Persistence paměti.  11.kv ě tna 1904 - 23.ledna 1989  špan ě lský malí ř, který se proslavil svými surrealistickými(um ě lecký sm ě r, který usiluje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Česká republika a její státní symboly.
Advertisements

FARNÍ CHARITA Karlovy Vary
Trhlina ve džbánu.
Grafické násobení a sčítání úhlů

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_221_ORIENTACE_V_ČASE Téma: ROK, ROČNÍ.
Jana Janoušková Gymnázium U Balvanu 16 3.ročník
Hrad Chenonceau, mistrovské dílo francouzské renesance, je známý pro nádhernou polohu na ř ece Cher. Tento nádherný hrad z šestnáctého století je.
Španělsko oficiálně : Španělské království
VÝM Ě NA OPERAČNÍ PAM Ě TI RAM V EEE PC Autor Další RAM- Random access memory.
Kamenická Stráň.
Světová literatura po 1. světové válce
Ud ě lej si č as! Udělej si čas na lásku … Je to tajemství věčného mládí.
Ž ivot je škola Dostal jsi t ě lo. M ůž eš je mít rád nebo nenávid ě t, ale je tvou jedinou jistotou, ž e je budeš mít a ž do konce ž ivota.
POSTIMPRESIONISMUS Konec 19. a počátek 20. století.
Co znamená požadavek rovných příležitostí? Jak se rovné příležitosti zohledňují ve vztahu k věku, pohlaví nebo zdravotnímu postižení? Jak by měli policisté/ky.
DEMOKRACIE Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
Prezentace o tom co nám FYZIKA dala a vzala
FACEBOOK Fenomén 21. století Vypracoval: Daniel Mrkvica
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Alessandro Volta ( ).
Edgar Degas T ř i baletky v tane č ním sále Fickerová, Kunhartová, Balcarová, Koutná, Koudelková 4.A,2013/2014.
Skoro denn ě dostávám od svých p ř átel maily. Jsou rozli č né. N ě které krati č ké, jen tak pro informaci, nebo upozorn ě ní, ale také n ě které,
Chci vám ř íci - DĚKUJI ! Za všechny ty v ě ci, o které jsem sice nikdy nežádal,
Filip Klvaňa 6.A. Sochy stromů Holešov - Co se stromy, které je nutné pokácet? Udělejme z nich umělecká díla, napadlo aktéry holešovského občanského sdružení.
ˇ (H2O).  Voda je velmi č astým nám ě tem v um ě ní. Vyskytuje se tém ěř ve všech um ě leckých sférách….a ť u ž se jedná o fotografii, obrazy, hudbu.
Kdo je lidské embryo? David Č erný 1. LF UK v Praze
Jean Jacques Rousseau O původu nerovnosti mezi lidmi
PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha – Bratislava – Kyjev Mgr. Pavla P ř ikrylová Advokát, Partner.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Nejd ř ív bych cht ě l popsat své sourozence. Mým nejstarším sourozencem je Kuba. Má 18. let a navšt ě vuje Odborné u č ilišt ě Mesit v Uherském Hradišti.
Milý č loví č ku…. Ur č it ě se najde n ě kdo, koho máš opravdu rád…
VY_32_INOVACE_VkZ.8.14-Postižené dítě a jeho okolí název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví.
Hlavním cílem DZ je možnost aktivního zapojení d ě tí a mládeže do zlepšování života ve m ě st ě Litom ěř ice a okolí. Dalšími p ř ínosy jsou: ZZázemí.
BITVA U WATERLOO VERSUS Wellington Napoleon Bonaparte.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_238_JEHLIČNATÉ_STROMY Téma: JEHLIČNATÉ.
Holasovice - Velké Heraltice Jak jsme prohráli …
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
Kdo jsem Zdenka Suchánková Jsem pátá zleva.
Umělecké směry 20. století
Meziválečná doba Malíři.
POSTIMPRESIONISTÉ. charakteristika Snaha o překonání impresionistického způsobu malby Konfrontace vnitřního umělcova nitra s realitou Vstupuje sem lidský.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Mgr. Jana K ř ehlíková.  základní funkce um ě ní  spjata s kategorií odrazu a obraznosti  zobrazení a vysv ě tlení mimolit. skut.  dílo rezignující.
Monika Goldová Život Karla IV.. Kdo byl vlastně Karel IV. ? Byl 11. č eský král. Také byl 1. č eský, který se stal císa ř em. Narodil se 14. kv ě tna.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_ Pavel Kohout Název sady: Č eský jazyk 9. ro č ník Č íslo projektu:
SAVANY ze špan ě lského sabanas = neobd ě lávaná p ů da Bayerová, Golasová, Novák, Tkáč.
-Slune č ní soustava je pojmenována podle SLUNCE -Soustavu tvo ř í 8 planet, více ne ž 3 trpasli č í planety, p ř es 150 m ě síc ů a další menší t ě lesa.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Pablo Picasso Busta Ženy s kloboukem Dora „kubismus”
Malí ř ská esence 20. století Č íslo DUM: VY_32_INOVACE_DVK_4_18 Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ / Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ / Název.
EDVARD MUNCHA VÝKŘIK. EDVARD MUNCHA Edvard Munch byl norský malíř a grafik, vlivný představitel moderny. V roce 1879 se Munch zapsal na polytechniku,
Mona Lisa Leonardo da Vinci. O obrazu Mona Lisa, též označovaná La Gioconda je patrně nejslavnější portrét všech dob, na počátku 16. století ho namaloval.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Bezpečnost elektrických zařízení.
Ikona je okno do jiného světa, dimenze, která nás přesahuje, jednoduše řečeno okno do nebe. Nechává nás nahlédnout do svého tajemství a zároveň skrze ni.
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
JACKSON POLLOCK – Jedna: číslo 31
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
VZNIK SPECIÁLNÍ TEORIE RELATIVITY
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
Binární křížovky.
Marie Curie Skłodowská Vytvořil V.Pawlas
Vítejte na výstavě zahradních skulptur
Vítejte na výstavě zahradních skulptur
EDVARD MUNCHA 7.B Vojtěch Tomáš. EDVARD MUNCHA  Edvard Munch byl norský malíř a grafik. V roce 1879 se Edvard zapsal na polytechniku, kde sice vynikal.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Transkript prezentace:

persistence paměti

 11.kv ě tna ledna 1989  špan ě lský malí ř, který se proslavil svými surrealistickými(um ě lecký sm ě r, který usiluje o osvobození mysli) díly  Vynikal svými extrémními názory a jedine č ným pohledem na sv ě t  celkem Dalí za svou kariéru namaloval více jak obraz ů  jeho díla jsou nap ř : persistence pam ě ti, ho ř ící ž irafa nebo sloni

 “Tekoucí” a “pevné” hodiny symbolizují jeho teorii času – spojenou s teorií relativity  do bytosti uprostřed obrazu Dalí začlenil lidskou postavu  strom představuje život a zároveň vzbuzuje neklid  originál obrazu je proveden jako olej na plátně  převládající barvy tohoto obrazu jsou do hněda a jeho formát je na šířku

 Kamila Tkáčová  Alžběta Tkáčová  Lucie Svobodová Gymnázium Frenštát pod Radhoštěm I.B