóna „1000 m od místa nálezu“: v případě nálezu munice s nestabilním iniciačním systémem bude nezbytné provést řízený odstřel přímo na místě. Proto bude evakuováno obyvatelstvo ze zóny ohrožení o poloměru až 1000 m od místa nálezu. Tato varianta není příliš pravděpodobná, ale i na ni je nutné se připravit.

autor www.taborcz.eu Obnova rybníka Jordán Ing. Oldřich Semrád tel.: Ing. Karel Hotový tel.: mjr. Ing. Rudolf Greguš tel.:

autor www.taborcz.eu Obnova rybníka Jordán