TOP 10 problémů města Vsetína z roku 2014 - opatření a řešení Fórum s občany S námi pro vás, za jeden provaz, Vsetín, 26.3.2015, Dům kultury.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
Programy prevence před povodněmi v gesci Ministerstva zemědělství.
Pronájem nebo prodej objektu bývalé základní školy č.p Kamenný vrch v Chomutově.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
1 Právní stav územního plánu po vydání změny Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP,
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
Dokument KAP MSK - obsah
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Financování dopravní infrastruktury v období
Úřad práce České republiky
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Zpráva o uplatňování územního plánu
Dostupné bydlení v Hradci Králové jako nástroj sociální práce vedoucí k sociální změně PhDr. Marek Šimůnek, MBA Magistrát města Hradec Králové ANNO,
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Komunitní centrum v přírodní zahradě
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Integrované operační středisko – „srdce policie“
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Příspěvek k činnosti v PSNDP
Transkript prezentace:

TOP 10 problémů města Vsetína z roku opatření a řešení Fórum s občany S námi pro vás, za jeden provaz, Vsetín, , Dům kultury

Výsledky TOP 10P z roku 2014 TOP 10 největších problémů města Vsetína po anketě:

Grafické vyjádření výsledků TOP 10P

1. Nedostatek pracovních příležitostí pro absolventy, problém migrace do velkých aglomerací Příspěvek Města Vsetín ke stabilizaci pracovních míst: Průmyslová zóna Bobrky I. a II.  Bobrky I. Celková plocha lokality: 50, 9 tisíc m2 Využití plochy v %: obsazená/v jednání/volná 10/43/47 Současný plánovaný potenciál pracovních míst je 160.  Bobrky II. Celková plocha: 50,9 tisíc m2 Využití plochy v %: obsazená/v jednání/volná 84/6/10 Současný plánovaný potenciál pracovních míst je 210.

Investice dokončené v r Česká pošta – Depo Vsetín

Investice dokončené v r Firma E&M Vsetín

Investice dokončené v r Firma Ezechýl

Investice, zahájené v r. 2014, s dokončením v r Firma Vizocargo s.r.o.

2. Chráněné bydlení pro osoby se zdravotním postižením včetně seniorů  Ve Vsetíně - Rokytnici vznikne Chráněné bydlení pro 12 klientů – 2 samostatné skupinové domácnosti rodinného charakteru  Investorem akce je Zlínský kraj  Předpokládané ukončení ve 2. pololetí 2015

3. Obavy o bezpečnost občanů sídliště Trávníky před nepřizpůsobivými občany  V roce 2014 MěP Vsetín evidovala celkem 2914 událostí  Z toho 348 v m.č. Trávníky V 59 událostech označena minorita (cca 18%)  23 událostí v m.č. Trávníky - Poschlá  36 jinde v m.č. Trávníky

Systém řízení bezpečnosti občanů v sídlišti Trávníky APK Strážníci okrskáři Občané - oznamovatelé POZN.: APK = asistenti prevence kriminality 3. Obavy o bezpečnost občanů sídliště Trávníky před nepřizpůsobivými občany

4. Podpora škol aplikujících inkluzivní pedagogiku - stanovit normativ na integrované žáky v rámci provozních prostředků škol  Není potřeba řešit z pozice města  Problém aktuálně řeší novela školského zákona, která je v současnosti ve schvalovacím řízení a definuje se v ní:  Nový systém podpory vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami.  Právo žáků na bezplatné poskytování podpůrných opatření (nezbytné úpravy ve vzdělávání a školských službách odpovídající zdravotnímu stavu, kulturnímu prostředí nebo jiným životním podmínkám žáka).  Hrazení výdajů ze státního rozpočtu prostřednictvím krajských úřadů.  Nově nastavena i poradenská pomoc školského poradenského zařízení.

5. Řešení dopravy - křižovatka u čerpací stanice Shell (Dolansko) Město Vsetín:  2014 Zpracována Technická studie „I/69 Vsetín, rampa Mostecká“ 2014 – komplexní řešení křížení I/57 a I/69 Ředitelství silnic a dálnic:  2015 – 2017 komplexní zpracování dokumentace k akci, požadavek 10,5 mil. Kč  2018 – předpokládaná realizace stavby

 V současné době objekt Domu kultury je pasportizován, existují 3D pohledy do objektu jako podklad pro zadání projektu na realizaci.  Existují 3 varianty řešení architektonického záměru zpracované firmou RT project:  Pouze venkovní úpravy  Pouze vnitřní úpravy  Kombinace obou variant  Problému vzhledu Domu kultury se dotkla i firma CITY UPGRADE, která zpracovala v roce 2014 architektonické studie obnovy města Vsetína v širším kontextu.  V současné době se hledají prostředky na realizaci akce. 6. Rekonstrukce domu kultury

Vnější vizualizace dle CITY UPGRADE

Existují čtyři varianty stavebních úprav:  Zbourání stávající budovy nová dostavba navazující na budovu zdravotnické školy a objekt kina, budova dívčí školy bude hlavním vstupem do úřadu.  Odbourání několika pater budovy, technické řešení stavebních úprav obvodového pláště a propojení s budovou zdravotnické školy.  Technické řešení stavebních úprav obvodového pláště a propojení s budovou zdravotnické školy.  Pouze technické řešení stavebních úprav obvodového pláště. V současnosti se zvažuje optimální varianta finálního řešení včetně finančního krytí celé akce. 7. Rekonstrukce MěÚ Vsetín

Varianta komplexního řešení celé lokality

8. Udržování a technické zhodnocování budov škol a vzdělávacích zařízení  2014 byla provedena rekonstrukce ZŠ Vsetín, Ohrada - zateplení a výměna oken

 Realizováno 5 přírodovědných učeben z projektu „Člověk a příroda“ ZŠ Luh, Ohrada, Rokytnice, Sychrov, Trávníky 8. Udržování a technické zhodnocování budov škol a vzdělávacích zařízení ZŠ Rokytnice – výstavba přírodovědné učebny:

9. Podpora vedení při vyjednávání o výstavbě interního oddělení vsetínské nemocnice  Investorem stavby Zlínský kraj.  Hodnota stavebních prací je vyčíslena na 235 milionů Kč.  Zastupitelé Zlínského kraje v únoru 2015 schválili finanční krytí.  Nemocnice by měla zajistit financování vybavení - asi 75 mil. Kč.  Zahájení stavby nového pavilonu v roce  Plán dokončení stavby:  Konkrétní termíny vzejdou až z veřejné zakázky na dodavatele.

Vizualizace budovy nového interního pavilonu, dle LT Projekt

10. Zpracovat transparentní systém financování sportovních organizací  Město Vsetín má koncepci sportu s definovanými prioritními sporty  Zastupitelstvo města Vsetín každoročně schvaluje schéma Výzvy k podávání žádostí o dotace na sportovní činnost  Hodnocení žádosti probíhá na základě detailně stanovených hodnotících kritérii:  prioritní sporty dle koncepce sportu  obdrží výraznější podporu s ohledem na výši nákladů spojených s užíváním prostor na činnost (zejména nájem, služby)  ostatní sporty  hlavními kritérii jsou výše nákladů spojených s užíváním prostor na činnost (zejména nájem, služby) a rozsah členské základny, zejm. počet členů do 26 let ze Vsetína  dalšími kritérii jsou sportovní úroveň soutěže a možnost zajistit si finanční prostředky z vlastních či jiných zdrojů  Hlavní platformou hodnocení je nyní sportovní komise, která byla sestavena tak, aby v ní byly zastoupeny velké i malé sportovní organizace, individuální a kolektivní sporty.

Děkuji za pozornost za kolektiv autorů Zdravého města Vsetína Mgr. Simona Hlaváčová I. místostarostka, politik ZM a MA 21 Vsetín tel.: