Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Grafické násobení a sčítání úhlů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Grafické násobení a sčítání úhlů"— Transkript prezentace:

1 Grafické násobení a sčítání úhlů
Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Rozcvička Přečti: Kamila Kočová
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 + = Grafické sčítání úhlů      Kamila Kočová
Autor © Kamila Kočová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Grafické sčítání úhlů + =    p V
Kamila Kočová Grafické sčítání úhlů Narýsuj dva libovolné úhly ,  menší než 90o Sestroj součet těchto úhlů  =  +  Postup: a) narýsuj přímku p a bod Vp b) zvol např. r = 3cm a sestroj oblouky se středem ve vrcholu úhlu , úhlu  a v bodě V c) vezmi do kružítka velikost oblouku v úhlu  a přenes ho na oblouk ve vrcholu V d) vezmi do kružítka velikost oblouku v úhlu  a přenes ho na oblouk ve vrcholu V e) narýsuj druhé rameno úhlu  + = p V f) ověř přesnost rýsování změřením velikostí úhlů Autor © Kamila Kočová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Grafické sčítání úhlů Pro náročnější - graficky sečti Graficky sečti
Kamila Kočová Grafické sčítání úhlů Pro náročnější - graficky sečti Graficky sečti Ověř přesnost rýsování změřením velikosti výsledného úhlu. Ověř přesnost rýsování změřením velikosti výsledného úhlu. Autor © Kamila Kočová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Grafické násobení úhlů
Kamila Kočová Grafické násobení úhlů Narýsuj libovolný úhel  menší než 90o Sestroj úhel = 2. Postup: a) narýsuj přímku p a bod Vp b) zvol např. r = 3cm a sestroj oblouky se středem ve vrcholu úhlu  a v bodě V c) vezmi do kružítka velikost oblouku v úhlu  a přenes ho 2x na oblouk ve vrcholu V d) narýsuj druhé rameno úhlu  p V e) ověř přesnost rýsování změřením velikostí úhlů Autor © Kamila Kočová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Grafické sčítání, násobení úhlů
Kamila Kočová Grafické sčítání, násobení úhlů Graficky sestroj: Graficky sestroj (pro náročnější): Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 Rýsování úhlů bez úhloměru
Kamila Kočová Rýsování úhlů bez úhloměru Narýsuj úhel  = 45o bez úhloměru. Jaký další úhel dokážeš narýsovat bez úhloměru? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Grafické násobení a sčítání úhlů"

Podobné prezentace


Reklamy Google