GLOBÁLNÍ TOK MATERIÁLU A OBALŮ VE ŠKODA AUTO, A. S. Autor: Bc. Aleš Vondra, DiS Vedoucí práce: Ing. Petr Novotný, Ph.D. Oponent:Ing. Vladimír Jiřičný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Advertisements

Kalkulace S tudent. Osnova výkladu 1.Kalkulace nákladů a způsoby jejího rozlišení 2.Kalkulační vzorec nákladů 3.Stanovení nákladů na kalkulační jednici.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
ODBOR DOPRAVY MAGISTRÁTU MĚSTA BRNA CYKLISTICKÁ DOPRAVA JAKO SOUČÁST UDRŽITELNÉ MOBILITY Ing. Vladimír Bielko - vedoucí odboru VEŘEJNÉ PŮJČOVNY KOL V BRNĚ?
Minarc Evo 180 Originální a nejlepší, nyní ještě silnější !
Podpora napojení logistických center na železniční dopravu Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Autor.
FINANČNÍ DOPAD OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE SPOLEČNOSTI AVIRE S.R.O. Autor diplomové práce:Bc. Monika Budovičová Vedoucí diplomové práce:doc. Ing.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Analýza bankovních produktů bank působících v České republice
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD.
Logistika ropy v České republice
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Systém odměňování pracovníků
Procesní management v oddělení logistiky
Analýza konkurenčního prostředí
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
Analýza dopravní obslužnosti v Mikroregionu Jindřichohradecko
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálového a informačního toku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza trhu biopotravin
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Strategická analýza vybraného podniku Orsay s.r.o.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza controllingu ve vybraném podniku Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Moderní trendy v cyklistické dopravě
Marketingový plán společnosti
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Optimalizace skladových operací ve vybraném skladu
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická
Posouzení a návrh organizace dopravy ve vybraném městě (obci)
Marketingový plán společnosti
Marketingový plán společnosti
Jankůjová Natálie Vedoucí: Ing. Roman Švec, Ph.D.
Finanční analýza ve vybraném podniku ve vztahu k podpoře řízení
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Realizace obchodního případu ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Logistický a výrobní proces ve firmě PENAM, a.s. Obhajoba diplomové práce autor diplomové.
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Srovnání plánovaného a skutečného stavu SZ
Logistický systém ve společnosti Těžké strojírenství Plzeň a.s.
Modely obnovy stárnoucího zařízení
Vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů
Transkript prezentace:

GLOBÁLNÍ TOK MATERIÁLU A OBALŮ VE ŠKODA AUTO, A. S. Autor: Bc. Aleš Vondra, DiS Vedoucí práce: Ing. Petr Novotný, Ph.D. Oponent:Ing. Vladimír Jiřičný

Úkol: zmapovat tok materiálu a obalů, vytipovat problémová místa a navrhnout opatření, které by vedly ke zjednodušení procesu a úspoře pracnosti Cíl řízení toku materiálu a obalů: udržení optimální velikosti zásob - při zabezpečení vysoké úrovně zákaznického servisu a dosažení optimálních nákladů

Struktura práce 1Tok materiálu a obalů ve výrobním podniku 2Analýza materiálového a obalového toku 3Globální tok materiálu a obalů 4Případová studie 5Návrhy na optimalizaci

Materiál – užitný prostředek zajišťující plynulost výroby pevný kapalný plynný Materiál ve Škodě chemie elektro kovy ostatní

Balení - manipulační a ochranná funkce spotřebitelské obaly manipulační obaly přepravní obaly Obaly používané ve Škodě vratné, nevratné dle vlastníka - Škoda, VW log, BM universální, speciální

Odchylky v toku materiálu a obalů - návrh elektronická evidence odchylek Původní řešení Navrhované řešení

Odchylky v toku materiálu a obalů - vyhodnocení Časová úspora při elektronickém zpracování5 min Počet protokolů za rok ks Časová úspora2.500 h Mzdové náklady200 Kč/h Úspora mzdových nákladů - za 1 rok Kč Náklady na tisk za 1 protokolu5 Kč Počet protokolů za rok ks Celkové náklady na tisk Kč Celková roční úspora nákladů Kč Počet mobilních zařízení iPad50 ks Pořizovací cena 1 zařízení8.000 Kč Celková pořizovací cena Kč Náklady na úpravu IS Kč Náklady celkem Kč Doba návratnosti = / = 2,9 roku  Ve Škodě limitní doba návratnosti pro schválení investice = 1 rok  Investice nebude schválena

Původní řešení Navrhované řešení Plastový obal Kartonplast Kartonplast - Pevnost - tuhost - Nízká hmotnost - Příznivá pořizovací cena

Porovnání konceptů balení – dodávky do VW Rus Typ obalu Položky521844Kartonplast Náklady na pořízení 1 ks v €13,56 Leifzeit Potřeba obalů2547 Celková investice do obalů v €34.384, Obalové náklady na 1 vůz v €0,0960,042 Transportní náklady na 1 vůz €0,612 Celkové náklady na 1 vůz v €0,7080,654 Varianta kartonplastu o 0,054 € na vůz výhodnější Stávající obal nelikvidovat Kartonplast nasazovat při obnově obalového portfólia

Děkuji za pozornost

Otázky vedoucí

Otázky oponent