ROP Jihozápad v územním členění Přednášející: Karel Hron.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kontrolní postupy poskytovatele evropských dotací XIV. celostátní finanční konference “Dopady reforem na hospodaření obcí a měst“ Praha, 11. listopadu.
Advertisements

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Litovel
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Moravský Beroun
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Tisková konference Aktuální stav čerpání z fondů EU.
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Specifika závěrečných výzev a projektů v nejisté části alokace Červenec 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Brusel ROP Jihozápad ROP Jihozápad aktuálně.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
O kolik přijdeme, pane Nečasi? Aktuální čerpání peněz z fondů EU Praha,
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Vypracovaly: Nevrtalová Michaela Šlechtová Nikola Uhllířová Jana
PROCES PROPLÁCENÍ A KONTROLY VÝDAJŮ PROJEKTU. KONTROLA VÝDAJŮ kontrolor pro vedoucího partnera projektu i partnera projektu z České republiky → Centrum.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
1 Tiskový brífink Pokrok v čerpání z fondů EU 2. března 2010.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
POZDRAV KAPITÁNA MUDr. Jiří Běhounek, předseda Regionální rady Jihovýchod a hejtman Kraje Vysočina.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Kontrola projektu na místě, průběžné posouzení projektu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Porušení rozpočtové kázně při čerpání dotací z rozpočtů územně samosprávných celku. Ing. Michal Obrusník.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Zhodnocení ROP Střední Morava Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Ú řad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava.
Výroční konference prosince 2015 Přednášející: Ivo Grüner, Ing. Jaromír Slíva.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Daniel Braun Konference „Moravskoslezsko “, Ostrava Příprava budoucího programového období
ROP JV – informace o novém programovém období
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Animace škol (šablony)
Interní postupy MAS Brdy
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
OP Meziregionální spolupráce
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

ROP Jihozápad v územním členění Přednášející: Karel Hron

Srovnání krajů finanční pokrok

Srovnání krajů věcný pokrok

Jihočeský kraj přehled čerpání po okresech

Plzeňský kraj přehled čerpání po okresech

Jihočeský kraj

okres Tábor finanční a věcný pokrok Délka nových a rekonstruovaných silnic: 49,26 km Počet nově vytvořených pracovních míst: 23 Délka cyklostezek a cyklotras: 2,10 km Počet zrekonstruovaných památek: 7

Plzeňský kraj

okres Klatovy finanční a věcný pokrok Délka nových a rekonstruovaných silnic: 62,14 km Počet nově vytvořených pracovních míst: 21 Délka cyklostezek a cyklotras: 15,09 km Počet zrekonstruovaných památek: 12

 od ledna do května 2015 pozastavena certifikace výdajů ROP Jihozápad z důvodu chybovosti nad 2 %  9. certifikace v srpnu 2015 (víceletá chybovost pod 2 %)  schválení 27 projektů a 87 náhradníků 35. výzvy  oslovení 7 náhradníků  obnovení administrace 4 projektů šetřených Policií ČR

 posun termínu pro poslední Souhrnnou žádost o platbu na schválen Auditním orgánem a ministrem financí  metodické změny a opatření k proplácení (sporné výdaje, časové etapy, navýšení počtu náhradních projektů, změny harmonogramu projektů jen výjimečně, nově výzvy k vrácení finančních prostředků dotace a pozastavení poskytnutí peněžních prostředků – tzv. započtení neoprávněně poskytnutých prostředků vůči následující Žádosti o platbu)

ROP JIHOZÁPAD V ROCE 2015 EXTERNÍ KONTROLY  AO MF ČR – dokončen mimořádný Audit zdravotnictví  AO MF ČR – dokončen Audit systému 2014  AO MF ČR – zahájen Audit systému 2015 (probíhá)  MF ČR – Závěr. přezkoumání hospodaření Regionální rady za rok 2014  MF ČR – Dílčí přezkoumání hospodaření Regionální rady za rok 2015  KÚ Jihočeského kraje – Kontrola hospodaření s veř. prostředky  KÚ Plzeňského kraje – Využití fin. prostředků z rozpočtu kraje  MMR ČR – Kontrola hospodaření s veř. prostředky z rozpočtu MMR  NKÚ – Peněžní prostředky určené na přípravu a realizaci projektu Plzeň - EHMK 2015  PCO – Kontrola systému pro čerpání prostředků z ERDF  Inspektorát práce  Okresní správa sociálního zabezpečení

 Zasedání Výboru Regionální rady  6 řádných zasedání  4 korespondenční hlasování  Zasedání Monitorovacího výboru  2 řádná zasedání

Srpen433 mil. Kč Září757 mil. Kč Říjen531mil. Kč Listopad656 mil. Kč Objem proplacených prostředků v období září až listopad Data k

 Společně jsme vybudovali:  1240 km komunikací a 116 km cyklostezek  19 mateřských školek  8 domovů pro seniory  Dále jsme pomohli:  téměř 200 školským institucím, řadě nemocnicím a dalším zdravotnickým objektům,  Revitalizovat téměř 40 ha veřejného prostranství  Vytvořit 500 nových pracovních míst.  Rekonstruovat 77 historických památek a mnoho dalšího…  To vše díky více než 17 miliardám korun, z nichž jsme již proplatili více 16,6 miliard.  Podle nejnovějších analýz jsme proplatili více než 92,9 % z celkové alokace, což nás řadí ze všech OP na 2. místo. jpoihuibnizuzv

Děkuji za pozornost