BULLETIN 196. Žofínské fórum Dopravní infrastruktura, klíčové legislativní normy a výhled dopravního stavitelství. Programovací období 2014 - 2020 25.4.2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Advertisements

Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Čerpání prostředků OPD 1, investice SŽDC
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru strategie Luhačovice –
Ohlédnutí za ročníkem 2007 Pořadatel: SIA – Rada výstavby Garanti: SPS ČR, ČKAIT.
BULLETIN 174. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR 16. prosince 2014.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
GfK GroupINCOMA ConsultFórum českého stavebnictví April , Hotel President Fórum českého stavebnictví 2007.
Plány Ředitelství silnic a dálnic na rok 2007 Tisková konference Pondělí Praha.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
K plavebnímu stupni Děčín Doc. Ing. Josef Seják, CSc.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
1 Plánované změny v železniční dopravě Vít Bárta, ministr dopravy ČR Petr Žaluda, generální ředitel Českých drah Jiří Vodička, předseda představenstva.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Silnice nebo železnice
INSPIRE Stav a výhled.
PREZENTACE ŘSD ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR.
VÝZKUM A ANALÝZA SITUACE PROJEKČNÍCH A INŽENÝRINGOVÝCH FIREM 2012 Tomáš Krejča, BenchCom BenchCom, s.r.o. Černokostelecká Říčany.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
Stav realizace a přípravy dálnice D11 na území České republiky Ing. Jan Kroupa Generální ředitel ŘSD ČR.
BULLETIN Žofínské fórum Armáda, bezpečnost a role zbrojního průmyslu v kontextu současné mezinárodní situace.
BULLETIN 195. Žofínské fórum konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky Zemědělství a potravinářství, naše ekonomická soběstačnost nebo přílišná.
Financování dopravní infrastruktury Priorita mandatorní výdaje – EU – Národní Finanční rámec mld. Kč Nesmyslný střednědobý výhled.
Financování dopravní infrastruktury v roce 2016 Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI.
Financování dopravní infrastruktury 2015 – 2016 Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI.
Státní fond dopravní infrastruktury Střednědobý výhled rozpočtu a vliv mýtného Ing. Miloslav Linhart referent odboru řízení výdajů.
1 Jednotné evropské nebe Zapojení ŘLP ČR, s. p. do projektu SESAR Doprava – Investice do dopravní infrastruktury Ing. Jan Klas Generální ředitel.
Státní fond dopravní infrastruktury Objemy finančních prostředků pro budování infrastruktury v ČR, Ing. Kristýna Kastlová, Ph.D. referent specialista.
BULLETIN 191. Žofínské fórum Stavebnictví, bilance a plány. Co ohrožuje jeho budoucnost?
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování veřejné dopravy Význam a charakteristika dopravy: Propojuje všechna odvětví hospodářství Propojuje všechna.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Strategie a bariéry při využívání prostředků OPD2 a CEF k realizaci infrastrukturních projektů Mgr. Milan Feranec Ministerstvo dopravy ČR Fond soudržnosti.
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Snižování podpory z hlediska příjmů projektů – pozice OP Doprava
1 Stavíme svět zítřka. Nové smluvní modely – urychlení investiční výstavby Doprava – investice do dopravní infrastruktury, Ing. Tomáš Koranda, HOCHTIEF.
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
Financování výstavby a modernizace dopravní infrastruktury v ČR
213. ŽOFÍNSKÉ FÓRUM KDO ZASTAVÍ PROPAD STAVEBNICTVÍ?
Ing. Zbyněk Hořelica, ředitel SFDI
Strategické úkoly MD Pardubice
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Ing. Pavel Ševčík, Ph.D. technický ředitel
Financování dopravní infrastruktury
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
Stav přípravy a realizace prioritních projektů železniční infrastruktury v regionu střední a východní Moravy Ing. Mojmír Nejezchleb VII. ročník mezinárodní.
Ing. Zbyněk Hořelica, ředitel SFDI
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
PROGRAM WORKSHOPU Úvodní slovo: Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. – MD ČR (odbor fondů EU) Prof. Ing. Petr Moos, CSc. – ČVUT (Fakulta dopravní) 1. MD ČR – připravované.
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Prezident SPS Ing. Václav Matyáš
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Metodika pro správu změn díla (variací) u stavebních zakázek
Financování dopravní infrastruktury v ČR
a předvídatelnost financování dopravní infrastruktury
Financování silnic II. a III. třídy
VIII. ročník Konference Moravské dopravní fórum
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Rozvoj dopravní infrastruktury z pohledu Hospodářské komory ČR
227. Žofínské fórum Ing. Tomáš Čoček, Ph.D.
Transkript prezentace:

BULLETIN 196. Žofínské fórum Dopravní infrastruktura, klíčové legislativní normy a výhled dopravního stavitelství. Programovací období

196. Žofínské fórum Dopravní infrastruktura, klíčové legislativní normy a výhled dopravního stavitelství. Programovací období Obsah: -Přednášející v hlavní části -Přednášející v diskuzi -Program -O čem se hovořilo……. -Poděkování partnerům -Z prezentace našich partnerů -Print screen webové stránky s logy partnerů -Výstupy v médiích -Kontakty -Fotoreport z akce (dostupný pouze pro partnery)

196. Žofínské fórum Dopravní infrastruktura, klíčové legislativní normy a výhled dopravního stavitelství. Programovací období Praha, Velký sál paláce Žofín, Na 196. Žofínském fóru vystoupili: Václav Matyáš prezident SPS v ČR Zbyněk Hořelica ředitel SFDI Dan Ťok ministr dopravy Jan Kroupa generální ředitel ŘSD v ČR Mojmír Nejezchleb náměstek generálního ředitel SŽDC, státní organizace Tomáš Janeba prezident Asociace pro rozvoj infrastruktury

O čem se hovořilo… Žofínské fórum pod názvem „Dopravní infrastruktura, klíčové legislativní normy a výhled dopravního stavitelství. Programovací období “ se konalo 25. dubna 2016 od 13:00 hod. ve Velkém sále paláce Žofín. Za velkého zájmu odborné veřejnosti se předmětem diskuse stala zejména úvodní vystoupení ministra dopravy Dana Ťoka, ředitele SFDI Zbyňka Hořelici, generálního ředitele ŘSD v ČR Jana Kroupy a náměstka generálního ředitele SŽDC s. o. Mojmíra Nejezchleba. Diskutovalo se nejen o dopadech požadavku Evropské komise na nové posouzení vlivu staveb na životní prostředí, ale i o perspektivě některých nových projektů. Vždyť v České republice je v současné době rozestavěno 140 km dálnic a letos mají začít práce na dalších 130 km! K realizaci by měly přispět i projednávané legislativní normy, zejména pak novela zákona o veřejných zakázkách, novela o urychlení výstavby dopravní infrastruktury, novela zákona o SFDI atd. Samostatnou kapitolou se na Žofínském fóru stala diskuse o čerpání evropských dotací v rámci nového programovacího období a s ním související přípravou projektů atd. O významu tohoto fóra svědčí velký zájem a návštěvnost z řad manažerů významných firem, působících v oblasti dopravní infrastruktury, stavebních firem, projekčních kanceláří, výzkumných ústavů, dopravců ale i zástupců státní správy, společenských organizací, vysokých škol atd. Velký sál paláce Žofín zaplnilo téměř 200 odborníků! Žofínské fórum s touto tématikou je každoročně vnímáno jako cenný zdroj informací s možností diskutovat konkrétní problémy rozvoje tohoto strategicky důležitého odvětví jak z pohledu domácího, tak i celoevropského. Vystoupení všech panelistů 196. Žofínského fóra jsou dostupné na webové stránce v archivu Žofínských fór po dobu cca tří měsíců. Na našich webových stránkách je možné rovněž nalézt i průběžně aktualizovaný seznam Žofínských fór a akcí, pořádaných Agenturou NKL. Na realizaci Žofínského fóra se podíleli i naši partneři, kteří se prezentovali v prostorách paláce Žofín vlastními prezentačními materiály, které byly pro účastníky ŽF k dispozici. Spolupráce s našimi partnery při přípravě a organizaci 196. Žofínského fóra probíhala vstřícně a na profesionální úrovni. Je pro nás ctí, že naši partneři přijali pozvání k realizaci 196. Žofínského fóra a jsme přesvědčeni, že prezentace společností v paláci Žofín, znamená nejen pro nás, ale stejně tak i pro naše partnery záruku prestiže, společenského i podnikatelského úspěchu. Nedílnou součástí Žofínských fór jsou i mediální partneři, kteří se informování o Žofínských fórech ve svých zpravodajstvích pravidelně věnují. V roce 2016 mezi ně patří především ČT24, TV Praha, Český rozhlas Radiožurnál a Český rozhlas Regina, deník Právo, Česká informační agentura, s.r.o. Následné společenské setkání s občerstvením, na kterém probíhala další, neformální diskuse účastníků, bylo tečkou za 196. Žofínským fórem. Velmi si této spolupráce vážíme a všem svým partnerům děkujeme. Agentura NKL s. r. o.

Poděkování partnerům 196. Žofínské fórum Generální partner METROSTAV a.s. Partneři Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Elektrizace železnic Praha a.s AŽD Praha s.r.o. TTC MARCONI s.r.o Asociace pro rozvoj infrastruktury Autosalon Dajbych Mediální partneři: ČT 24 PRAHA TV Český rozhlas Český rozhlas Radiožurnál Český rozhlas Regina Právo Česká informační agentura, s. r. o. Dopravní noviny

Děkujeme všem partnerům 196. Žofínského fóra GENERÁLNÍ PARTNER PARTNEŘI MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Z prezentace našich partnerů:

Print screen webové stránky s logy partnerů

Mediální partneři 196. ŽF informují

Výstupy v médiích

D. Ťok: Hodnota zahájených staveb dosáhne 32 mld. Kč V roce 2016 se v ČR zahájí výstavby dálnic a silnic I. třídy s předpokládanými celkovými náklady 31,8 mld. Kč. Na modernizaci D1 z toho připadá 4,2 mld. Kč. V rámci 196. Žofínského fóra to uvedl ministr dopravy Dan Ťok (za ANO). Dodal, že na údržbu silnic I. třídy je určeno 9 mld. Kč, na údržbu dálnic 3,2 mld. Kč. SŽDC má na realizaci investičních akcí 22 mld. Kč Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) pro rok 2016 disponuje 21,9 mld. Kč na realizaci investičních akcí. Na přípravu staveb má 854 mil. Kč. V rámci 196. Žofínského fóra to uvedl náměstek generálního ředitele SŽDC Mojmír Nejezchleb. SFDI kalkuje s příjmy a výdaji ve výši 77 mld. Kč Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) plánuje pro rok 2016 příjmy ve výši 77 mld. Kč. Celkem 20,8 mld. Kč se na částce podílí státní rozpočet. V rámci 196. Žofínského fóra to uvedl ředitel SFDI Zbyněk Hořelica. Dodal, že výdaje odpovídají nákladům. Data jsou platná k dubnu SPS: Hodnota stavebních tendrů klesla o 41 pct Počet stavebních zakázek v 1Q 2016 meziročně klesl o 37,2 %. Jejich hodnota se snížila o 40,5 %. V rámci 196. Žofínského fóra to uvedl prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR (SPS) Václav Matyáš. Dodal, že v 1Q 2016 byly zadány dvě stavební zakázky přesahující 1 mld. Kč. ŘSD ČR v roce 2016 investuje 21 mld. Kč Rozpočet Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR) pro 2016 dosahuje 36,98 mld. Kč. Z toho připadá 21,08 mld. Kč na investice. U položky neinvestice je to 15,90 mld. Kč. V rámci 196. Žofínského fóra to uvedl generální ředitel ŘSD ČR Jan Kroupa. Dodal, že z celkové částky je 10,22 mld. Kč určeno na financování oprav a údržby silnic I. třídy a dálnic. Na financování zavedení a provozování elektronického mýta je vyčleněno 3,85 mld. Kč.

Kontakt pro realizaci Žofínských fór PhDr. Jiří Vaníček ředitel vnějších vztahů a manažer Žofínských fór Agentura NKL s. r. o. telefon: mobil: Organizační zajištění Žofínských fór Romana Korbelová Jan Vaníček telefon: ,